Διάκριση για την Λευκωσία ως κορυφαίου προορισμού για το 2022, σύμφωνα με το περιοδικό Lonely Planet

Σημαντική διάκριση πέτυχε η Λευκωσία καθώς το έγκυρο ταξιδιωτικό περιοδικό Lonely Planet αναδεικνύει την πρωτεύουσά της Κύπρου ως μία εκ των κορυφαίων προορισμών για το 2022.

Η Λευκωσία βρίσκεται ανάμεσα στις καλύτερες πόλεις για να επισκεφθεί ένας ταξιδιώτης, σύμφωνα με την έκδοση του Lonely Planet “Best in Travel 2022”, που μιλά για την «πιο λαμπρή πρωτεύουσα της Ευρώπης», μία πολυπολιτισμική πόλη με πλούσια ιστορία και πολιτιστική κληρονομιά.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Λευκωσία βραβεύτηκε στην κατηγορία «Κοινότητα», στην οποία διακρίθηκαν οι πόλεις που εμπλέκουν τις τοπικές κοινότητες στην πρώτη γραμμή των τουριστικών πρωτοβουλιών τους.

H καλή πρακτική που έβαλε την Λευκωσία στην λίστα του Lonely Planet με τους κορυφαίους προορισμούς, είναι το Σπίτι της Συνεργασίας με το πρόγραμμα “United by Sound”, όπως αναφέρεται. Πρόκειται για ένα ξεχωριστό κοινωνικο - πολιτισμικό κέντρο, στην καρδιά της Λευκωσίας και αποτελεί ένα ζωντανό παράδειγμα πολύ-κοινοτικής συνεργασίας. Μέσα από το έργο του “United by Sound” συνέδεσε τις κοινότητες της Κύπρου και ενθάρρυνε τον διάλογο μέσω της μουσικής με την διαδικτυακή συμμετοχή 40 μουσικών από όλη την Κύπρο για τη δημιουργία του τραγουδιού “Τime is Ripe”.

Η Διευθύντρια του Σπιτιού της Συνεργασίας, Λευκή Λάμπρου, εξέφρασε τις ευχαριστίες της προς το Lonely Planet για τη διάκριση και αναγνώρισή του έργου. Όπως είπε, «Θα συνεχίσουμε μέσα από τα προγράμματά μας να συνεισφέρουμε στην ενίσχυση της επαφής μεταξύ ατόμων με διαφορετικό εθνικό, πολιτισμικό και γλωσσικό υπόβαθρο, καθώς και στην καλλιέργεια του διαπολιτισμικού διαλόγου και της κατανόησης, τόσο στην Κύπρο, όσο και σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΕΤΑΠ Λευκωσίας, Θεόδωρος Κρίγγου δήλωσε ότι πρόκειται για μια θετική και ενθαρρυντική διάκριση για την πρωτεύουσα και την επαρχία Λευκωσίας. «Ως ΕΤΑΠ Λευκωσίας,  θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε αρωγός σε κάθε πολιτιστική πρωτοβουλία που θα προάγει τη Λευκωσία ως τουριστικό προορισμό», σημείωσε ο κ Κρίγγου.

Η ανακοίνωση σημειώνει ότι το «The Time Is Ripe» προασπίζει τη συνεργασία μεταξύ των κοινοτήτων της Κύπρου, όπως ακριβώς η μουσική και πολιτισμική παράδοσή τους έχουν ενσωματωθεί στην ιστορία του νησιού. Οι στίχοι εκφράζουν την πρότασή τους με απλούς όρους: «Ας ενώσουμε τις φωνές μας. Χωρίς θεατρική επιθετικότητα, χωρίς φλύαρο ακαδημαϊκό λόγο. Απλώς ένας ένθερμος εορτασμός αρμονίας και συν-δημιουργίας».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

03 Δεκεμβρίου
Βέλγιο: Δύο κρυολογημένοι ιπποπόταμοι βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό
21:37
Κυριακίδου: Χρειαζόμαστε περισσότερη ευαισθητοποίηση για την πρόληψη και τη θεραπεία του καρκίνου των γυναικών
21:22
ΥΠΕΞ: Αβάσιμοι οι ισχυρισμοί του τουρκικού ΥΠΕΞ για την αδειοδότηση του τεμαχίου 5
20:54
Δεύτερη ημέρα με πάνω από 50 χιλιάδες κρούσματα Covid στο Ην. Βασίλειο - Αυξάνονται τα κρούσματα της Όμικρον
20:36
Ένας θάνατος και 594 νέα περιστατικά κορονοϊού
20:22
Ξεπέρασαν το €1 δις τα έσοδα από τον τουρισμό το ενιάμηνο
20:13
Στη δημοσιότητα το διάταγμα του Υπουργού Υγείας για τα νέα μέτρα
19:59
Ο Μπάιντεν κρυολόγησε αλλά διαβεβαιώνει ότι είναι καλά
19:36
Βέλγιο: Δεν θα αυστηροποιηθούν περαιτέρω τα μέτρα για την αντιμετώπιση της Covid-19
19:17
Συνέχισε την ανοδική του πορεία ο πληθωρισμός τον Νοέμβριο
18:46
Ελλάδα: Η τρίτη δόση θα δίνεται 3 μήνες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού με δύο δόσεις
18:28
Σε απευθείας μετάδοση από το ΡΙΚ η αποχαιρετιστήρια τελετή του Πάπα Φραγκίσκου
18:26
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand