Εποικοδομητικές χαρακτήρισε τις συναντήσεις της στη Μόσχα η υφ. Εξωτερικών ΗΠΑ

Για "εποικοδομητικές συναντήσεις με τους συναδέλφους από το ΥΠΕΞ της Ρωσίας" έκανε λόγο η Βικτώρια Νούλαντ, υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδια για τις πολιτικές υποθέσεις, το πρώτο υψηλόβαθμο στέλεχος της αμερικανικής κυβέρνησης, που επισκέπτεται τη ρωσική πρωτεύουσα μετά την εκλογή του Τζο Μπάιντεν.

Η γνωστότερη εν ενεργεία ειδικός σε θέματα Ρωσίας και μετασοβιετικών χωρών δήλωσε ότι συζήτησε "σειρά διμερών, περιφερειακών και διεθνών ζητημάτων", σύμφωνα με τη σχετική ανάρτηση του εκπροσώπου Τύπου της πρεσβείας των ΗΠΑ στη Μόσχα Τζέισον Ρέμπχολτς. "Από ρωσικής πλευράς υπογραμμίστηκε ότι οι εχθρικές αντιρωσικές ενέργειες δεν θα μείνουν χωρίς απάντηση, αλλά στη Μόσχα δεν επιδιώκουν περαιτέρω κλιμάκωση. Προτείνουμε να αρθούν όλοι οι περιορισμοί, οι οποίοι έχουν επιβληθεί από τις δύο πλευρές κατά τη διάρκεια των αρκετών τελευταίων ετών", αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ σχετικά με τη λειτουργία των διπλωματικών αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

"Στην Β.Νούλαντ διαβιβάστηκε ότι η συνέχιση της συγκρουσιακής γραμμής της Ουάσιγκτον αναφορικά στην διμερή ημερήσια διάταξη στο πλαίσιο των οξυμένων διεθνών και περιφερειακών προβλημάτων είναι ικανή να προκαλέσει μόνο περαιτέρω υποβάθμιση των ρωσο-αμερικανικών σχέσεων. Απαιτείται ρεαλιστική προσέγγιση, που προϋποθέτει διαμόρφωση (σ.σ. των σχέσεων) στη βάση των αρχών της ισότητας και του αμοιβαίου συνυπολογισμού συμφερόντων των δύο πλευρών", καταλήγει το ρωσικό ΥΠΕΞ, που εκπροσωπήθηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Σεργκέι Ριαμπκόφ, ενώ στις διαβουλεύσεις παρών ήταν και ο αναπληρωτής υπουργός `Αμυνας της Ρωσίας Αλεξάντρ Φομίν.

Η Β.Νούλαντ είχε κηρυχθεί το 2019 ως persona non grata από το ρωσικό ΥΠΕΞ, στο πλαίσιο αντιμέτρων για αντίστοιχη απαγόρευση εισόδου σε Ρώσους αξιωματούχους από την κυβέρνηση των ΗΠΑ και όπως αποκάλυψε ο Σ.Ριαμπκόφ, το ταξίδι της στη Μόσχα έγινε δυνατό μετά από συμφωνία διπλωματικής αμοιβαιότητας, που προβλέπει έκδοση αμερικανικής βίζας στο υψηλόβαθμο στέλεχος του ρωσικού ΥΠΕΞ Κονσταντίν Βοροντσόφ, αρμόδιο για θέματα μη διάδοσης και ελέγχου όπλων μαζικής καταστροφής, στον οποίο οι ΗΠΑ είχαν αρνηθεί άδεια εισόδου στο έδαφός τους. Οι διαβουλεύσεις της Β. Νούλαντ στη Μόσχα συνεχίζονται και την Τετάρτη με συνεργάτες του Βλαντίμιρ Πούτιν, μεταξύ των οποίων και ο πρώην πρεσβευτής της Ρωσίας στις ΗΠΑ Γιούρι Ουσακόφ, βοηθός του Ρώσου προέδρου για θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Τελευταία Ενημέρωση: 13 Οκτωβρίου 2021 - 09:05

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Τουλάχιστον 36 στρατιωτικοί νεκροί σε βομβαρδισμό του Ισραήλ στο Χαλέπι της Συρίας
05:57
Μονόωρη στάση εργασίας σήμερα για το προσωπικό του ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
05:53
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.