Στο Λουκά Καλογήρου και το Νίκο Γιατρού το Αθλητικό Βραβείο του ΑΚΕΛ για το 2021

Σε δυο ανθρώπους του αθλητισμού που υπηρέτησαν τον κυπριακό αθλητισμό και την παιδεία του τόπου, απονέμεται το φετινό Βραβείο Αθλητικής Προσφοράς Κώστα Λυμπουρή – Νική Γεωργίου της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ. Πρόκειται για τους Λουκά Καλογήρου και Νίκο Γιατρού.

 Ο Λουκάς Καλογήρου, αναδείχτηκε ένας αθλητικός κολοσσός στα αθλήματα του στίβου, όπου πρόσφερε για δεκαετίες και ως προπονητής. Ήταν ένας τεράστιος αθλητής με πλούσια σωματικά χαρίσματα που τον ανέδειξαν πρωταθλητή στο άθλημα του Δεκάθλου για 10 συνεχόμενα έτη, πέραν από τις επιτυχίες του στα άλλα αγωνίσματα. Διέπρεψε και στο χώρο των ομαδικών αθλημάτων, ως αθλητής και προπονητής με μεγάλες επιτυχίες. Υπηρέτησε την κυπριακή παιδεία ως καθηγητής Φυσικής Αγωγής ενώ αφυπηρέτησε με τον τίτλο του Γυμνασιάρχη, κερδίζοντας σεβασμό από τους μαθητές και τους συναδέλφους του.

Ο δεύτερος τιμώμενος είναι ο πρωτοπόρος εθελοντής Νίκος Γιατρού, που τιμάται για την πολύχρονη προσφορά του στο γυναικείο και το αγροτικό ποδόσφαιρο, σε όλα τα επίπεδα. Ίδρυσε μια από τις πρώτες γυναικείες ομάδες , όπου διετέλεσε προπονητής και αργότερα πρόεδρος. Υπηρέτησε το αγροτικό ποδόσφαιρο για 10ετίες από τις επάλξεις της ΠΟΕΛ, με αποκορύφωμα τη θέση του Προέδρου και ΓΓ. της ΣΤΟΚ. Παρα το κατατρεγμό και τις αδικίες σε βάρος του, κατά τη διάρκεια των πρώτων χρόνων της πορείας του ως δάσκαλος, κατάφερε να γαλουχήσει σωστά χιλιάδες παιδιά. 

Το Βραβείο Αθλητικής Προσφοράς Κώστα Λυμπουρή και Νική Γεωργίου θεσπίστηκε το 2010 από την Κ.Ε του ΑΚΕΛ και έχει ως στόχο την βράβευση ατόμων για την προσφορά τους στην αθλητική ανάπτυξη του τόπου και την προώθηση του αθλητικού ιδεώδους. Η εκδήλωση απονομής του φετινού Βραβείου θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 6 του Δεκέμβρη 2021, στη Δημοσιογραφική Εστία  στη Λευκωσία και περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν αργότερα.

Τελευταία Ενημέρωση: 19 Οκτωβρίου 2021 - 13:51

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

27 Σεπτεμβρίου
Ουκρανία-δημοψήφισμα: Τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν ότι η συντριπτική πλειονότητα τάσσεται υπέρ της ένταξης στη Ρωσική Ομοσπονδία
21:58
O Υπουργός Εσωτερικών μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη για σειρά επαφών
21:52
Την προσήλωση στις προσπάθειες λύσης του Κυπριακού υπό την αιγίδα των ΗΕ επανέλαβε εκπρόσωπος του Βρετανικού ΥΠΕΞ
21:05
Δένδιας: θα αποτύχουν οι πολιτικές όσων χωρών επιδιώκουν να επανασχεδιάσουν τον συνοριακό χάρτη
20:11
Ένα μήνα φυλάκιση επέβαλε στον Ανδρέα Σουτζιή το στρατιωτικό δικαστήριο στα κατεχόμενα
19:00
Τρεις αγωγοί του Nord Stream υπέστησαν μεγάλες ζημιές
18:48
Εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από την Πρεσβεία του Ιράν στην Κύπρο
18:22
Ελεγκτική Υπηρεσία: Η κυβέρνηση αντιλήφθηκε ότι το νέο Σχέδιο της εταιρείας ήταν παράνομο και το τερματίζει
17:52
Μέτωπο με την Γερμανία άνοιξε σήμερα το Τουρκικό ΥΠΕΞ
17:28
Πράσινη οικονομική ανάπτυξη υποσχέθηκε ο Στάρμερ των Εργατικών - Κατηγόρησε τους Τόρις για διχασμό και ανικανότητα
17:16
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο καιρού (27/09/22)
16:38
Τα Υπ.Οικονομικών και Μεταφορών τερματίζουν τις διαπραγματεύσεις με Hermes
16:28
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand