O Πρόεδρος της Δημοκρατίας έφθασε στη Γλασκώβη για να συμμετάσχει στη Σύνοδο των Μερών για την Κλιματική Αλλαγή

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης έφθασε σήμερα στη Γλασκώβη, όπου θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής των ΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή (COP26) που φιλοξενεί το Ηνωμένο Βασίλειο.

Σκοπός της Συνόδου είναι, μεταξύ άλλων, η εξεύρεση τρόπων για τη μείωση των εκπομπών μέχρι το 2030, μέσω της επιτάχυνσης της μείωσης της χρήσης του άνθρακα, της αντιμετώπισης της αποψίλωσης των δασών, της χρήσης ηλεκτρικών οχημάτων και της ενθάρρυνσης επενδύσεων στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Στόχος των Συμβαλλόμενων Μερών στη Συμφωνία του Παρισιού, τα οποία συμμετέχουν στη Σύνοδο είναι η προστασία και αποκατάσταση των οικοσυστημάτων και η δημιουργία υποδομών για προστασία του περιβάλλοντος.

Κατά τις εργασίες της Συνόδου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα προβεί σε Παρέμβαση όπου θα αναφερθεί στις θέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας για το ζήτημα της Κλιματικής Αλλαγής και θα αναλύσει εκτενώς στην πρωτοβουλία του για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της Κλιματικής Αλλαγής στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνοδεύουν στη Γλασκώβη ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Κώστας Καδής, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Μάριος Πελεκάνος, ο Ύπατος Αρμοστής της Δημοκρατίας στο Ηνωμένο Βασίλειο κ. Ανδρέας Κακουρής, ο Σύμβουλος του Προέδρου της Δημοκρατίας για την Κλιματική Αλλαγή κ. Κώστας Παπανικόλας και η Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου κα Κούλα Σοφιανού.

Σημειώνεται ότι στο περιθώριο της Συνόδου, θα πραγματοποιηθεί στις 2 Νοεμβρίου, εκδήλωση που διοργανώνει το Υπουργείο Γεωργίας, με την ευκαιρία της Μέρας Μεσογείου, σε συνεργασία με τη Γραμματεία της ΕΕ για τη Μεσόγειο, το Δίκτυο Μεσογειακών εμπειρογνωμόνων για την Κλιματική και Περιβαλλοντική Αλλαγή και το Clima-Med Project, με τίτλο «Δράση για το Κλίμα στη Μεσόγειο».

Στην εκδήλωση ο κ. Καδής θα παρουσιάσει την πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της Κλιματικής Αλλαγής και ακολούθως ο κ. Παπανικόλας θα παρουσιάσει τα μέχρι τώρα επιστημονικά συμπεράσματα από τη διετή μελέτη που διεξήγαγαν για την Κυπριακή Δημοκρατία ομάδες εμπειρογνωμόνων.

Επίσης, στην εκδήλωση θα συμμετέχουν σύνεδροι από 15 χώρες της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής τις οποίες αφορά η πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Εξάλλου, στο πλαίσιο της Συνόδου θα πραγματοποιηθούν διάφορες θεματικές και εκδηλώσεις στις οποίες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συμμετέχει, περιλαμβανομένης και εκδήλωσης, που θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη, με θέμα την καταπολέμηση της χρήσης μεθανίου, που διοργανώνουν από κοινού η Προεδρία των ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με επικεφαλής τον Πρόεδρο των ΗΠΑ κ. Τζο Μπάιντεν και την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κα Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Τελευταία Ενημέρωση: 31 Οκτωβρίου 2021 - 15:48

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

07 Δεκεμβρίου
Στα σκαριά η θεσμοθέτηση των Επισκέψιμων Πολυλειτουργικών Αγροκτημάτων
11:03
Η πανδημία αύξησε το μερίδιο των υπερπλουσίων στον κόσμο
10:54
Οι κοινωνικές και ψυχολογικές επιπτώσεις της πανδημίας σε διαδικτυακό μάθημα το Σάββατο
10:53
Ο φωτεινός κομήτης Λέοναρντ θα διασχίσει τον ουρανό μέσα στον Δεκέμβριο
10:42
Μπακς - Καβαλίερς 112-104 τον Γιάννη να ... κερνάει 27π-12ριμπάουντ στα γενέθλια του (VIDEO)
10:31
Ο ΠτΔ ενημέρωσε τον Πρόεδρο του Ισραήλ για το Κυπριακό και τις τουρκικές απειλές στην κυπριακή ΑΟΖ
10:25
Προβληματισμός στην ΠΑΣΥΚΙ για αντιμετώπιση των «ψυχρών περιστατικών» στα δημόσια νοσηλευτήρια
10:04
Νταρφούρ: 48 νεκροί κατά τη διάρκεια φυλετικών συγκρούσεων
09:49
Σημαντικές επαφές θα έχει η Νατάσα Πηλείδου στις ΗΠΑ για θέματα ενέργειας
09:45
Ο ΠτΔ υπέγραψε το Βιβλίο Επισκεπτών του Προεδρικού Μεγάρου του Ισραήλ
09:39
Διπλό φονικό στον Κάτω Αμίαντο: Η νεκροτομή κατέδειξε ότι οι δύο γυναίκες είχαν πυροβοληθεί
09:27
Ελαφρά τραύματα για 11χρονο που παρασύρθηκε με το ποδήλατο του στη Γεροσκήπου
09:19
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand