Η Κύπρος επεξεργάζεται ήδη τις εισηγήσεις της ΕΕ σχετικά με τις αυξήσεις στις τιμές ηλεκτρισμού, λέει η Yπουργός Ενέργειας

Η Κύπρος δεν εφησυχάζει και ήδη έχει αρχίσει να επεξεργάζεται τις εισηγήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε σχέση με την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την αύξηση των τιμών του ηλεκτρισμού, δήλωσε η Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Νατάσα Πηλείδου.

Κληθείσα μετά την τελετή υπογραφής μνημονίου συναντίληψης για την ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου και Αιγύπτου να πει τι μέτρα λαμβάνει το Υπουργείο για αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τις αυξήσεις στις τιμές ενέργειας, η κ. Πηλείδου είπε ότι «η ΡΑΕΚ έχει επίσης ξεκινήσει να επεξεργάζεται κάποιες ιδέες σε σχέση με αυτά τα μέτρα ούτως ώστε να είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι» για την έκτακτη συνάντηση των Υπουργών Ενέργειας της ΕΕ στις 26 Οκτωβρίου.

«Ευελπιστούμε ότι οι εισηγήσεις μας θα είναι στοχευμένες, προσηλωμένες στον στόχο που είναι η μείωση του κόστους του ρεύματος προς όφελος του καταναλωτή», πρόσθεσε.

Είπε ότι η αύξηση των τιμών του ηλεκτρισμού αλλά και ο αντίκτυπος στα υπόλοιπα αγαθά είναι κάτι το οποίο «μας ανησυχεί» και πρόσθεσε ότι είναι ένα διεθνές φαινόμενο το οποίο έχει ανησυχήσει και την ΕΕ.

Ανέφερε ότι στο Συμβούλιο Υπουργών θα συζητηθεί το θέμα της ενδεχόμενης ενίσχυσης από πλευρά ΕΕ, αλλά «δεν γνωρίζουμε ακόμη κατά πόσον θα δοθεί συγκεκριμένη ενίσχυση ή απλά θα δοθούν εργαλεία τα οποία θα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε με δικά μας κονδύλια για να χρηματοδοτήσουμε».

Η κ. Πηλείδου είπε ακόμη ότι «η Κύπρος ενέργησε με προγραμματισμένο τρόπο ούτως ώστε να υιοθετήσει κάποια μέτρα πολύ πριν από τις περισσότερες χώρες της ΕΕ» και πρόσθεσε ότι «και η έκπτωση του 10% η οποία θα επηρεάζει το τετράμηνο Νοεμβρίου – Φεβρουαρίου έχει ήδη προγραμματιστεί όπως και επιπρόσθετα μέτρα τα οποία βρίσκονται στην φαρέτρα των εργαλείων που εισηγείται η ΕΕ».

Ανέφερε επίσης ότι αυτά τα μέτρα είναι η στήριξη των ευάλωτων καταναλωτών, η αντιμετώπισης της ενεργειακής φτώχειας, η αντικατάσταση των ενεργόβορων συσκευών και άλλα μέτρα τα οποία έχουν τροχοδρομηθεί.

Τελευταία Ενημέρωση: 16 Οκτωβρίου 2021 - 17:05

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

01 Δεκεμβρίου
Διευρύνεται ο ορίζοντας συνεργασιών σε άμυνα - ασφάλεια, λέει ο ΥΠΑΜ για 1η Τριμερή με Ελλάδα, Ιορδανία
18:22
Ελλάδα-Κορονοϊός – 6.196 νέα κρούσματα και 75 θάνατοι – Στους 690 οι διασωληνωμένοι
18:05
Εξηγήσεις στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας για τις ολυμπιακές υποτροφίες έδωσε η ΚΟΕ
17:54
Στέφανος Στεφάνου: Το ΑΚΕΛ θα συνεχίσει να κάνει προτάσεις προστασίας των νοικοκυριών από την αισχροκέρδεια
17:53
Στη σημερινή ημέρα ευαισθητοποίησης για το AIDS και στην πανδημία αναφέρθηκε ο Πάπας Φραγκίσκος
17:29
Στο 5,5% υπολογίζεται ο ρυθμός ανάπτυξης το γ΄ τρίμηνο
17:03
Στην Κύπρο αρχές της ερχόμενης εβδομάδας ο νέος Ειδικός Αντιπρόσωπος του ΓΓ ΟΗΕ
16:41
Για το έργο του Ρόταρυ στην Κύπρο ενημερώθηκε η Πρόεδρος της Βουλής
16:21
Γερμανία: Τρεις τραυματίες από έκρηξη στο Μόναχο
16:17
Υπέρ της έναρξης συζήτησης για υποχρεωτικό εμβολιασμό η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν
15:57
ΥΠΑΜ: Διευρύνεται περαιτέρω η συνεργασία Κύπρου-Ελλάδας-Ιορδανίας στους τομείς Άμυνας και Ασφάλειας
15:45
Οι πρώτες δηλώσεις του Ποντικού
15:39
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand