O ΠτΔ επισκέφθηκε τη νέα μονάδα Αιμοκάθαρσης του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης επισκέφθηκε σήμερα τη νέα μονάδα Αιμοκάθαρσης του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου, συνοδευόμενος από τους Υπουργούς Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα, Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννη Καρούσο και τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Μάριο Πελεκάνο.

Σε σύντομο χαιρετισμό του κατά την επίσκεψη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε, μεταξύ άλλων, ότι «θέλω να εκφράσω την απόλυτη ικανοποίηση μου διότι πραγματικά η συνεργασία ιδιωτικού με δημόσιο τομέα δημιουργεί τις προοπτικές να έχουμε μια από τις πλέον σύγχρονες μονάδες αιμοκάθαρσης η οποία πέραν των 25 κλινών που διαθέτει για αιμοκαθαρόμενους, με τα πλέον σύγχρονα μηχανήματα, θα διαθέτει την κίτρινη μονάδα για αιμοκαθαρόμενους που ενδεχόμενα πάσχουν από ηπατίτιδα β’ ή aids.

Υπάρχει η περιτοναϊκή μονάδα η οποία είναι σημαντική, με τέσσερεις κλίνες,

Είναι εξαιρετική περίπτωση και επιτέλους εκτός από παράπονα να εκφράσω ευαρέσκεια προς τα δημόσια έργα.

Φαίνεται ότι το όλο πρόγραμμα βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο, είναι δυο βδομάδες μπροστά από ό,τι είχε υπολογιστεί και δεν έχω αμφιβολία ότι πριν τον καθορισμένο χρόνο θα είναι έτοιμη να παραδοθεί η μονάδα που εντάσσεται στον ΟΚΥΠΥ στο πλαίσιο του ευρύτερου συστήματος υγείας και στόχο έχει τη συνέχιση της παροχής ποιοτικών υπηρεσιών, ιδιαίτερα σε μια επαρχία που πραγματικά υπέφερε.

Μέσα από την εκτέλεση του έργου λύνεται ένα σημαντικό πρόβλημα για συνανθρώπους μας που υπέφεραν όχι μόνο κατά τη διάρκεια της αιμοκάθαρσης αλλά και κατά τη διάρκεια της μεταφοράς τους

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχω, θα υπάρχουν προς εξυπηρέτηση των αιμοκαθαρομένων και τα ασθενοφόρων που θα μπορούν να τους μεταφέρουν από τη μονάδα στους χώρους διαμονής τους

Συγχαρητήρια σε όσους συνετέλεσαν για να εκτελείται το έργο με τόσους ταχείς ρυθμούς, ώστε το συντομότερο να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες του κόσμου της Πάφου όσον αφορά την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας».

Εξάλλου, μιλώντας σε εργαζόμενους  σε πολυκατάστημα στην Πάφο, οι οποίοι διαμαρτύρονταν έξω από το Νοσοκομείο Πάφου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «θέλω να σας βεβαιώσω ότι είναι με ιδιαίτερο ενδιαφέρον που παρακολουθώ την εξέλιξη.

Γίνονται διαβήματα ώστε τηρώντας τη νομιμότητα να ξεπεράσουμε το πρόβλημα. Είμαστε έτοιμοι και για κατ΄επείγουσα ακόμα εξέταση του θέματος, αν ακολουθηθούν κάποιες διαδικασίες. Δεν μπορούμε να παραβιάσουμε διατάγματα του δικαστηρίου, όπως καλά γνωρίζετε, αλλά προσπαθούμε για το πώς θεραπεύεται το πρόβλημα. Αυτό που είναι η επιδίωξη μας είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας και όχι  εκεί όπου υπάρχουν δουλειές να βλέπουμε το ενδεχόμενο της ανεργίας ως αποτέλεσμα παρατυπιών ή νομικών κωλυμάτων. Η κύρια έγνοια μας είναι να κρατηθείτε στις δουλειές σας, να δούμε πώς με νόμιμο τρόπο δημιουργούνται οι προοπτικές, ώστε να αποφευχθούν τα όσα δυσάρεστα αντιμετωπίζετε. Συμμερίζομαι τις αγωνίες σας και τους προβληματισμούς σας, είναι ανθρώπινο. ‘Αλλοι δεν έχουν και ψάχνουν να βρουν δουλειές, δεν μπορεί εκείνους που έχουν δουλειές να τους οδηγούμε στην ανεργία. Θέλω να σας βεβαιώσω ότι θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

20 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 20 Απριλίου 2024
06:56
Μεσολαβητικός ο ρόλος της Μόσχας μεταξύ Ισραήλ και Ιράν, δηλώνει ο Σεργκέι Λάβροφ
06:45
Πορεία στα κατεχόμενα για τα 24 παιδιά που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των σεισμών στην Τουρκία
06:41
Βαφεάδης: Προθεσμία μέχρι την Τρίτη να ετοιμαστεί η εγγυητική για την ανάπτυξη στη Λάρνακας
06:13
Υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών
05:50
Ιράκ: Ισχυρή έκρηξη σε βάση φιλοϊρανικών παραστρατιωτικών δυνάμεων
05:40
Ελλάδα: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες επηρεάζουν περιοχές της χώρας
05:29
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίου Καιρού 20/4/24
05:18
19 Απριλίου
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.