Στο επίκεντρο Διεθνούς Συνεδρίου η κλιματική αλλαγή στη Μεσόγειο και τη Μ.Ανατολή - Αποτελεί σημαντική πρωτοβουλία, όχι μόνο για την Κύπρο, δήλωσε ο ΠτΔ

Το 2ο Διεθνές Συνέδριο για την «Κλιματική Αλλαγή στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή» διοργανώνει σήμερα και αύριο  το  Ινστιτούτο Κύπρου στο ξενοδοχείο Aphrodite Hillς στην Πάφο. Το Συνέδριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας της Κυπριακής Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή.Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα καταθέσει σήμερα  πρώτη ημέρα του Συνεδρίου, τις θέσεις της κυβέρνησης σε σχέση με την «Κλιματική Αλλαγή στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή».

Τις επιστημονικές δράσεις της Πρωτοβουλίας, στις οποίες συμμετέχουν πέρα των 200 επιστημόνων από 25 χώρες, συντονίζει το Ινστιτούτο Κύπρου, το οποίο αποτελεί τον πυρήνα αυτής της προσπάθειας. Το Συνέδριο συνδιοργανώνουν η Κυπριακή Κυβέρνηση και το Ινστιτούτο Κύπρου, σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο και το Κέντρο Αριστείας για την Κλιματική και Ατμοσφαιρική Έρευνα του Ινστιτούτου Κύπρου.  

Στο συνέδριο, που γίνεται με φυσική παρουσία και διαδικτυακά, θα λάβουν μέρος κορυφαίοι επιστήμονες σε θέματα περιβάλλοντος, Υπουργοί και άλλοι αξιωματούχοι από Κύπρο, Ελλάδα και άλλες χώρες, κορυφαίοι αξιωματούχοι της ΕΕ και άλλοι  ομιλητές και ερευνητές.

Κατά την έναρξη των εργασιών σήμερα  Τετάρτη, στους ομιλητές περιλαμβάνονται ο  Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο  Δρ. Laurent Fabius, Πρόεδρος του Γαλλικού Συνταγματικού Συμβουλίου και πρώην Πρωθυπουργός της Γαλλίας, ο  Πρίγκιπας El Hassan bin Tala της Ιορδανίας, ο  Καθηγητής Jeffrey Sachs  Πρόεδρος του Δικτύου Λύσεων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ και ο Virginijus Sinkevičius, Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Περιβάλλον Ωκεανούς και Αλιεία.

Ακόμη, σύμφωνα με τους διοργανωτές ανάμεσα στους ομιλητές  κατά το διήμερο συνέδριο θα είναι και  ο Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού Petteri Taalas, ο Επίτιμος Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού Michel Jarraud, ο Υφυπουργός Έρευνας και ο Υπουργός Υδάτινων Πόρων και Άρδευσης της Αιγυπτιακής Κυβέρνησης Mohamad Abdel Aty.

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας

Ως μια σημαντική πρωτοβουλία χαρακτήρισε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης την πραγματοποίηση του Διεθνούς Συνεδρίου για την Κλιματική Αλλαγή που λαμβάνει χώρα στην Κύπρο.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος το πρωί στο 2ο Διεθνές Συνέδριο για την Κλιματική Αλλαγή στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, που πραγματοποιείται στην Πάφο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κληθείς να αναφερθεί στη σημασία του Συνεδρίου, είπε ότι πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία «όχι μόνο για την Κύπρο, αλλά για ολόκληρη την περιοχή.

Είναι το δεύτερο Συνέδριο το οποίο διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Υπουργείου Γεωργίας, αυτή τη φορά. Το πρώτο έγινε με πρωτοβουλία του καθηγητή κ. Κώστα Παπανικόλα, ο οποίος είναι και ο ειδικός μου αντιπρόσωπος για την περιοχή (σε ό,τι αφορά θέματα Κλιματικής Αλλαγής).

Είναι ένα Συνέδριο το οποίο πραγματοποιείται ελάχιστες μέρες πριν από το Παγκόσμιο Συνέδριο για την Κλιματική Αλλαγή, στη Γλασκώβη, μεταξύ 1-3 Νοεμβρίου και, συνεπώς, τα Συμπεράσματα και η πρωτοβουλία αναδεικνύουν τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσουν οι περιφέρειες στην αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών και των εξ αυτής συνεπειών».

RIKNEWS/ΚΥΠΕ/ΓΤΠ

Τελευταία Ενημέρωση: 13 Οκτωβρίου 2021 - 09:48

Τελευταιες Ειδησεις

16 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: -13:00- Tρίτη 16 Απριλίου 2024
22:00
Υψίστης σημασίας η αποκλιμάκωση της κρίσης στη Μέση Ανατολή, αναφέρει ο Κόμπος
21:32
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα παραμένει σε τροχιά μείωσης των επιτοκίων, λέει η Λαγκάρντ
21:25
Έκκληση στις αρμόδιες αρχές να εγκύψουν στο θέμα περικοπών συστημάτων Πηγών Ενέργειας
21:18
Απορρίφθηκε έφεση ενάντια στην Τράπεζα Κύπρου και την ΚΤΚ για αγορά αξιογράφων
21:14
Τα είπαν τηλεφωνικώς οι Πρόεδροι της Ρωσίας και του Ιράν
21:01
Κυρώσεις ΗΠΑ κατά του Ιράν, λόγω επίθεσης στο Ισραήλ
20:53
Συνάντηση Προέδρου της Δημοκρατίας με επενδυτές στο Λονδίνο
20:48
Καθοδήγηση Κομισιόν για ορθή εφαρμογή περιοριστικών μέτρων κατά Ρωσίας
18:34
Διασώθηκαν δύο άτομα που επέβαιναν σε μικρό σκάφος στον κόλπο της Λεμεσού
18:31
Στοχεύουμε στη μείωση της θαλάσσιας ρύπανσης, λέει η Μαρία Παναγιώτου
18:25
Σε ανοδική τάση ο αγροτουρισμός στην Κύπρο, σύμφωνα με τον Υφ. Τουρισμού
17:57
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.