Αβέρωφ: Μια δυνατή Ελλάδα σημαίνει και δυνατή Κύπρος

"Από τον παλμό που παίρνει από όλους τους τομείς της οικονομίας, ότι: "O ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης το 2021 στην Κύπρο θα πλησιάσει το 7%. Σίγουρα θα είναι πάνω από 6% και άρα η Κύπρος θα είναι μια από τις χώρες που το 2020 είχε μια από τις ηπιότερες σε μορφή, ύφεση, σε ολόκληρη την Ευρώπη και θα είναι η Κύπρος μια από τις χώρες με τους μεγαλύτερους ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης σε ολόκληρη την Ευρώπη το 2021. Και πάλι σας ευχαριστώ για ό, τι κάνετε για την Ελλάδα» ανέφερε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ τόνισε ότι μια δυνατή Ελλάδα σημαίνει και δυνατή Κύπρος γιατί η Ελλάδα ήταν, είναι και θα παραμείνει πάντα το μόνιμο στήριγμα, το ανιδιοτελές στήριγμα της Κύπρου. Μιλώντας κατά τη διάρκεια συνάντξσξς με τον υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας Χρήστο Σταϊκούρα πρόσθεσε ότι όταν η Ελλάδα στέκεται στα πόδια της δυνατά, τόσο πιο δυνατή είναι και η Κύπρος. Διαβεβαίωσε ότι "το αδερφό κόμμα στην Κύπρο, ο Δημοκρατικός Συναγερμός μαζί με την κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη, κουμαντάραμε και κουμαντάρουμε τον τόπο, την οικονομία και δημιουργούμε προοπτικές". Ανέφερε περαιτέρω ότι:Ως Κύπριοι χαιρόμαστε, χαιρόμαστε γιατί με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και σένα στο πηδάλιο της ελληνικής οικονομίας, αναμορφώνετε τη χώρα. Η Ελλάδα είναι πλέον μια αξιόπιστη χώρα με δυνατές προοπτικές στην οικονομία. Κουμαντάρατε το καράβι, κουμαντάρετε στην οικονομία. Είναι και αυτό το μήνυμα που θέλω να στείλω. Μια δυνατή Ελλάδα σημαίνει και δυνατή Κύπρος γιατί η Ελλάδα ήταν, είναι και θα παραμείνει πάντα το μόνιμο στήριγμα, το ανιδιοτελές στήριγμα της Κύπρου. Και όταν η Ελλάδα στέκεται στα πόδια της δυνατά, τόσο πιο δυνατή είναι και η Κύπρος. Θέλω να σας συγχαρώ για ό,τι κάνατε και κάνετε για την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό. Εξέφρασε την προσωπική του εκτίμηση, από τον παλμό που παίρνει από όλους τους τομείς της οικονομίας, ότι: "O ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης το 2021 στην Κύπρο θα πλησιάσει το 7%. Σίγουρα θα είναι πάνω από 6% και άρα η Κύπρος θα είναι μια από τις χώρες που το 2020 είχε μια από τις ηπιότερες σε μορφή, ύφεση, σε ολόκληρη την Ευρώπη και θα είναι η Κύπρος μια από τις χώρες με τους μεγαλύτερους ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης σε ολόκληρη την Ευρώπη το 2021. Και πάλι σας ευχαριστώ για ό, τι κάνετε για την Ελλάδα».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι αυτά που περιγράφει ο κ. Νεοφύτου συμβαίνουν σε συνθήκες πανδημίας και καταφέρνει η οικονομία να σημειώνει αυτούς τους ρυθμούς, ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού απάντησε ότι:

«Το είπα και εχτές στο εναρκτήριο για τον προσυνεδριακό μας διάλογο. Αυτή η κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη, κλήθηκε να αντιμετωπίσει μια πρωτοφανή οικονομική κρίση το 2013, δημοσιονομική και τραπεζική. Επίσης κλήθηκε να διαχειριστεί μια παγκόσμια πανδημία. Σταθήκαμε στα πόδια μας και πιο δυνατά απ’ ότι πριν».

Από την πλευρά του ο κ. Σταϊκούρας τόνισε τα εξής:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον αγαπητό φίλο Πρόεδρο τόσο για τα καλά του λόγια όσο και για τη φιλοξενία, την πολύ ζεστή, διαχρονική φιλοξενία του. Είχαμε την ευκαιρία και πάλι να συζητήσουμε αναλυτικά, διεξοδικά με ειλικρίνεια και να αποτυπώσουμε την πραγματικότητα. Η πραγματικότητα είναι ότι Ελλάδα και Κύπρος, Κύπρος και Ελλάδα, ισχυροποιούνται σε όλα τα πεδία, σ’ όλα τα μέτωπα. Η αμυντική συμφωνία της Ελλάδος με τη Γαλλία, η επέκταση της αμυντικής συμφωνίας για πέντε χρόνια της Ελλάδος με τις Ηνωμένες Πολιτείες καθώς και η τριμερής συμφωνία Ελλάδος, Κύπρου και Αιγύπτου αποδεικνύουν πως Ελλάδα και Κύπρος ισχυροποιούνται διεθνώς, ισχυροποιούνται πανευρωπαϊκά.

Ταυτόχρονα όμως το ίδιο γίνεται και στο επίπεδο της οικονομίας. Από κοινού οι δύο χώρες, από κοινού οι δύο κυβερνήσεις, από κοινού τα δύο Υπουργεία Οικονομικών λειτουργούν μεθοδικά και συστηματικά έτσι ώστε οι χώρες μας να ανακάμψουν και όπως είπε πολύ σωστά ο κύριος Πρόεδρος να ανακάμψουν ισχυρά και βιώσιμα. Έχουμε επιτύχει απ’ ότι φαίνεται μέχρι τώρα από τους πρόδρομους δείκτες της οικονομίας, μια ισχυρή ανάκαμψη της οικονομίας και επιδιώκουμε αυτή να μεταφραστεί πολύ γρήγορα σε βιώσιμη ανάπτυξη γιατί κοινή βούληση των δύο κομμάτων είναι η επίτευξη υψηλής και διατηρήσιμης ανάπτυξης, η δημιουργία πολλών, καλών θέσεων απασχόλησης και η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.

Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα δημόσια να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο, την κυβέρνηση και πάνω από όλα τον κυπριακό λαό για τη σημαντική συμβολή και βοήθεια του έτσι ώστε η χώρα μέσα από ένα μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψε ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος και ο Πρόεδρος της Κύπρου, να βοηθήσουν στην αποκατάσταση μέρος των καταστροφών που έγιναν από τις πυρκαγιές το 2018. Ειλικρινά η Ελλάδα σας ευγνωμονεί».

Προσθέτοντας ο κ. Νεοφύτου στα λεγόμενα του κ. Σταϊκούρα για τη γεωστρατηγικής σημασίας συμφωνία της Ελλάδας με τη Γαλλία αλλά και την επέκταση της αμυντικής συμφωνίας της Ελλάδος με τις Ηνωμένες Πολιτείες, τόνισε τα εξής:

«Σας χαίρομαι και γι’ αυτό αγαπητέ Χρήστο. Με ξεκάθαρο προσανατολισμό. Η Ελλάδα είναι ευρωπαϊκή με δυτικό προσανατολισμό. Την ίδια ώρα έχετε και άριστες σχέσεις και με την Κίνα και με τη Ρωσία και με όλες τις χώρες. Αυτή είναι η σύγχρονη πολιτική. Να έχεις ξεκάθαρο προσανατολισμό ο οποίος όταν είσαι ξεκάθαρος στις θέσεις σου, σου δίνει τη δυνατότητα να συνεργάζεσαι και με τους υπόλοιπους. Αλλά να έχεις ξεκάθαρο προσανατολισμό. Να πατάς σε δυο βάρκες είναι ότι το πιο επικίνδυνο».

Τελευταία Ενημέρωση: 22 Οκτωβρίου 2021 - 12:11

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

27 Νοεμβρίου
Απίθανη θεωρεί μια αναζωπύρωση της πανδημίας ο Επικεφαλής των ερευνών του εμβολίου της Οξφόρδης
16:35
Ν.Νουρής:Προσδοκία πριν το τέλος του χρόνου να προωθηθούν στην Ολομέλεια τα νομοσχέδια για την Τοπική Αυτοδιοίκηση (Βίντεο)
16:19
Η Κυβέρνηση ενισχύει ακόμα περισσότερο τα στεγαστικά σχέδια για αναζωογόνηση των ορεινών κοινοτήτων, λέει ο ΥΠΕΣ
15:48
Περισσότεροι από 95.000 άνθρωποι αγνοούνται στο Μεξικό
15:29
Επιδείνωση της διαδικτυακής σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών μετά την πανδημία είπε η Βουλευτής Α. Ατταλίδου
15:03
Σε συνεχείς συσκέψεις ο Υπουργός Υγείας για τη νέα μετάλλαξη του κορωνοϊου «Όμικρον»
14:49
Μελέτη Σορβόνης - ΕΚΠΑ: Τα mRNA εμβόλια δεν προκαλούν θρόμβωση ακόμη και σε ογκολογικούς ασθενείς
14:32
Πάπας Φραγκίσκος: Έρχομαι προσκυνητής στα υπέροχα εδάφη σας, ευλογημένα από την ιστορία, τον πολιτισμό και το Ευαγγέλιο
14:12
Πολύ νωρίς για πανικό και ανησυχία για την επικινδυνότητα της παραλλαγής Όμικρον δηλώνει στο ΡΙΚ ο Ν. Διέτης
13:54
Σημαντικό γεγονός διεθνούς εμβέλειας η επίσκεψη του Πάπα στην Κύπρο, λέει η Αν. Κυβερνητική Εκπρόσωπος
13:37
Γερμανία-Παραλλαγή Όμικρον: Ύποπτο κρούσμα εντοπίστηκε στη χώρα
13:16
Τα σημεία διενέργειας rapid test σήμερα Κυριακή 27/11
12:58
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand