YΠΑΜ: Η δύσκολη περίοδος που διανύουμε απαιτεί όσο ποτέ άλλοτε εθνική ενότητα και συνεννόηση

Αυτή η δύσκολη περίοδος που διανύουμε απαιτεί όσο ποτέ άλλοτε εθνική ενότητα και συνεννόηση, σκληρή δουλειά και κοινή εθνική προσπάθεια, δήλωσε ο ΥΠΑΜ Χαράλαμπος Πετρίδης, τονίζοντας ότι δεν υποτιμούμε τις δυσκολίες και τα εμπόδια και έχουμε πλήρη επίγνωση των κινδύνων, αλλά και του ιστορικού μας χρέους.

Σε επιμνημόσυνο λόγο την Κυριακή στο μνημόσυνο για τους πεσόντες και αγνοούμενους της κοινότητας Τραχωνίου - Κυθρέας, ο ΥΠΑΜ είπε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης ξεκαθάρισε για πολλοστή φορά μέσα από δημόσιες παρεμβάσεις του, ότι η μοναδική αποδεκτή λύση για την ελληνοκυπριακή πλευρά είναι αυτή της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως ορίζεται στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και σύμφωνα με τις αρχές και αξίες στις οποίες εδράζεται η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μια λύση, συνέχισε, χωρίς αναχρονιστικές εγγυήσεις και μονομερή επεμβατικά δικαιώματα, που να μπορεί να διασφαλίσει την ειρήνη και να επαναφέρει την τάξη και το δίκαιο.

Ο Υπουργός τόνισε πως ως λαός κουβαλούμε μια ανεκτίμητη και βαριά κληρονομιά, αυτή που μας άφησαν όλοι όσοι πότισαν τη διψασμένη γη της πατρίδας μας με το αίμα τους, πιστοί στις αρχές και τις παραδόσεις των ένδοξων προγόνων μας, αρνούμενη την υποταγή και την υποδούλωση.

"Όλοι εμείς έχουμε τεράστιο χρέος και ευθύνη έναντι της ιστορίας, έναντι των νεκρών και των αγνοουμένων μας. Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για να οικοδομήσουμε μια πατρίδα, ειρηνική και ευημερούσα. Μια πατρίδα όπου θα προστατεύονται τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι βασικές ελευθερίες όλων των νόμιμων κατοίκων της, χωρίς τις επιβουλές και τις εξαρτήσεις από τρίτους. Διανύουμε πολύ κρίσιμες ημέρες δίνοντας μάχη επιβίωσης για μας και τα παιδιά μας. Αντιστεκόμαστε σθεναρά στο πέρασμα του χρόνου, στη λησμονιά και στη διαρκή απογοήτευση, διακηρύσσοντας προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσουμε τις κατεχόμενες πόλεις και χωριά μας, τα σπίτια και τις περιουσίες μας", ανέφερε.

Είπε επίσης ότι οι προσπάθειες επανέναρξης των συνομιλιών προσκρούουν διαρκώς στην άρνηση της Τουρκίας και στη νέα αναθεωρητική και επεκτατική της πολιτική στην Κύπρο και στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και ότι αποτελεί καθήκον όλων μας να συνεχίσουμε τον αγώνα για επανένωση της πατρίδας μας, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουμε να ξεπληρώσουμε το χρέος απέναντι σ’ αυτούς που μας έδειξαν με το παράδειγμα και τη θυσία τους το δρόμο της ευθύνης και του αγώνα.

Τελευταία Ενημέρωση: 24 Οκτωβρίου 2021 - 12:49

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

18 Μαρτίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
22:00
ΗΠΑ: Αντιδημοκρατική η διαδικασία των εκλογών - Δεν συγχαίρουν τον Πούτιν
21:55
Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν - Νετανιάχου για την κατάσταση στη Ραφά
21:20
Ολοένα και περισσότερα κράτη στηρίζουν την πρωτοβουλία για τον ανθρωπιστικό διάδρομο δήλωσε ο Λετυμπιώτης
20:25
Βρυξέλλες: Βοήθεια ύψους 5 δισ. ευρώ στην Ουκρανία ενέκριναν οι Υπουργοί Εξωτερικών
18:46
Στους 62,3 βαθμούς Κελσίου η αισθητή θερμοκραία στο Ρίο ντε Τζανέιρο
18:10
Ο ισραηλινός στρατός εξουδετέρωσε τον διοικητή Εσωτερικής Ασφάλειας της Χαμάς
17:57
Καταθέτουν ενώπιον ανακριτών οι μοναχοί της Μονής Αββακούμ
17:39
Διάσωση ατόμου στην περιοχή της Λεύκας - Είχε πέσει σε γκρεμό (ΒΙΝΤΕΟ)
17:33
Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλάζι σε περιοχές της Λευκωσίας - Δεκάδες κλήσεις δέχθηκε η Πυροσβεστική
16:33
Τμήμα Μετεωρολογίας- 3ο Δελτίο Καιρού 18/3/2024
16:14
Η Ευρωπαϊκή Ένωση υποστηρίζει ότι η επικράτηση του Πούτιν στις εκλογές βασίστηκε στον εκφοβισμό
16:08
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.