Μπαχτσελί: Εντός του ΝΑΤΟ σκάβεται ο λάκκος της Τουρκίας

Εντός του ΝΑΤΟ σκάβεται ο λάκκος της Τουρκίας, δήλωσε ο ηγέτης του κόμματος Εθνικής Δράσης (ΜΗΡ) Ντεβλέτ Μπαχτσελί χαρακτηρίζοντας τη ελληνογαλληνική αμυντική συμφωνία ύπουλη με κρυφό σκοπό.

Μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί αναφέρθηκε στον εξοπλισμό της Ελλάδας και είπε ότι “επιδιώκει να αλλάξει την ισορροπία δυνάμεων προς όφελός της”. “Τα στρατόπεδα επανεμφανίζονται. Η Ελλάδα έχει υπογράψει συμφωνία στρατηγικής εταιρικής σχέσης με τη Γαλλία. Σε ποιον απευθύνεται αυτό το μήνυμα; Πώς μπορούμε να κάνουμε λόγο σε νομική και πολιτική συνέπεια του ΝΑΤΟ; Αυτή είναι μια συμφωνία με ύπουλο και κρυφό σκοπό”. “Η συμμαχία έχει πράγματι διασπαστεί. Η κριτική του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ για τη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας είναι ανεπαρκής.

Οι υπουργοί Εξωτερικών των ΗΠΑ και της Ελλάδας υπέγραψαν την παράταση της διμερούς συμφωνίας αμυντικής συνεργασίας. Ορισμένες βάσεις από τη Θράκη μέχρι την Κρήτη θα ανοίξουν για δραστηριότητες των ΗΠΑ. Εντός του ΝΑΤΟ σκάβεται ο λάκκος της Τουρκίας. Η Τουρκία εκφοβίζεται, η Τουρκία απειλείται. Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών έχει ορίσει την Ελλάδα ως τη βάση της σταθερότητας στην περιοχή. Κανείς δεν πρέπει να μας λέει παραμύθια. Βλέπουμε τις ενέργειες και τις υπεργολαβίες των ΗΠΑ και της Ελλάδας και άλλων αντιτιθέμενων δυνάμεων. Σας προκαλούμε όλους! Όταν εξετάζουμε τις συμφωνίες της Ελλάδας με τη Γαλλία και τις ΗΠΑ, γίνεται αντιληπτό ότι η κυβέρνηση της Αθήνας θα ακολουθήσει ακόμη πιο εχθρικές πολιτικές στον εναέριο και θαλάσσιο χώρο στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο με βάση αυτές τις συμφωνίες”, ανέφερε ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί. 

Ο Τούρκος πολιτικός διερωτήθηκε ακόμη “Γιατί ο Ιμάμογλου επισκέφτηκε την Ελλάδα; Ποιος είναι ο σκοπός αυτού του δημάρχου, του οποίου το πεδίο καθηκόντων περιορίζεται στην Κωνσταντινούπολη, να ταξιδεύει από πόλη σε πόλη; Πού θέλει να φτάσει; Ποια ανάγκη τον έκανε να επισκεφτεί την Ελλάδα;”

Τελευταία Ενημέρωση: 19 Οκτωβρίου 2021 - 15:07

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

06 Δεκεμβρίου
Σύνολο 9,926 εμβολιασμοί έγιναν τη Δευτέρα
21:28
Covid-19: Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης επιβάλλει υποχρεωτικό εμβολιασμό για όλο τον ιδιωτικό τομέα
21:15
Τηλεφωνική επικοινωνία Μπλίνκεν με Μητσοτάκη- Υπογράμμισαν τη σημασία της αλληλεγγύης στην προώθηση της σταθερότητας στην Ευρώπη
20:58
Ρέγκλινγκ: Δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος για Κύπρο και άλλες χώρες σε μεταπρογραμματική εποπτεία
20:50
Φον ντερ Λάιεν: Στόχος μας να εμβολιαστεί το 70% του παγκόσμιου πληθυσμού έως τα μέσα του 2022
20:30
Σύλληψη Έλληνα αστυνομικού στον Έβρο από τους Τούρκους – Κινητοποίηση Ελληνικής Αστυνομίας και υπουργείου Εξωτερικών
19:58
Ένας θάνατος και 706 νέα περιστατικά κορονοϊού
19:52
Συμμετοχή του ΥΠΟΙΚ στη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες-Παρουσίαση συμπερασμάτων 11ης Έκθεσης Μεταμνημονιακής Παρακολούθησης
19:39
Ινδονησία: Στους 22 έφθασε ο αριθμός των νεκρών από την έκρηξη ηφαιστείου
19:14
Θεόδωρος σε Κέρκεζ : "Αδελφική φιλία, καλή συνέχεια brate μου και εις το επανιδείν"
18:42
Δένδιας: Να υπάρξει επανέναρξη του διαλόγου για το Κυπριακό στο μόνο αποδεκτό πλαίσιο
18:37
Κορονοϊός-Ελλάδα: 4.943 νέα κρούσματα, 714 διασωληνωμένοι, 116 νέοι θάνατοι
18:15
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand