Πρόσκληση υποβολής ταινιών για το Φεστιβάλ «Κινηματογραφικές Μέρες – Κύπρος»

Το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και το Θέατρο Ριάλτο, ανακοινώνουν ότι δέχονται αιτήσεις συμμετοχής για το Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα του Φεστιβάλ «Κινηματογραφικές Μέρες - Κύπρος 2022».

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η 20η έκδοση του Φεστιβάλ θα διεξαχθεί από τις 8 έως τις 16 Απριλίου 2022 και θα διαθέτει, για 12η χρονιά, ξεχωριστό διαγωνιστικό τμήμα υπό τον τίτλο «Glocal Images», στο οποίο θα μπορούν να συμμετάσχουν κυπριακές και διεθνείς ταινίες μυθοπλασίας.

Θα υπάρχει Διαγωνιστικό Τμήμα Κυπριακών Ταινιών, εφόσον αυτές πληρούν τα κριτήρια όπως αυτά περιγράφονται στους όρους και κανονισμούς του Φεστιβάλ και οι ταινίες που μπορούν να υποβληθούν πρέπει να είναι παραγωγής 2020 ή/και 2021.

«Η διοργάνωση του Φεστιβάλ δεν έχει μόνο ως στόχο να διευρύνει τους ορίζοντές του εντός των γεωγραφικών συνόρων της Κύπρου, αλλά και να προσελκύσει τη διεθνή κινηματογραφική βιομηχανία και το διεθνές κοινό, καθιστώντας το, με τον τρόπο αυτό, κομβικό σημείο συνάντησης των τριών ηπείρων που περιβάλλουν το νησί», προστίθεται.

Το διεθνές διαγωνιστικό τμήμα «Glocal Images», συνεχίζει η ανακοίνωση, φιλοξενεί ταινίες που αναδεικνύουν τους χρωματισμούς μιας τοπικής κουλτούρας και που προσεγγίζουν με καινοτόμο τρόπο θέματα τα οποία ενδιαφέρουν την παγκόσμια κοινή γνώμη.

Η βράβευση των ταινιών που θα υποβληθούν στο Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα, θα ανατεθεί σε Διεθνή Κριτική Επιτροπή, τα ονόματα της οποίας θα ανακοινωθούν στη συνέχεια.

Οι κατηγορίες βραβείων είναι τρεις και συγκεκριμένα, βραβείο Καλύτερης Ταινίας Glocal Images, συνοδευόμενο από το ποσό των €6,000, ειδικό βραβείο Κριτικής Επιτροπής Glocal Images, συνοδευόμενο από το ποσό των €3,000 και βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας Glocal Images, συνοδευόμενο από το ποσό των €1,000.

Η Καλλιτεχνική Επιτροπή αποφάσισε, εκτός από το Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα, να εισαγάγει και Διαγωνιστικό Τμήμα Κυπριακών Ταινιών, η συμμετοχή των οποίων υπόκειται στους όρους και κανονισμούς του Φεστιβάλ. Οι κυπριακές ταινίες θα πρέπει να πληρούν τα ανάλογα κριτήρια, έτσι ώστε να είναι επιλέξιμες για το διαγωνιστικό τμήμα κυπριακών ταινιών.

Η Κριτική Επιτροπή θα απονείμει τα βραβεία, Καλύτερης Κυπριακής Ταινίας, που συνοδεύεται από χρηματικό ποσό €4,000, Καλύτερης Σκηνοθεσίας Τμήματος Κυπριακών Ταινιών και Καλύτερης Ερμηνείας Κύπριου/Κύπριας Ηθοποιού, που συνοδεύεται από χρηματικό ποσό €500, μια χορηγία του Δήμου Λεμεσού.

Η επιλογή των ταινιών γίνεται από τριμελή καλλιτεχνική επιτροπή του Φεστιβάλ, τους Δρα. Κώστα Κωνσταντινίδη (Ακαδημαϊκό), Τώνια Μισιαλή (Σκηνοθέτη/Παραγωγό) και Μάριο Στυλιανού (Σκηνοθέτη/Παραγωγό).

Το φετινό Φεστιβάλ που θα λάβει χώρα από τις 8 μέχρι τις 16 Απριλίου 2022, θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα σε Λεμεσό και Λευκωσία, όπως και τα προηγούμενα χρόνια.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής μέχρι τις 20/12/2021.

Για λεπτομέρειες σχετικά με τους όρους και κανονισμούς και την αίτηση συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα www.cyprusfilmdays.com και για περισσότερες πληροφορίες να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 25343907 ή και ηλεκτρονικά στο [email protected]

Τελευταία Ενημέρωση: 20 Οκτωβρίου 2021 - 16:19

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

27 Νοεμβρίου
Η Κυβέρνηση ενισχύει ακόμα περισσότερο τα στεγαστικά σχέδια για αναζωογόνηση των ορεινών κοινοτήτων, λέει ο ΥΠΕΣ
15:48
Περισσότεροι από 95.000 άνθρωποι αγνοούνται στο Μεξικό
15:29
Επιδείνωση της διαδικτυακής σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών μετά την πανδημία είπε η Βουλευτής Α. Ατταλίδου
15:03
Σε συνεχείς συσκέψεις ο Υπουργός Υγείας για τη νέα μετάλλαξη του κορωνοϊου «Όμικρον»
14:49
Μελέτη Σορβόνης - ΕΚΠΑ: Τα mRNA εμβόλια δεν προκαλούν θρόμβωση ακόμη και σε ογκολογικούς ασθενείς
14:32
Πάπας Φραγκίσκος: Έρχομαι προσκυνητής στα υπέροχα εδάφη σας, ευλογημένα από την ιστορία, τον πολιτισμό και το Ευαγγέλιο
14:12
Πολύ νωρίς για πανικό και ανησυχία για την επικινδυνότητα της παραλλαγής Όμικρον δηλώνει στο ΡΙΚ ο Ν. Διέτης
13:54
Σημαντικό γεγονός διεθνούς εμβέλειας η επίσκεψη του Πάπα στην Κύπρο, λέει η Αν. Κυβερνητική Εκπρόσωπος
13:37
Γερμανία-Παραλλαγή Όμικρον: Ύποπτο κρούσμα εντοπίστηκε στη χώρα
13:16
Τα σημεία διενέργειας rapid test σήμερα Κυριακή 27/11
12:58
Η Moderna σκοπεύει να αναπτύξει αναμνηστική δόση εμβολίου για την παραλλαγή Όμικρον
12:44
Για περιβαλλοντικά εγκλήματα επί των ημερών της παρούσας Κυβέρνησης έκανε λόγο ο ΓΓ του ΑΚΕΛ
12:28
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand