Καδής: Στόχος να στηριχθούν όλοι οι πυρόπληκτοι της Ορεινής Λεμεσού και Λάρνακας

Έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις για λύση των προβλημάτων ώστε να στηριχθούν όλοι οι πληγέντες από την καταστροφική πυρκαγιά του περασμένου Ιουλίου, ανέφερε την Κυριακή ο Υπουργός Γεωργίας Κώστας Καδής.

Σε δηλώσεις του στη διάρκεια της εθελοντικής δεντροφύτευσης τριών χιλιάδων δεντρυλλίων, που πραγματοποιήθηκε στον Αρακαπά, ο κ. Καδής αναφέρθηκε στη συνάντηση που θα έχουν οι Υπουργοί Γεωργίας και Εσωτερικών με τους εκπροσώπους των πληγέντων κοινοτήτων στη Βαβατσινιά. «Την Τρίτη αναμένεται συνάντηση δική μου και του Υπουργού Εσωτερικών με τους εκπροσώπους των κοινοτήτων της περιοχής, ώστε να δούμε πως προχωρά η στήριξη σε όσους έχουν πληγεί και αν υπάρχουν περιπτώσεις προβληματικές, εάν υπάρχουν περιπτώσεις οι οποίες δεν καταφέραμε ακόμη να τις χειριστούμε αποτελεσματικά θα τις συζητήσουμε, έχουμε ήδη συγκεκριμένες προτάσεις για λύση των προβλημάτων που έχουμε εντοπίσει και ήδη θα τις παρουσιάσουμε στη συνάντηση».

Ο Υπουργός Γεωργίας αναφέρθηκε επίσης στα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στις πληγείσες περιοχές, τα οποία «είναι κυρίως για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων. Μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου θα έχουν ολοκληρωθεί και ευελπιστούμε ότι θα προλάβουμε οποιεσδήποτε ανεπιθύμητες καταστάσεις».

Σε ό,τι αφορά την εκδήλωση, ο Υπουργός Γεωργίας έκανε λόγο για αισθήματα αισιοδοξίας που δημιουργούνται από το γεγονός ότι ο Αρακαπάς έχει πλημμυρίσει από εθελοντές που συνδράμουν στην προσπάθεια να γίνει το μαύρο, πράσινο. «Όση και να είναι η στήριξη από την Πολιτεία, εάν δεν αγκαλιαστούν οι προσπάθειες να αναζωογονηθεί και να πρασινίσει η περιοχή από τους ίδιους τους πολίτες δεν θα πετύχουμε αυτό που επιδιώκουμε. Ήδη το Τμήμα Δασών έχει προγραμματίσει την παραχώρηση 25 χιλιάδων δεντρυλλίων για να στηρίξει την προσπάθεια των εθελοντών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη δεντροφύτευση συμμετείχε και ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου ο οποίος σε δηλώσεις του παρουσίασε τον 6χρονο εθελοντή Θεόδωρο. «Θα περιοριστώ να εισάξω τον 6χρονο πρεσβευτή τον Θεόδωρο που τον συνάντησα σήμερα εδώ, είναι εθελοντής από τη Λακατάμια και θα είναι σε όλη την εκστρατεία μας για να πρασινίσουμε την Κύπρο. Θα είναι η 'σημαία' αυτής της εκστρατείας» είπε.

Από πλευράς του, ο Κοινοτάρχης του Αρακαπά, Βάσος Βασιλείου, εξέφρασε τη χαρά του για την αγάπη του κόσμου και τη μεγάλη ανταπόκριση των πολιτών στη δεντροφύτευση. «Υπόσχομαι ότι τούτη η αγάπη που μας δείχνετε θα τη μεταφέρουμε στα δέντρα για να ξαναζωντανέψουμε τον Αρακαπά».

Την εκδήλωση διοργάνωσαν η Πράσινη Ασπίδα-Υοureforestcyprus , η Πρωτοβουλία 1.000.000 δέντρα, ο Σύνδεσμος Αποδήμων και Φίλων Αρακαπά, η Κοινοτική Αρχή Αρακαπά και η Κ.Ο.Κ. & Δ.Α.Ζ. Λεμεσού.

Τελευταία Ενημέρωση: 24 Οκτωβρίου 2021 - 16:08

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

18 Μαρτίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
22:00
ΗΠΑ: Αντιδημοκρατική η διαδικασία των εκλογών - Δεν συγχαίρουν τον Πούτιν
21:55
Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν - Νετανιάχου για την κατάσταση στη Ραφά
21:20
Ολοένα και περισσότερα κράτη στηρίζουν την πρωτοβουλία για τον ανθρωπιστικό διάδρομο δήλωσε ο Λετυμπιώτης
20:25
Βρυξέλλες: Βοήθεια ύψους 5 δισ. ευρώ στην Ουκρανία ενέκριναν οι Υπουργοί Εξωτερικών
18:46
Στους 62,3 βαθμούς Κελσίου η αισθητή θερμοκραία στο Ρίο ντε Τζανέιρο
18:10
Ο ισραηλινός στρατός εξουδετέρωσε τον διοικητή Εσωτερικής Ασφάλειας της Χαμάς
17:57
Καταθέτουν ενώπιον ανακριτών οι μοναχοί της Μονής Αββακούμ
17:39
Διάσωση ατόμου στην περιοχή της Λεύκας - Είχε πέσει σε γκρεμό (ΒΙΝΤΕΟ)
17:33
Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλάζι σε περιοχές της Λευκωσίας - Δεκάδες κλήσεις δέχθηκε η Πυροσβεστική
16:33
Τμήμα Μετεωρολογίας- 3ο Δελτίο Καιρού 18/3/2024
16:14
Η Ευρωπαϊκή Ένωση υποστηρίζει ότι η επικράτηση του Πούτιν στις εκλογές βασίστηκε στον εκφοβισμό
16:08
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.