Μπορεί να αποδοθεί η κυπριακή υπηκοότητα στα δύο παιδιά από το Λιοπέτρι, ανέφερε ο ΥΠΕΣ

Μπορεί να αποδοθεί η κυπριακή υπηκοότητα στα δύο παιδιά από το Λιοπέτρι, με μητέρα Ελληνοκύπρια και πατέρα Τουρκοκύπριο, ανέφερε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής, ο οποίος θα καταθέσει συγκεκριμένη εισήγηση στη αυριανή συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου.

Σε δηλώσεις στη Βαβατσινιά και ερωτηθείς για το θέμα των δύο παιδιών από το Λιοπέτρι που δεν έχουν υπηκοότητα, ο κ. Νουρής απάντησε πως «το πρόβλημα των υπηκοοτήτων και των ατόμων τα οποία έχουν τον ένα ή και τους δυο γονείς, που ενδεχόμενα δεν είναι Ελληνοκύπριοι ή Τουρκοκύπριοι, αλλά είναι Τούρκοι υπήκοοι και όχι μόνο, είναι ένα θέμα το οποίο τυγχάνει λεπτού χειρισμού από το Υπουργείο Εσωτερικών όχι τώρα, αλλά εδώ και πάρα πολλά χρόνια».

Αφού ανέφερε πως «ο λόγος είναι ξεκάθαρος και πολύ απλός» εξήγησε πως «στα πλαίσια του προβλήματος που η χώρα μας αντιμετωπίζει με την κατοχή, πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί στον τρόπο με τον οποίο παραχωρούνται οι υπηκοότητες, ακριβώς για να μην δημιουργηθούν προσθετά προβλήματα. Η λήψη απόφασης για μια συγκεκριμένη υπόθεση, ενδεχόμενα να ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου και για αυτόν τον λόγο χειριζόμαστε την καθεμία από αυτές τις υποθέσεις με διαδικασίες κατ΄εξαίρεση και πολύ προσεκτικά», είπε.

Στα πλαίσια αυτής της φιλοσοφίας, συνέχισε ο κ. Νουρής, «στην αυριανή συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, το Υπουργείο Εσωτερικών θα καταθέσει συγκεκριμένη εισήγηση αναφορικά με το περιστατικό των δυο παιδιών για να αποδοθεί η υπηκοότητα στα παιδιά, αφού έγινε η δέουσα έρευνα και θεωρούμε ότι με τις παραμέτρους που θα επεξηγήσουμε στο Υπουργικό Συμβούλιο, θεωρούμε ότι μπορεί να ικανοποιηθεί το συγκεκριμένο θέμα».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.