Απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών σχετικά με δημοσίευμα της εφημερίδας ‘Πολίτης’

Το σημερινό πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ του ΠΟΛΙΤΗ αποτελεί όντως ντροπή και προσβολή για τη δημοσιογραφία, αλλά πολύ περισσότερο για τους ανθρώπους που νυχθημερόν προσπαθούν να διαχειριστούν, πολλές φορές με κίνδυνο της ζωής τους, τις θαλάσσιες μεταναστευτικές ροές που έχουν πάρει χαρακτήρα «εισβολής».

Η εφημερίδα παραπλανεί ότι δήθεν «Μίλησε με πολύ κόσμο εμπλεκόμενο με το θέμα. Άλλοι υπό καθεστώς ανωνυμίας για λόγους οι οποίοι είναι ευνόητοι, και άλλοι επώνυμα, περιέγραψαν ή και υπονόησαν τακτικές που δεν μας τιμούν ως χώρα». Ωστόσο δεν παρουσιάζει ούτε μια επώνυμη πηγή για να τεκμηριώσει τα ψεύδη και τους αήθεις χαρακτηρισμούς κατά του Υπουργού των Εσωτερικών αναφορικά με το μεταναστευτικό.

Είναι σαφές πλέον ότι η συγκεκριμένη δημοσιογράφος και ο ‘Πολίτης’, στο θέμα του μεταναστευτικού δεν δημοσιογραφούν, αλλά επιχειρούν να επιβάλουν την πολιτική της ορθάνοικτης πόρτας στο μεταναστευτικό. Αυτή η προσέγγιση είναι άκρως επικίνδυνη για τη χώρα.

Υιοθετώντας την αρχή της προπαγάνδας «Όσο μεγαλύτερο το ψέμα και όσο περισσότερο επαναλαμβάνεται, τόσο πιο πιστευτό γίνεται» γράφουν ότι ο Υπουργός Εσωτερικών επιλέγει ποιο μωρό θα κατέβει ή όχι από μια βάρκα, τον χαρακτηρίζουν «τέρας», τον κατηγορούν για «βασανιστήρια» και αρκετά άλλα.

Το τέρας για το οποίο καμία αναφορά δεν κάνει η δημοσιογράφος, βρίσκεται απέναντι μας. Συστηματικά και καθημερινά μας προωθεί εκατοντάδες παράτυπους μετανάστες αλλοιώνοντας ακόμα και την φυσιογνωμία των χωριών μας.

Γι’ αυτό το τέρας της κατοχής που ευθύνεται μεταξύ άλλων και για το υπέρμετρο μεταναστευτικό άχθος που η Δημοκρατία σηκώνει σήμερα, με τεράστια οικονομική επιβάρυνση του ίδιου του κύπριου φορολογούμενου, αδιαφορεί η δημοσιογράφος. Ούτε αυτό μας εκπλήττει. Και δεν μας εκπλήττει γιατί είναι εκ των πρώτων που αντέδρασε στα μέτρα φύλαξης της πράσινης γραμμής.

Ο Υπουργός Εσωτερικών ούτε υπερυπουργός είναι, όπως γράφτηκε, ούτε εκφεύγει των αρμοδιοτήτων του. Σαν ο Ανώτερος Λειτουργός Μετανάστευσης της Δημοκρατίας όπως η Νομοθεσία ορίζει, έχει υπό την εποπτεία του όλα τα αρμόδια Τμήματα του κράτους για τη μετανάστευση και το άσυλο και ασκεί την ευθύνη και τις αρμοδιότητες που του αναλογούν για τη διαχείριση ενός προβλήματος που εάν αφεθεί ανεξέλεγκτο, τότε αυτό θα έχει καταστροφικές συνέπειες για την χώρα μας.

Είναι ακόμη πιο εκπληκτικό σε ένα τρισέλιδο ρεπορτάζ να μην γίνεται καμία αναφορά και νύξη για όλους εκείνους τους άγνωστους και γνωστούς που συστηματικά με τις ενέργειες και τις συμπεριφορές τους προσκαλούν αυτούς τους ταλαίπωρους ανθρώπους να μπουν στα σαπιοκάραβα και να πλεύσουν προς την «γη της επαγγελίας», στην ημικατεχόμενη μας πατρίδα, πουλώντας τους ελπίδα έναντι αδρής αμοιβής.

Τελευταία Ενημέρωση: 31 Οκτωβρίου 2021 - 15:23

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

07 Δεκεμβρίου
Μπάιντεν και ο Πούτιν συζητούν το απόγευμα για την Ουκρανία
11:53
Ανόρθωση : Ταξιδιωτικές οδηγίες προς όσους βρεθούν στο Βελιγράδι
11:48
SPD, Πράσινοι, FDP υπέγραψαν τη νέα προγραμματική συμφωνία, αύριο η εκλογή του νέου Καγκελάριου
11:47
Γεωργιανός ο ρεφ του "τελικού" Παρτιζάν-Ανόρθωση
11:42
Ανά τριήμερο διπλασιάζονται τα κρούσματα Όμικρον στο Ην. Βασίλειο
11:24
Η απότιση φόρου τιμής σε όσους υπερασπίστηκαν τη Δημοκρατία πατριωτικό καθήκον, είπε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ
11:16
Πέμπτη σερί νίκη ο ΑΠΟΕΛ, νίκη και για τον Κεραυνό, τετραπλή ισοβαθμία στο ρετιρέ
11:11
Στα σκαριά η θεσμοθέτηση των Επισκέψιμων Πολυλειτουργικών Αγροκτημάτων
11:03
Η πανδημία αύξησε το μερίδιο των υπερπλουσίων στον κόσμο
10:54
Οι κοινωνικές και ψυχολογικές επιπτώσεις της πανδημίας σε διαδικτυακό μάθημα το Σάββατο
10:53
Ο φωτεινός κομήτης Λέοναρντ θα διασχίσει τον ουρανό μέσα στον Δεκέμβριο
10:42
Μπακς - Καβαλίερς 112-104 τον Γιάννη να ... κερνάει 27π-12ριμπάουντ στα γενέθλια του (VIDEO)
10:31
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand