Ακάρ: Προσπαθούν να αναλάβουν ρόλο στην αν. Μεσόγειο πέραν από το μπόι τους

Ορισμένες χώρες στην Ευρώπη προσπαθούν να αναλάβουν έναν ρόλο στην ανατολική Μεσόγειο πέρα από το μπόι και τη δύναμή τους, ισχυρίστηκε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ υποστηρίζοντας ότι “πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν θα τους οδηγήσει πουθενά”. Ο Τουρκος Υπουργός είπε “λυπούμαστε για όσους ανακατεύουν τα άχυρα με τη λαβή” Για τη διμερή συμφωνία Ελλάδας - Γαλλίας ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι “τέτοιες διμερείς συμφωνίες θα διχάσουν το ΝΑΤΟ” και “θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια ολόκληρης της Ευρώπης”.

Σε ομιλία του κατά την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους του Πανεπιστημίου Εθνικής Άμυνας, ο Χουλουσί Ακάρ αξιολογώντας τις τελευταίες εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο, το Αιγαίο και την Κύπρο “παρακολουθούμε αμέσως τις εκθέσεις που λαμβάνουμε”. Ότι πρέπει να γίνει για την προστασία και την προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων μας όπως ακριβώς έγινε μέχρι σήμερα υπό την αιγίδα του Προέδρου μας, την ώρα και εκεί που πρέπει. Να μην αμφιβάλλει κανείς γι αυτό. Δεν υπάρχει θέμα για ‘παραχώρηση, εγκατάλειψη του αγώνα’ με οποιονδήποτε τρόπο. Είναι καθήκον μας να προστατεύσουμε τα δικαιώματα του ευγενούς έθνους μας. Μέχρι σήμερα κάναμε ό,τι έπρεπε να κάνουμε γι αυτό και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε”, ανέφερε ο Τούρκος Υπουργός.

Ο Χουλουσί Ακάρ είπε ότι ως Τουρκία εφαρμόζουν προσεκτικά τις συμφωνίες που έχουν συνάψει με Ρωσία και ΗΠΑ. “Με τον ίδιο τρόπο, κάνουμε ό, τι πρέπει να κάνουμε στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας στο Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο. Είμαστε υπέρ της ειρήνης, του διαλόγου, των συναντήσεων. Από την άλλη, είπαμε ότι δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο και συνεχίζουμε να το λέμε. Είμαστε αποφασισμένοι και ικανοί για αυτό”, ανέφερε.

Αναφερόμενος στην αμυντική συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας, ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι τέτοιες διμερείς συμφωνίες θα διχάσουν το ΝΑΤΟ. Ο Χουλουσί Ακάρ είπε ότι “ορισμένες χώρες στην Ευρώπη προσπαθούν να αναλάβουν έναν ρόλο στην ανατολική Μεσόγειο πέρα από το μπόι και τη δύναμή τους. Τους ξεπερνά. Πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν θα τους οδηγήσει πουθενά. Το ΝΑΤΟ είναι ένας αμυντικός οργανισμός. Ενώ υπάρχουν σύμμαχοι εδώ, οι συμμαχίες όσων βρίσκονται μέσα σε αυτό θα χωρίσουν τόσο την αμυντική δύναμη της ΕΕ όσο και το ΝΑΤΟ. Το βλέπουν αυτό. Ωστόσο, ορισμένες χώρες δεν δίνουν προσοχή σε αυτά λόγω του εγωισμού τους ή των πολιτικών φιλοδοξιών των ηγετών τους, βλάπτουν τόσο το ΝΑΤΟ όσο και την ΕΕ και θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια ολόκληρης της Ευρώπης”, υποστήριξε ο Τούρκος Υπουργός.

Ο Χουλουσί Ακάρ δήλωσε ότι οι δραστηριότητες της Τουρκίας στις θάλασσες για εξερεύνηση φυσικών πόρων θα συνεχιστούν και πρόσθεσε ότι “δεν τίθεται θέμα ποτέ να υποχωρήσουμε ποτέ στις περιοχές δικαιοδοσίας μας στη θάλασσα και τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας”. “Το Πολεμικό μας Ναυτικό βρίσκεται σε συνεχή δραστηριότητα για την προστασία της θαλάσσιας δικαιοδοσίας μας. Υπάρχει ένα επίπεδο σχεδιασμού και υλοποίησης που κάποιοι μπορεί να μην ονειρεύονται καν. Και όμως, συζητούν και αξιολογούν χωρίς να έχουν δει, ακούσει, κατανοήσει ή έχουν πληροφόρηση. Αυτά και παρόμοια περιστατικά επηρεάζουν αρνητικά το ηθικό και το κίνητρό τους σε μια εποχή που το προσωπικό μας χρειάζεται περισσότερο ηθικό. Οι λογικοί, ευσυνείδητοι άνθρωποι πρέπει να το σκεφτούν, να το δουν και να το γνωρίζουν αυτό. Το Πολεμικό μας Ναυτικό έπλεε για 200 χιλιάδες ώρες το χρόνο. Το πλοίο μας παρέμεινε στη θάλασσα για 182 ημέρες χωρίς διακοπή. Το προσωπικό των χερσαίων μας δυνάμεων παραμένει στην περιοχή βάσης για 4 χρόνια. Η Πολεμική μας Αεροπορία λειτουργεί μέρα και νύχτα. Μιλάμε για στρατό που κάνει μια τέτοια προσπάθεια. Μιλάμε για στρατό που λειτουργεί για τη χώρα και το έθνος του. Μιλάμε για την ασφάλεια των συνόρων μας, τους πολίτες μας. Ενώ αυτό συμβαίνει, φυσικά, λυπούμαστε για όσους ανακατεύουν τα άχυρα με τη λαβή”, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός.

Πηγή: Άννα Ανδρέου

Τελευταία Ενημέρωση: 14 Οκτωβρίου 2021 - 15:05

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων
16:03
Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα - 24 Μαρτίου 2024
15:50
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Η ΔΗΠΑ χαιρετίζει το νέο πακέτο μέτρων κατά της ακρίβειας
14:40
ΕΔΕΚ: Το τρίτο πακέτο μέτρων προσφέρει σημαντική στήριξη σε ευάλωτες ομάδες
14:22
ΔΗΣΥ: Από τα μέτρα μένουν εκτός ορισμένες κατηγορίες ευάλωτων νοικοκυριών
14:15
Εκπαίδευση Γιατρών στο εξωτερικό για την μεταμοσχευτική ηπατολογία
13:56
Περί τα τέλη του 2024 τα αντισταθμιστικά μέτρα για την επιβολή της πράσινης φορολογίας
13:21
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
13:00
Θέατρο αεροπορικών βομβαρδισμών παραμένει η Γάζα
12:52
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.