Στήριξη Ουκρανίας στις προσπάθειες λύσης του Κυπριακού

Ο Πρέσβης της Ουκρανίας Ruslan Nimchynskyi επαναβεβαίωσε τη σταθερή στάση αρχών και τη στήριξη της χώρας του όσον αφορά τις προσπάθειες για επίλυση του κυπριακού προβλήματος.

O Ουκρανός διπλωμάτης μιλούσε κατά τη διάρκεια συνάντησής του σήμερα με την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτα Δημητρίου, η οποία εξέφρασε ευχαριστίες για τη στάση αρχών που τηρεί η Ουκρανία όσον αφορά στο κυπριακό πρόβλημα.

Κύπρος και Ουκρανία σημείωσε, παραμένουν προσηλωμένες στο σεβασμό του διεθνούς δικαίου και των ευρωπαϊκών αρχών και αξιών.

Ανακοίνωση της Βουλής αναφέρει ότι η κ. Δημητρίου επεσήμανε τις εντεινόμενες προκλήσεις και έκνομες ενέργειες της Τουρκίας εις βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, οι οποίες, όπως ανέφερε, δυναμιτίζουν τις όποιες προσπάθειες για επίλυση του κυπριακού προβλήματος.

Ο Πρέσβης της Ουκρανίας επαναβεβαίωσε τη σταθερή στάση αρχών και τη στήριξη της χώρας του όσον αφορά τις προσπάθειες για επίλυση του κυπριακού προβλήματος, στη βάση του διεθνούς δικαίου και των σχετικών Ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.  

Κατά τη συνάντηση, επαναβεβαιώθηκαν οι φιλικές σχέσεις Κύπρου – Ουκρανίας στη βάση κοινών αρχών και αξιών και εκφράστηκε η κοινή βούληση για περαιτέρω ενίσχυσή τους σε διάφορους τομείς, ειδικότερα στο κοινοβουλευτικό επίπεδο. Στο πλαίσιο αυτό, συζητήθηκαν δυνατοί τρόποι περαιτέρω ενίσχυσης των ανταλλαγών μεταξύ των Κοινοβουλίων των δύο χωρών, ιδιαίτερα ενόψει της επικείμενης επετείου των 30 χρόνων διπλωματικών σχέσεων Κύπρου – Ουκρανίας, το έτος 2022.

Έγινε, τέλος, ανταλλαγή απόψεων όσον αφορά στην πορεία και τη διαχείριση της πανδημίας της Covid-19 στις δύο χώρες .

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

19 Μαρτίου
Υπουργός Ενέργειας: Εφικτή η ολοκλήρωση του τερματικού στο Βασιλικό
08:48
Τρία οχήματα καταστράφηκαν ολοσχερώς από φωτιά στη Γεροσκήπου
08:38
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
06:48
ΗΠΑ: Νεκρός ο Μαρουάν Ίσα - Το «Νο3» του στρατιωτικού σκέλους της Χαμάς
06:38
Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν πυραύλους και drones των Χούθι
06:15
Βρυξέλλες: Βοήθεια ύψους 5 δισ. ευρώ στην Ουκρανία ενέκριναν οι Υπουργοί Εξωτερικών
06:02
Το Ισραήλ προχώρησε σε νέα αεροπορικά πλήγματα στη Συρία
05:56
«Αμάλθεια»: Συνάντηση 40 και πλέον κρατών στην Κύπρο ανακοίνωσε ο Κόμπος (ΒΙΝΤΕΟ)
05:55
Επί ποδός καθ'όλη της διάρκεια της νύχτας δεκατρία συνεργεία της Πυροσβεστικής για να επιλύσουν τα προβλήματα
05:53
Τμήμα Μετεωρογίας-1ο Δελτίο Καιρού 19/3/2024
05:48
18 Μαρτίου
ΗΠΑ: Αντιδημοκρατική η διαδικασία των εκλογών - Δεν συγχαίρουν τον Πούτιν
21:55
Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν - Νετανιάχου για την κατάσταση στη Ραφά
21:20
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.