Ολοκληρώθηκε η κατ άρθρον συζήτηση των νομοσχέδιων για την μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης

Η Επιτροπή Εσωτερικών της Βουλής ολοκλήρωσε την κατ άρθρον συζήτηση των νομοσχέδιων, περί δήμων και κοινοτήτων που προβλέπουν την μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης, χωρίς, ωστόσο, να συζητήσει τα μεγάλα ανοιχτά ζητήματα, των δημοψηφισμάτων και των συνενώσεων.Τα συγκεκριμένα θέματα θα συζητηθούν όταν ολοκληρωθεί η κατ άρθρον συζήτηση και του τρίτου νομοσχέδιου που αφορά τις αρμοδιότητες των περιφερειακών συμβουλίων.

Ο πρόεδρος της επιτροπής Αριστος Δαμιανού δήλωσε ότι θα γίνει προσπάθεια συγκλίσεων και πρόσθεσε ότι όπου δεν επιτευχθεί ομοφωνία οι αποφάσεις θα ληφθούν πλειοψηφικά αφού προηγηθεί διαβούλευση μεταξύ των κομμάτων.

Η κυβέρνηση επιμένει στη θέση για τη διεξαγωγή ενός παγκύπριου δημοψηφίσματος και για τη δημιουργία 17 δήμων.

Ωστόσο στο νομοσχέδιο όπως τροποποιήθηκε από την πλειοψηφία της επιτροπής Εσωτερικών σε προηγούμενο στάδιο προβλέπεται η δημιουργία 20 δήμων και η διεξαγωγή χωριστών δημοψηφισμάτων.

Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Νίκος Σύκας δήλωσε ότι είναι αδήριτη ανάγκη η μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης και σημείωσε ότι θα πρέπει να βρεθούν κοινές συνιστάμενες προκειμένου να οδηγηθούν στην Ολομέλεια τα νομοσχέδια και να ψηφιστούν στις 30 Νοεμβρίου.

Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Πανίκος Λεωνίδου ανέφερε ότι τις επόμενες ημέρες το κόμμα του θα έχει νέο κύκλο επαφών με τους εμπλεκομένους στην τοπική αυτοδιοίκηση αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.

Ο βουλευτής της ΔΗΠΑ Μαρίνος Μουσιούττας δήλωσε ότι το κόμμα του είναι έτοιμο να δεχτεί λιγότερους και από τους 17 δήμους στους οποίους έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση και χωρίς δημοψηφίσματα.

Η βουλευτής των Οικολόγων Αλεξάνδρα Ατταλίδου, είπε ότι το κίνημα ενδιαφέρει η διασφάλιση της λειτουργικότητας των δήμων και της ευημερίας των κοινοτήτων και παράλληλα η αειφορία, το περιβάλλον και η ευημερία των πολιτών.

συντάκτης: Νίκος Σχίζας

Πηγή: ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

26 Απριλίου
Νίκος Χριστοδουλίδης: Η Τουρκία έλαβε ξεκάθαρο μήνυμα από την Ευρώπη
14:51
Γιάννης Παναγιώτου: Η αδήλωτη εργασία ανέρχεται σε οκτώ τοις εκατό του εργατικού δυναμικού
14:26
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
13:00
Έτοιμο το ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου
12:56
Το Ισραήλ προετοιμάζεται για ευρείας κλίμακας χερσαία επιχείρηση στη Ράφα
12:42
Για ενέργειες αντεκδίκησης κάνει λόγο ο Γενικός Ελεγκτής
12:34
Ο Γενικός Εισαγγελέας κατέθεσε αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα Μιχαηλίδη
11:40
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 26/04/24
11:10
Ψηλές συγκεντρώσεις σκόνης και σήμερα στην ατμόσφαιρα
10:32
Θεσμοθετήθηκε η απαγόρευση χρήσης κινητών τηλεφώνων στη δημοτική εκπαίδευση
09:58
Ονούφριος Κουλλά: "Σοβαρό ατόπημα" η στήριξη σε υποψηφίους του ΕΛΑΜ
09:37
Ολοκληρώθηκε η προθεσμία για υποβολή ενστάσεων
09:20
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.