ΥΠΕΞ: Σε επίπεδο Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ συζητείται το θέμα των κλιματικών αλλαγών

Οι επιπτώσεις από τις κλιματικές αλλαγές είναι οριζόντιες, αγγίζουν θέματα τόσο εσωτερικής όσο και εξωτερικής διακυβέρνησης και είναι για αυτό το λόγο που το θέμα των κλιματικών αλλαγών συζητείται πλέον στο επίπεδο των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, ανέφερε την Πέμπτη ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους στο πλαίσιο του 2ου  Διεθνούς Συνεδρίου  για την «Κλιματική Αλλαγή στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή» που ήταν και ομιλητής ανέφερε πως εντός του 2021 υιοθετήθηκαν σχετικά συμπεράσματα που αφορούν την εξωτερική διάσταση της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας, και αγγίζουν θέματα άμυνας και ασφάλειας.

Είναι για αυτό το λόγο πρόσθεσε,  που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Κύπρο ένα συνέδριο που οργάνωσε το Υπουργείο Άμυνας για τις επιπτώσεις στα θέματα άμυνας και ασφάλειας από τις κλιματικές αλλαγές. Είναι κάτι συνέχισε, “ που συζητούμε στο πλαίσιο των περιφερειακών συνεργασιών της χώρας μας με τα γειτονικά κράτη, γιατί αντιλαμβάνεστε, είναι ένα θέμα το οποίο για να μπορεί να αντιμετωπιστεί χρειάζονται συλλογικές δράσεις, περιφερειακές παγκόσμιες δράσεις”. 

Επεσήμανε ακόμη πως μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο το συνέδριο που διοργανώνεται στην Κύπρο είναι μια μεγάλη επιτυχία και πως  ανάμεσα σε άλλα αναδεικνύει και τον ρόλο της χώρας μας,  ως γέφυρα  ανάμεσα και  στην Ευρώπη και την περιοχή, καθώς και την ανάγκη έτσι ώστε να υιοθετηθούν κοινές δράσεις ώστε να έχουμε και θετικά αποτελέσματα. 

Ο κ. Χριστοδουλίδης σημείωσε πως το Συνέδριο είναι σημαντικό΄που  πραγματοποιήθηκε σε μια κρίσιμη συγκυρία πριν την συνάντηση της Γλασκώβης και εξέφρασε την ελπίδα, όπως μέσα από τα συμπεράσματα που θα εξαχθούν,  ότι και η δική μας χώρα θα συμβάλει σε αυτή την παγκόσμια προσπάθεια για αντιμετώπιση των προκλήσεων πίσω από τις κλιματικές αλλαγές.

Τελευταία Ενημέρωση: 14 Οκτωβρίου 2021 - 11:49

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

20 Οκτωβρίου
Ο Σύνδεσμος Μωρά Θαύματα εκφράζει ανησυχία για τον μεγάλο αριθμό νεογνών στη ΜΕΝΝ του Μακάρειου
13:43
Ιρακινός υπ. Πετρελαίου: Το πετρέλαιο μπορεί να φθάσει τα 100 δολάρια το βαρέλι
13:35
Πρεμιέρα έκανε το βραβευμένο θεατρικό έργο “Το Ρόδο της Δαμασκού”
13:32
Στις 27 Οκτωβρίου η Επιτροπή Θεσμών της Βουλής θα συζητήσει το θέμα των «Πανδώρα Πέιπερ»
13:13
Υπογράφηκε η σύμβαση για το νέο κτίριο διοίκησης της Προεδρίας
13:10
Λεμεσός: Κλάπηκαν δεκάδες χιλιάδες σφαίρες και φυσίγγια κυνηγετικού όπλου
13:10
Κυρ. Μητσοτάκης: Ελλάδα και Ιταλία ζητούν κοινή αγορά φυσικού αερίου από την EE
12:56
Ποσοστό 3,5% μεταξύ των 2.500 νέων δικηγόρων δέχθηκε σωματική βία ή απειλή
12:53
Σημαντικές αναμετρήσεις στο αποψινό πρόγραμμα του τσάμπιονς λιγκ
12:49
Σπουδαίες νίκες για Λίβερπουλ και Άγιαξ-Ανατροπή για την Παρί
12:45
Πήρε το ντέρμπι ο Απόλλωνας
12:39
Κετσπάγια: Στόχος της Ανόρθωσης οι τρείς βαθμοί
12:34
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand