Διάκριση για την Λευκωσία ως κορυφαίου προορισμού για το 2022, σύμφωνα με το περιοδικό Lonely Planet

Σημαντική διάκριση πέτυχε η Λευκωσία καθώς το έγκυρο ταξιδιωτικό περιοδικό Lonely Planet αναδεικνύει την πρωτεύουσά της Κύπρου ως μία εκ των κορυφαίων προορισμών για το 2022.

Η Λευκωσία βρίσκεται ανάμεσα στις καλύτερες πόλεις για να επισκεφθεί ένας ταξιδιώτης, σύμφωνα με την έκδοση του Lonely Planet “Best in Travel 2022”, που μιλά για την «πιο λαμπρή πρωτεύουσα της Ευρώπης», μία πολυπολιτισμική πόλη με πλούσια ιστορία και πολιτιστική κληρονομιά.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Λευκωσία βραβεύτηκε στην κατηγορία «Κοινότητα», στην οποία διακρίθηκαν οι πόλεις που εμπλέκουν τις τοπικές κοινότητες στην πρώτη γραμμή των τουριστικών πρωτοβουλιών τους.

H καλή πρακτική που έβαλε την Λευκωσία στην λίστα του Lonely Planet με τους κορυφαίους προορισμούς, είναι το Σπίτι της Συνεργασίας με το πρόγραμμα “United by Sound”, όπως αναφέρεται. Πρόκειται για ένα ξεχωριστό κοινωνικο - πολιτισμικό κέντρο, στην καρδιά της Λευκωσίας και αποτελεί ένα ζωντανό παράδειγμα πολύ-κοινοτικής συνεργασίας. Μέσα από το έργο του “United by Sound” συνέδεσε τις κοινότητες της Κύπρου και ενθάρρυνε τον διάλογο μέσω της μουσικής με την διαδικτυακή συμμετοχή 40 μουσικών από όλη την Κύπρο για τη δημιουργία του τραγουδιού “Τime is Ripe”.

Η Διευθύντρια του Σπιτιού της Συνεργασίας, Λευκή Λάμπρου, εξέφρασε τις ευχαριστίες της προς το Lonely Planet για τη διάκριση και αναγνώρισή του έργου. Όπως είπε, «Θα συνεχίσουμε μέσα από τα προγράμματά μας να συνεισφέρουμε στην ενίσχυση της επαφής μεταξύ ατόμων με διαφορετικό εθνικό, πολιτισμικό και γλωσσικό υπόβαθρο, καθώς και στην καλλιέργεια του διαπολιτισμικού διαλόγου και της κατανόησης, τόσο στην Κύπρο, όσο και σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΕΤΑΠ Λευκωσίας, Θεόδωρος Κρίγγου δήλωσε ότι πρόκειται για μια θετική και ενθαρρυντική διάκριση για την πρωτεύουσα και την επαρχία Λευκωσίας. «Ως ΕΤΑΠ Λευκωσίας,  θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε αρωγός σε κάθε πολιτιστική πρωτοβουλία που θα προάγει τη Λευκωσία ως τουριστικό προορισμό», σημείωσε ο κ Κρίγγου.

Η ανακοίνωση σημειώνει ότι το «The Time Is Ripe» προασπίζει τη συνεργασία μεταξύ των κοινοτήτων της Κύπρου, όπως ακριβώς η μουσική και πολιτισμική παράδοσή τους έχουν ενσωματωθεί στην ιστορία του νησιού. Οι στίχοι εκφράζουν την πρότασή τους με απλούς όρους: «Ας ενώσουμε τις φωνές μας. Χωρίς θεατρική επιθετικότητα, χωρίς φλύαρο ακαδημαϊκό λόγο. Απλώς ένας ένθερμος εορτασμός αρμονίας και συν-δημιουργίας».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.