Γενικός Εισαγγελέας:Εσφαλμένη η εικόνα ότι η Νομική Υπηρεσία αναμένει αδρανής τα όποια αποτελέσματα ερευνών σε σχέση με τα Pandora Papers

Εσφαλμένη χαρακτηρίζει ο Γενικός Εισαγγελέας Γιώργος Σαββίδης την εικόνα ότι η Νομική Υπηρεσία αναμένει αδρανής τα όποια αποτελέσματα ερευνών επαγγελματικών οργάνων σε σχέση με τα Pandora Papers και το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Σε γραπτή δήλωση αναφέρει ότι στις 26 Οκτωβρίου 2021, προήδρευσε σύσκεψης στη Νομική Υπηρεσία με τον Αρχηγό και την ηγεσία της Αστυνομίας, υψηλόβαθμους λειτουργούς του Υπουργείου Οικονομικών και του Τμήματος Φορολογίας και την Προϊσταμένη της ΜΟΚΑΣ, κατά την οποία έδωσε ρητές οδηγίες να τον ενημερώσουν για όλα τα σχετικά με τα Pandora Papers θέματα που απασχόλησαν μέχρι σήμερα τις Αρχές αυτές, είτε δυνάμει αιτημάτων διεθνούς συνεργασίας είτε άλλως πως.

Παράλληλα, ζήτησε και από τον Πρόεδρο του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου να τον ενημερώσει αμέσως εάν, από τους διοικητικής φύσεως ελέγχους στους οποίους προβαίνει ο Σύλλογος, προκύπτει οτιδήποτε που ενδεχόμενα να δημιουργεί υποψίες για τυχόν ποινικής φύσεως ενέργειες.

Πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους, τονίζει ο κύριος Σαββίδης, ότι για την έναρξη ποινικών ανακρίσεων χρειάζεται το κατάλληλο πραγματικό και νομικό υπόβαθρο για ικανοποίηση προϋποθέσεων, για εξασφάλιση δικαστικών διαταγμάτων ή για ενεργοποίηση της διαδικασίας διεθνούς συνδρομής.

Τελευταία Ενημέρωση: 29 Οκτωβρίου 2021 - 17:22

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
22:00
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Στις 13 Μαϊου η νέα συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στην Άγκυρα
17:45
Διασπάθιση χρήματος και κατάχρηση εξουσίας διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία στο ΥΠΕΞ
17:40
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ για σύμβαση, οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
17:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.