O ΠτΔ επισκέφθηκε τη νέα μονάδα Αιμοκάθαρσης του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης επισκέφθηκε σήμερα τη νέα μονάδα Αιμοκάθαρσης του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου, συνοδευόμενος από τους Υπουργούς Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα, Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννη Καρούσο και τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Μάριο Πελεκάνο.

Σε σύντομο χαιρετισμό του κατά την επίσκεψη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε, μεταξύ άλλων, ότι «θέλω να εκφράσω την απόλυτη ικανοποίηση μου διότι πραγματικά η συνεργασία ιδιωτικού με δημόσιο τομέα δημιουργεί τις προοπτικές να έχουμε μια από τις πλέον σύγχρονες μονάδες αιμοκάθαρσης η οποία πέραν των 25 κλινών που διαθέτει για αιμοκαθαρόμενους, με τα πλέον σύγχρονα μηχανήματα, θα διαθέτει την κίτρινη μονάδα για αιμοκαθαρόμενους που ενδεχόμενα πάσχουν από ηπατίτιδα β’ ή aids.

Υπάρχει η περιτοναϊκή μονάδα η οποία είναι σημαντική, με τέσσερεις κλίνες,

Είναι εξαιρετική περίπτωση και επιτέλους εκτός από παράπονα να εκφράσω ευαρέσκεια προς τα δημόσια έργα.

Φαίνεται ότι το όλο πρόγραμμα βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο, είναι δυο βδομάδες μπροστά από ό,τι είχε υπολογιστεί και δεν έχω αμφιβολία ότι πριν τον καθορισμένο χρόνο θα είναι έτοιμη να παραδοθεί η μονάδα που εντάσσεται στον ΟΚΥΠΥ στο πλαίσιο του ευρύτερου συστήματος υγείας και στόχο έχει τη συνέχιση της παροχής ποιοτικών υπηρεσιών, ιδιαίτερα σε μια επαρχία που πραγματικά υπέφερε.

Μέσα από την εκτέλεση του έργου λύνεται ένα σημαντικό πρόβλημα για συνανθρώπους μας που υπέφεραν όχι μόνο κατά τη διάρκεια της αιμοκάθαρσης αλλά και κατά τη διάρκεια της μεταφοράς τους

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχω, θα υπάρχουν προς εξυπηρέτηση των αιμοκαθαρομένων και τα ασθενοφόρων που θα μπορούν να τους μεταφέρουν από τη μονάδα στους χώρους διαμονής τους

Συγχαρητήρια σε όσους συνετέλεσαν για να εκτελείται το έργο με τόσους ταχείς ρυθμούς, ώστε το συντομότερο να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες του κόσμου της Πάφου όσον αφορά την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας».

Εξάλλου, μιλώντας σε εργαζόμενους  σε πολυκατάστημα στην Πάφο, οι οποίοι διαμαρτύρονταν έξω από το Νοσοκομείο Πάφου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «θέλω να σας βεβαιώσω ότι είναι με ιδιαίτερο ενδιαφέρον που παρακολουθώ την εξέλιξη.

Γίνονται διαβήματα ώστε τηρώντας τη νομιμότητα να ξεπεράσουμε το πρόβλημα. Είμαστε έτοιμοι και για κατ΄επείγουσα ακόμα εξέταση του θέματος, αν ακολουθηθούν κάποιες διαδικασίες. Δεν μπορούμε να παραβιάσουμε διατάγματα του δικαστηρίου, όπως καλά γνωρίζετε, αλλά προσπαθούμε για το πώς θεραπεύεται το πρόβλημα. Αυτό που είναι η επιδίωξη μας είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας και όχι  εκεί όπου υπάρχουν δουλειές να βλέπουμε το ενδεχόμενο της ανεργίας ως αποτέλεσμα παρατυπιών ή νομικών κωλυμάτων. Η κύρια έγνοια μας είναι να κρατηθείτε στις δουλειές σας, να δούμε πώς με νόμιμο τρόπο δημιουργούνται οι προοπτικές, ώστε να αποφευχθούν τα όσα δυσάρεστα αντιμετωπίζετε. Συμμερίζομαι τις αγωνίες σας και τους προβληματισμούς σας, είναι ανθρώπινο. ‘Αλλοι δεν έχουν και ψάχνουν να βρουν δουλειές, δεν μπορεί εκείνους που έχουν δουλειές να τους οδηγούμε στην ανεργία. Θέλω να σας βεβαιώσω ότι θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

08 Δεκεμβρίου
Επαφή κρούσματος ο Γκουτέρες. Θα τεθεί σε απομόνωση για μερικές ημέρες
07:14
Aστυνομία: Συνέλαβε   41χρονο κάτοικο Λευκωσίας για το Κορωνοπάρτι της Ίννειας
07:09
Εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας και οι εξελίξεις στην Αν. Μεσόγειο στην συνάντηση Μητσοτάκη – Πούτιν στο Σότσι
06:45
ΗΠΑ : Η Βουλή των Αντιπροσώπων εγκρίνει σχέδιο νόμου για την αύξηση του ορίου του χρέους, το στέλνει στη Γερουσία
06:42
Σε δύσκολη θέση η Ντάουνινγκ Στριτ μετά από αποκαλύψεις για πάρτι εν μέσω lockdown
06:37
ΚΟΑ : Τι ισχύει για γυμναστήρια και σχολές χορού
06:32
ΠΟΥ: «Δεν υπάρχει λόγος» να αμφιβάλουμε ότι τα εμβόλια προστατεύουν από την Όμικρον
06:25
Εγγυήσεις ότι το ΝΑΤΟ δεν θα διευρυνθεί προς ανατολάς ζήτησε o Πούτιν από τον Μπάιντεν
06:24
Μπάιντεν: Οικονομικές κυρώσεις στη Ρωσία αν κλιμακώσει την κατάσταση στην Ουκρανία
06:18
07 Δεκεμβρίου
Διεθνές Δικαστήριο: Η Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν πρέπει να σταματήσουν «την επιδείνωση» της διαφοράς τους
21:51
Φον ντερ Λάιεν: Θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε απέναντι σε αυτούς που εργαλειοποιούν τις ελπίδες και τις ζωές των ανθρώπων
21:19
Γαλλία: Σχεδόν το 80% των παιδιών άνω των 12 ετών στη Γαλλία έχει εμβολιαστεί κατά της Covid-19
21:01
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand