Η κρισιμότητα της επιτυχούς αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής επισημάνθηκε στην έναρξη της COP26

Την κρισιμότητα της διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή COP26 τόνισαν οι επικεφαλής αυτής κατά την πρώτη ημέρα εργασιών στη Γλασκώβη την Κυριακή.
Η Εκτελεστική Γραμματέας της υπηρεσίας των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή Πατρίσια Εσπινόσα προειδοποίησε: «Οδεύουμε προς μια παγκόσμια αύξηση της θερμοκρασίας κατά 2,7 βαθμούς Κελσίου, ενώ θα έπρεπε να κατευθυνόμαστε προς το στόχο του 1,5 βαθμού Κελσίου. Είμαστε ξεκάθαρα σε κατάσταση κλιματικής έκτακτης ανάγκης. Ξεκάθαρα πρέπει να την αντιμετωπίσουμε. Ξεκάθαρα χρειάζεται να στηρίξουμε τους πιο αδύναμους να αντεπεξέλθουν. Για να το κάνουμε επιτυχώς, είναι κρίσιμο να επιδειχθεί μεγαλύτερη φιλοδοξία».
Ο Πρόεδρος της COP26 Άλοκ Σάρμα εκτίμησε ότι μπορεί να επιτευχθεί πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για τις κλιματικές δράσεις, προειδοποιώντας όμως ότι αυτό πρέπει να γίνει άμεσα. «Θα επιτύχουμε ή θα αποτύχουμε όλοι μαζί», πρόσθεσε.
Σήμερα και αύριο διεξάγεται η σύνοδος των ηγετών στο πλαίσιο της COP26, με τον οικοδεσπότη Μπόρις Τζόνσον και τον ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες να υποδέχονται συνολικά περίπου 140 ηγέτες το πρωί της Δευτέρας πριν από την έναρξη της ολομέλειας στις 12 το μεσημέρι τοπική ώρα.
Από τη Ρώμη μετά από την ολοκλήρωση της συνόδου κορυφής του G20 ο κ. Τζόνσον παραδέχθηκε ότι οι δεσμεύσεις των ηγετών για το κλίμα δεν ήταν όσο ξεκάθαρες και συγκεκριμένες θα έπρεπε, προειδοποιώντας ότι «αν αποτύχει η Γλασκώβη, όλα θα αποτύχουν» και τονίζοντας ότι «δεν υπάρχουν δικαιολογίες» για την κωλυσιεργία που επιδεικνύεται.
Κατά την έναρξη της ολομέλειας, ο Πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος αναμένεται να πει στους ηγέτες ότι πρέπει να είναι «σε πολεμική ετοιμότητα» και ότι χρειάζεται μία «τεράστια στρατιωτικού στιλ εκστρατεία για να κινητοποιηθεί η δύναμη του παγκόσμιου ιδιωτικού τομέα» με τρισεκατομμύρια χρηματοδοτήσεων για περιβαλλοντικές δράσεις.Την κρισιμότητα της διάσκεψης κατέστησε σαφή ο Παγκόσμιος Οργανισμός Μετεωρολογίας που προειδοποίησε με έκθεσή του την Κυριακή ότι τα τελευταία επτά χρόνια θα είναι τα θερμότερα που έχουν καταγραφεί ποτέ. Ο Οργανισμός ανέφερε επίσης ότι τα ακραία καιρικά φαινόμενα καθίστανται πλέον ο κανόνας και ότι ο πλανήτης οδεύει προς αχαρτογράφητα νερά με μακροπρόθεσμες συνέπειες για τις σημερινές και τις μελλοντικές γενιές.

Τελευταία Ενημέρωση: 01 Νοεμβρίου 2021 - 06:06

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών
10:43
Προβλήματα στην εξεύρεση εξαρτημάτων για τα αυτοκίνητα
10:37
Πρόταση νόμου ΑΚΕΛ για την καθυστέρηση των προϋπολογισμών
09:57
Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν 4 drone των ανταρτών Χούθι
09:53
Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις κατέρριψαν 26 ρωσικά drone κατά τη διάρκεια της νύχτας
09:30
Ερωτοκρίτου: Συμπεριφορά που δεν χαρακτηρίζει συντεταγμένο κράτος η καθυστέρηση προϋπολογισμών
09:13
Ορέν Ανόλικ: Ο ναυτικός αποκλεισμός της Γάζας έχει αρθεί μόνο για την Κύπρο
08:57
Παραγωγική χαρακτήρισε τη συνάντηση του στο Ισραήλ με τον ομόλογο του ο υπουργός Ενέργειας
08:50
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
06:27
Ληστεία με κουκουλοφόρους χθες το βράδυ σε οικία στην Ερήμη.
06:03
Νιγηρία: Επιστρέφουν στα σπίτια τους οι 137 μαθητές που απήχθησαν πριν από 3 εβδομάδες
05:58
Εκτακτο υπουργικό Συμβούλιο για στοχευμένα μέτρα στήριξης των ευάλωτων
05:49
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.