Κατ' εξαίρεση παραχώρηση ιδιότητας Κύπριου πολίτη στα δυο παιδιά από το Λιοπέτρι

Tην κατ’ εξαίρεση παραχώρηση της ιδιότητας του Κύπριου πολίτη στα δυο παιδιά από το Λιοπέτρι, με Τουρκοκύπριο πατέρα και Ελληνοκύπρια μητέρα, αποφάσισε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με γραπτή δήλωση της Αναπληρώτριας Κυβερνητικής Εκπροσώπου, Νιόβης Παρισινού, το Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο συνήλθε υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νϊκου Αναστασιάδη, λαμβάνοντας υπόψη ανθρωπιστικά κριτήρια, αποφάσισε την κατ’ εξαίρεση παραχώρηση της ιδιότητας του Κύπριου πολίτη στους Χρίστο και Θέκλεια-Γιασεμίνα Οζτουρκ.

Αλλες αποφάσεις
------
Εξάλλου, το Υπουργικό Συμβούλιο, λαμβάνοντας υπόψη πως έχει παρέλθει η τετράμηνη περίοδος υποβολής αιτήσεων για ρύθμιση ληξιπρόθεσμων κοινωνικών εισφορών αποφάσισε την παράταση της δυνατότητας υποβολής σχετικών αιτήσεων μέχρι και τις 26 Φεβρουαρίου 2022.

Επίσης, κατά τη σημερινή συνεδρίαση αποφασίστηκε η προσωρινή παραχώρηση χώρου στη Διεθνή Κρατική Έκθεση για τη δημιουργία ενός σύγχρονου σταθμού Δημόσιων Επιβατικών Μεταφορών.

Το Υπουργικό Συμβούλιο, σύμφωνα με την κ. Παρισινού, ενέκρινε κατ΄ εξαίρεση, τον διαχωρισμό 20 οικοπέδων μέσω του Στεγαστικού Σχεδίου Διάθεσης Οικοπέδων σε Οικογένειες με Χαμηλά Εισοδήματα στην κοινότητα Άλασσας. Η παραχώρηση γίνεται στο πλαίσιο αντισταθμιστικών ωφελημάτων προς την κοινότητα.

Επίσης, το Υπουργικό ενέκρινε το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της Επιτρόπου Νομοθεσίας και του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου. Σκοπός του υπό αναφορά Μνημονίου είναι η εγκαθίδρυση συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων σε ζητήματα που αφορούν νομοθετικές μεταρρυθμίσεις, εκσυγχρονισμό, απλοποίηση, συμπλήρωση, ενοποίηση, κωδικοποίηση και αναθεώρηση του κυπριακού νομοθετικού πλαισίου, καθώς επίσης προώθηση και/ή υλοποίηση εισηγήσεων που εμπίπτουν στη σφαίρα των αρμοδιοτήτων της Επιτρόπου Νομοθεσίας.

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε ακόμη πρόταση του Υπουργείου Εσωτερικών με την οποία τροποποιείται ο Νόμος που αφορά τα Κέντρα Αναψυχής. Στόχος της τροποποίησης είναι ο αποτελεσματικότερος έλεγχος των ορίων εκπομπής ήχου από τους χώρους αναψυχής. Το πεδίο εφαρμογής του Νόμου διευρύνεται στους χώρους αναψυχής, που βρίσκονται εντός ξενοδοχείων και τουριστικών καταλυμάτων. Εισάγονται αυστηρότερες ποινές για την εκπομπή ήχου πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια.

Επιπρόσθετα το Υπουργικό ενέκρινε την παράταση, της «Άδειας Χρήσης» για ακόμα δέκα χρόνια στο Κοινοτικό Συμβούλιο Αναφωτιάς του πρώην σχολικού κτηρίου της κοινότητας για χρήση του ως Κοινοτικό Ιατρείο.

Όπως επισημαίνει η κ. Παρισινού, σημαντική είναι η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για παραχώρηση χορηγίας προς τον Δήμο Λεμεσού, ύψους €80.000 για την κάλυψη των εξόδων αγοράς υπηρεσιών για πρόληψη και καταπολέμηση της θαλάσσιας ρύπανσης στο παραλιακό μέτωπο της Λεμεσού.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

19 Μαρτίου
Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν πυραύλους και drones των Χούθι
06:15
Βρυξέλλες: Βοήθεια ύψους 5 δισ. ευρώ στην Ουκρανία ενέκριναν οι Υπουργοί Εξωτερικών
06:02
Το Ισραήλ προχώρησε σε νέα αεροπορικά πλήγματα στη Συρία
05:56
«Αμάλθεια»: Συνάντηση 40 και πλέον κρατών στην Κύπρο ανακοίνωσε ο Κόμπος (ΒΙΝΤΕΟ)
05:55
Επί ποδός καθ'όλη της διάρκεια της νύχτας δεκατρία συνεργεία της Πυροσβεστικής για να επιλύσουν τα προβλήματα
05:53
Τμήμα Μετεωρογίας-1ο Δελτίο Καιρού 19/3/2024
05:48
18 Μαρτίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
22:00
ΗΠΑ: Αντιδημοκρατική η διαδικασία των εκλογών - Δεν συγχαίρουν τον Πούτιν
21:55
Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν - Νετανιάχου για την κατάσταση στη Ραφά
21:20
Ολοένα και περισσότερα κράτη στηρίζουν την πρωτοβουλία για τον ανθρωπιστικό διάδρομο δήλωσε ο Λετυμπιώτης
20:25
Στους 62,3 βαθμούς Κελσίου η αισθητή θερμοκραία στο Ρίο ντε Τζανέιρο
18:10
Ο ισραηλινός στρατός εξουδετέρωσε τον διοικητή Εσωτερικής Ασφάλειας της Χαμάς
17:57
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.