Καταγγέλθηκαν 25 πολίτες και υπεύθυνοι 3 υποστατικών σε ελέγχους για μέτρα κατά COVID-19

Η Αστυνομία, το τελευταίο 24ωρο (από τις 06.00 την Παρασκευή μέχρι τις 06.00 σήμερα Σάββατο) στο πλαίσιο 3.721 ελέγχων που διενήργησε παγκύπρια, προέβη σε καταγγελίες 25 πολιτών και υπευθύνων 3 υποστατικών για μη τήρηση των μέτρων κατά της COVID-19 και των διαταγμάτων του Περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμου.


Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ εκπρόσωπος του Κλάδου Επικοινωνίας Αρχηγείου Αστυνομίας, οι περισσότερες καταγγελίες πολιτών αφορούσαν σε διακινήσεις χωρίς τη χρήση προστατευτικής μάσκας σε δημόσιους χώρους και υποστατικά.

Σε ό,τι αφορά τις καταγγελίες για υποστατικά, διευκρίνισε πως όλα είναι κέντρα διασκέδασης στην Πάφο και οι υποθέσεις θα οδηγηθούν στο δικαστήριο. Πρόσθεσε ότι οι παραβάσεις εντοπίστηκαν καταγγέλθηκαν μετά τα μεσάνυχτα και αφορούσαν για το ένα υποστατικό παράβαση των διαταγμάτων επειδή πελάτες χόρευαν ενώ λειτουργούσε χωρίς κάποιες από τις απαιτούμενες άδειες λειτουργίας και για το δεύτερο υποστατικό εξυπηρέτηση πελατών στο μπαρ, υπαλληλικό προσωπικό που δεν έφερε ορθά τη μάσκα και ελλιπή σήμανση, ενώ επίσης λειτουργούσε χωρίς όλες τις απαιτούμενες άδειες λειτουργίας. Το τρίτο υποστατικό δεν είχε ορίσει καθήκοντα για τους υπαλλήλους για την εφαρμογή των διαταγμάτων και επίσης δεν είχε όλες τις άδειες λειτουργίας.

Όσον αφορά τους ελέγχους κατά επαρχία, στη Λευκωσία πραγματοποιήθηκαν 1.271 έλεγχοι, από τους  δεν διαπιστώθηκε οποιαδήποτε παράβαση. Στη Λεμεσό πραγματοποιήθηκαν 589 έλεγχοι, από τους οποίους προέκυψαν 14 καταγγελίες πολιτών. Στη Λάρνακα πραγματοποιήθηκαν 673 έλεγχοι, από τους οποίους προέκυψαν καταγγελίες 2 πολιτών.

Στην Πάφο πραγματοποιήθηκαν 297 έλεγχοι, από τους οποίους προέκυψαν καταγγελίες υπεύθυνων 3 υποστατικών και 8 πολιτών. 
Στην Αμμόχωστο πραγματοποιήθηκαν 350 έλεγχοι, από τους οποίους προέκυψε καταγγελία 1 πολίτη και στην περιοχή Μόρφου πραγματοποιήθηκαν 355 έλεγχοι χωρίς να προκύψει καταγγελία.

Η Τροχαία διενήργησε παγκύπρια 136 ελέγχους, από τους οποίους δεν προέκυψαν καταγγελίες.

Στα αεροδρόμια και στα λιμάνια διενεργήθηκαν 50 έλεγχοι χωρίς να προκύψει οποιαδήποτε καταγγελία.

Τελευταία Ενημέρωση: 30 Οκτωβρίου 2021 - 10:42

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
06:37
Ελλάδα: Στον ανακριτή σήμερα ο Βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος
06:27
ΟΗΕ: Ο θαλάσσιος διάδρομος της Κύπρου για ανθρωπιστική βοήθεια στην Γάζα βοήθησε αλλά δεν αρκεί
05:37
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Υψιστη προτεραιότητα για την κυβέρνηση ο τομέας της ενέργειας
05:34
Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για τους Προέδρους των Επαρχιακών Οργανισμών και τους Δημάρχους
05:33
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
05:24
24 Απριλίου
Γαλλία: Σύλληψη 16χρονου για προγραμματισμένη επίθεση στο όνομα του Ισλαμικού Χαλιφάτου
21:52
Έξι συν μια προτάσεις νόμου για ρύθμιση των πολλαπλών συντάξεων και του ορίου αφυπηρέτησης
20:56
Συζήτησαν και για την Κύπρο Ερντογάν και Σταϊνμάιερ στην Άγκυρα
20:54
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι καλωσορίζει το αμερικανικό πακέτο βοήθειας ύψους 61 δισεκ. δολαρίων
20:31
Τον Απρίλιο η Ρωσία θα διπλασιάσει τα έσοδα της από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο
18:42
Το Ισραήλ λέει πως «προχωράει» με την επίθεση στη Ράφα – Ο στρατός έκανε όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες
18:13
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.