Eλλάδα:Δραματική η κατάσταση από την κακοκαιρία-Έκτακτα μέτρα ανακοίνωσε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης

Δραματική είναι η κατάσταση στην Ελλάδα, ιδιαίτερα στην Αττική και την Κέρκυρα, από τα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία Μπάλλος, αλλά και όσα αναμένονται από τη σημερινή επιδείνωση του καιρού.

Ύστερα από έκτακτη διυπουργική σύσκεψη, ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, ανακοίνωσε έκτακτα προληπτικά μέτρα, για την περιφέρεια Αττικής.

Σε αυτά περιλαμβάνονται:

- Το κλείσιμο, όλων των δημόσιων υπηρεσιών, εκτός αυτών που ασχολούνται με την κακοκαιρία,

- Η ενθάρρυνση για τηλεργασία στον ιδιωτικό τομέα, για αποσυμφόρηση των δρόμων και

- Η αξιοποίηση όλων των μηχανημάτων του ιδιωτικού τομέα για αντιμετώπιση της κατάστασης.

Ο Κηφισός και η παραλιακή λεωφόρος Ποσειδώνος, αυτή την ώρα έχουν ανοίξει ενώ αρχικά υπήρχε απόφαση για να μείνουν κλειστοί.

Τα σχολεία, οι βρεφονηπιακοί σταθμοί και άλλοι παιδικοί σταθμοί θα παραμείνουν, σήμερα κλειστοί σε Αττική, Χαλκιδική, Εύβοια, Σάμο, Κέρκυρα και Ικαρία. Σχολεία θα είναι κλειστά και σε άλλες περιοχές, με απόφαση των τοπικών αρχών.

Σύμφωνα με τις προγνώσεις των μετεωρολόγων, αναμένεται παράλληλα να κτυπήσει την Ελλάδα ένα νέο σύστημα σήμερα το οποίο θα πλήξει και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Χιλιάδες κλήσεις έχει λάβει η Πυροσβετική στην Αττική-Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Κέρκυρα

Στην Αττίκη, οι κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και απομακρύνσεις ατόμων από πλημμυρισμένα υποστατικά, ήταν, χθες, εκατοντάδες.

Στην Κέρκυρα, που έχει ήδη τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, εναέριοι διασώστες και ομάδα της Εμάκ απομάκρυναν άτομα από στέγες. Η Πυροσβεστική δέχθηκε περισσότερες από τριακόσιες κλήσεις και πολλά σπίτια έχουν πλημμυρίσει.

Στην Εύβοια βρίσκονται σε επιφυλακή πενήντα οχήματα της Πυροσβεστικής και της Εμάκ. Δεκάδες άτομα, για προληπτικούς λόγους, απομακρύνθηκαν χθες βράδυ από τα σπίτια τους.

Εκτός από τα σχολεία κλειστά θα παραμείνουν, σήμερα, και πανεπιστημιακά ιδρύματα. Ήδη ανακοίνωσαν ότι αναστέλλουν τα μαθήματα τους το Πάντειο Πανεπιστήμιο, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, στα τμήματα που έχουν έδρα την Κέρκυρα και η Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδονται από την Αθήνα χθες πλημμύρισαν η Σχολή Καλών Τεχνών, η Γεωπονική Σχολή και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Ανακοινώθηκε επίσης ότι δεν θα λειτουργήσουν τα τραμ, τουλάχιστον μέχρι τις οκτώ, σήμερα το πρωί.

Άνδρας εξήντα εννέα ετών αγνοείται στην Εύβοια

Σε εξέλιξη βρίσκεται από αργά το βράδυ επιχείρηση εντοπισμού του από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, στην περιοχή Τσακαίοι του δήμου Καρύστου.

Ο άνδρας είχε καλέσει για βοήθεια, εξαιτίας των δυσμενών καιρικών φαινομένων που έπληξαν την περιοχή. Σε κινητοποίηση βρίσκονται δεκαπέντε πυροσβέστες με πέντε οχήματα.

Επιμέλεια:Riknews team

Τελευταία Ενημέρωση: 15 Οκτωβρίου 2021 - 06:55

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Διαταγή διεθνούς δικαστηρίου προς Ιρσαήλ
20:52
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
18:00
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων
16:03
Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα - 24 Μαρτίου 2024
15:50
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.