Στέφανος Στεφάνου :Δεν μας έχει απομείνει πολύς καιρός, ο κίνδυνος της οριστικής διχοτόμησης είναι ορατός

Δηλώσεις Στέφανου Στέφανου μετά από λειτουργία στον Άγιο Γεώργιο Εξορινό

Σε δηλώσεις … Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου ανέφερε :

Η παρουσία μου σήμερα εδώ στη λειτουργία μαζί με αντιπροσωπεία της Επαρχιακής Επιτροπής του ΑΚΕΛ Αμμοχώστου και βουλευτές θέλει να στείλει μερικά μνήματα. Πρώτα απ’ όλα θέλει να στείλει το μήνυμα ότι δεν ξεχνούμε τα κατεχόμενα μέρη μας και δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τα κατεχόμενα μέρη μας και γι’αυτόν ακριβώς το λόγο εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα για την επίλυση του Κυπριακού, για μια λύση η οποία θα φέρει απελευθέρωση και επανένωση του τόπου και του λαού. Μόνο με τη λύση μπορούμε να ανακτήσουμε τα κατεχόμενα μέρη μας και γι’αυτό δεν έχουμε δικαίωμα να εγκαταλείψουμε τον αγώνα για την επίτευξη λύσης.

Γνωρίζουμε ότι βρισκόμαστε σε μια περίοδο πολύ απαισιόδοξη και δύσκολη, μια απαισιοδοξία η οποία τροφοδοτείται από το μακρύ αδιέξοδο, το διαπραγματευτικό κενό και την προκλητική απαράδεκτη και αδιάλλακτη στάση της τουρκικής πλευράς σε σχέση με το Κυπριακό. Δεν έχουμε όμως το δικαίωμα να αφεθούμε σε αυτή την απαισιοδοξία και να εγκαταλείψουμε την ελπίδα για λύση. 

Ο,τι περνά από το χέρι της Ελληνοκυπριακής πλευράς θα πρέπει να το κάνει έτσι ώστε να σπρώξουμε τα πράγματα προς την κατεύθυνση της λύσης. Δεν μπορούμε να περιμένουμε από άλλους εάν πρώτοι εμείς δεν αναλαμβάνουμε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις έτσι ώστε να εξαντλήσουμε και να αξιοποιήσουμε κάθε περιθώριο που μας δίνεται.

Για τούτο έχουμε δώσει συγκεκριμένη πρόταση προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας από τον περασμένο Δεκέμβριο, θεωρούμε ότι η πρόταση είναι επίκαιρη και επιτέλους ο Πρόεδρος θα πρέπει να δεχθεί να τη συζητήσει για να δούμε εάν μπορούμε να φτάσουμε και σε μια συναίνεση, η οποία σε τελική ανάλυση θα μας βοηθήσει να σπρώξουμε τα πράγματα προς τα μπροστά.

Σε λίγο θα πορευθούμε προς την περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου. Το γεγονός ότι η Τουρκία άρχισε να ανοίγει κομμάτι-κομμάτι την περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου, παραβιάζοντας ψηφίσματα και αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, αυτό είναι έκφραση και της κρισιμότητας των στιγμών. Η Τουρκία εκμεταλλευόμενη το αδιέξοδο δημιουργεί νέα σοβαρά τετελεσμένα για να προωθήσει τη λύση δύο κρατών. Αυτό πρέπει να μας κτυπά συνέχεια το καμπανάκι του κινδύνου και να συνεχίσουμε τη προσπάθεια για λύση. Δεν μας έχει απομείνει πολύς καιρός, ο κίνδυνος της οριστικής διχοτόμησης είναι ορατός γι’αυτό χρειάζεται να συνεχίσουμε την προσπάθεια με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες.


Τελευταία Ενημέρωση: 31 Οκτωβρίου 2021 - 15:16

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

07 Δεκεμβρίου
Διεθνές Δικαστήριο: Η Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν πρέπει να σταματήσουν «την επιδείνωση» της διαφοράς τους
21:51
Φον ντερ Λάιεν: Θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε απέναντι σε αυτούς που εργαλειοποιούν τις ελπίδες και τις ζωές των ανθρώπων
21:19
Γαλλία: Σχεδόν το 80% των παιδιών άνω των 12 ετών στη Γαλλία έχει εμβολιαστεί κατά της Covid-19
21:01
ΕΜΑ: Το εμβόλιο της Novavax για την Cοvid-19 μπορεί να εγκριθεί πολύ σύντομα
20:37
Οι ετερόλογοι εμβολιασμοί μπορούν να χρησιμοποιηθούν στον πρωτογενή και στον ενισχυτικό εμβολιασμό
20:12
Δανία: Η παραλλαγή 'Ομικρον του κορονοϊού έχει εξαπλωθεί σε όλη τη χώρα
19:43
Κύπρος : 619 κρούσματα κανένας θάνατος,55 περιστατικά στα σχολεία
19:42
Κυριακίδου: Οι όποιες αποφάσεις για αναγκαστικό εμβολιασμό είναι αρμοδιότητα των κρατών μελών
19:18
ΗΠΑ-Covid-19: "Σχεδόν βέβαιο" ότι η παραλλαγή Όμικρον δεν είναι σοβαρότερη από τη Δέλτα, δηλώνει ο Δρ Άντονι Φάουτσι
18:58
Κοινή Διακήρυξη Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ: Η λύση Κυπριακού θα συμβάλει στην περιφερειακή σταθερότητα
18:43
Συγκινητικό αντίο Κέρκεζ σε ΑΕΛ
18:30
Σε συμβούλιο της Ε.Ε ο Υπ. Υγείας - Όλες οι συζητήσεις στραμμένες στα εμβόλια
18:28
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand