Στήριξη ζητούν από Υπουργούς Γεωργίας, Εμπορίου, Άμυνας και Υγείας οι Αγροτικές Οργανώσεις

Επιστολές στους Υπουργούς Γεωργίας, Εμπορίου, Αμυνας και Υγείας απέστειλαν από κοινού οι Αγροτικές Οργανώσεις ΠΕΚ – ΕΚΑ -  ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΟΣ – ΝΕΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ – ΕΥΡΩΑΓΡΟΤΙΚΟΣ στα πλαίσια των ενεργειών τους για αντιμετώπιση των δυσμενών επιπτώσεων στην κτηνοτροφία και την οικονομία του τόπου, της στήριξης όλων των κλάδων της Κτηνοτροφίας.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους στόχος τους είναι «η άμεση απάμβλυνση του μεγάλου προβλήματος που αφορά ολόκληρη την εφοδιαστική αλυσίδα από την  διατροφή των ζώων, την παραγωγή χαλουμιού και  γαλακτοκομικών προϊόντων, κρέατος, αυγών κλπ. τη διάθεση αυτών σε ντόπια κατανάλωση και τον τομέα των εξαγωγών».

Στις επιστολές τους τονίζουν τη σημαντικότητα του τομέα  στη διατροφή του πληθυσμού αλλά και τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει ως ένας  από τους βασικούς πυλώνες της οικονομίας, γι’ αυτό και θα πρέπει να στηριχθεί ποικιλοτρόπως, όπως σημειώνουν.

Συγκεκριμένα στην επιστολή τους προς τον Υπουργό Γεωργίας, Κώστα Καδή, οι Αγροτικές Οργανώσεις αναφέρουν ότι το ποσό των 8εκ. ευρώ για στήριξη της Κτηνοτροφίας πρέπει να αυξηθεί σημαντικά λαμβάνοντας υπόψη την απόφαση του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας της ΕΕ σύμφωνα με την οποία η όποια βοήθεια θα είναι για μερικούς μήνες στη βάση της λογικής για προσαρμογή στις νέες συνθήκες.

Στην επιστολή τους προς τον Υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χατζηπαντέλα, οι Αγροτικές Οργανώσεις, απευθύνουν έκκληση όπως το Υπουργείο προχωρήσει στην αγορά μεγάλης ποσότητας χαλουμιού για διάθεσή τους στα κρατικά νοσηλευτήρια διότι λόγω της πανδημίας έχει πληγεί η εμπορικότητα του χαλουμιού με αποτέλεσμα τη συσσώρευση μεγάλης ποσότητας στις αποθήκες των βιομηχανιών γάλακτος.

Στην επιστολή τους προς την Υπουργό Ενέργειας, Νατάσα Πηλείδου, καλούν το Υπουργείο να λάβει ουσιαστικά μέτρα, οικονομικά και άλλα, για διάθεση των αποθεμάτων χαλουμιού με την προϋπόθεση ότι θα συνεχίσει η απρόσκοπτη παραλαβή γάλακτος από τις γαλακτοβιομηχανίες και η έγκαιρη πληρωμή των παραγωγών.

Τέλος, στην επιστολή τους προς το Υπουργείο Άμυνας, οι Αγροτικές Οργανώσεις αναφέρουν ότι επιβάλλεται η λήψη μέτρων για αντιμετώπιση του προβλήματος της συσσώρευσης μεγάλης ποσότητας γάλακτος καλώντας το Υπουργείο να προχωρήσει στην αγορά ποσοτήτων χαλουμιού για διάθεσή τους στην Εθνική Φρουρά.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

03 Δεκεμβρίου
Βέλγιο: Δύο κρυολογημένοι ιπποπόταμοι βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό
21:37
Κυριακίδου: Χρειαζόμαστε περισσότερη ευαισθητοποίηση για την πρόληψη και τη θεραπεία του καρκίνου των γυναικών
21:22
ΥΠΕΞ: Αβάσιμοι οι ισχυρισμοί του τουρκικού ΥΠΕΞ για την αδειοδότηση του τεμαχίου 5
20:54
Δεύτερη ημέρα με πάνω από 50 χιλιάδες κρούσματα Covid στο Ην. Βασίλειο - Αυξάνονται τα κρούσματα της Όμικρον
20:36
Ένας θάνατος και 594 νέα περιστατικά κορονοϊού
20:22
Ξεπέρασαν το €1 δις τα έσοδα από τον τουρισμό το ενιάμηνο
20:13
Στη δημοσιότητα το διάταγμα του Υπουργού Υγείας για τα νέα μέτρα
19:59
Ο Μπάιντεν κρυολόγησε αλλά διαβεβαιώνει ότι είναι καλά
19:36
Βέλγιο: Δεν θα αυστηροποιηθούν περαιτέρω τα μέτρα για την αντιμετώπιση της Covid-19
19:17
Συνέχισε την ανοδική του πορεία ο πληθωρισμός τον Νοέμβριο
18:46
Ελλάδα: Η τρίτη δόση θα δίνεται 3 μήνες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού με δύο δόσεις
18:28
Σε απευθείας μετάδοση από το ΡΙΚ η αποχαιρετιστήρια τελετή του Πάπα Φραγκίσκου
18:26
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand