ΗΠΑ: Πυρά μέσα σε ταχυδρομείο, τρεις νεκροί

Υπάλληλος αμερικανικού ταχυδρομείου άνοιξε πυρ χθες Τρίτη μέσα στον χώρο εργασίας του στο Μέμφις, σκοτώνοντας δύο συναδέλφους του προτού στρέψει το όπλο του στον εαυτό του, γνωστοποίησαν τα ταχυδρομεία των ΗΠΑ και οι τοπικές αρχές.

Η υπηρεσία των ταχυδρομείων "διενεργεί έρευνα για τους πυροβολισμούς που καταγράφηκαν νωρίτερα" σε υποκατάστημά της στην πόλη Μέμφις, στην πολιτεία Τενεσί, ανέφερε η ίδια σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε. "Τρεις υπάλληλοι είναι νεκροί. Δεν υπάρχει πλέον ενεργή απειλή", διευκρίνισε. Ο δράστης ήταν ανάμεσα στους τρεις υπαλλήλους που σκοτώθηκαν και κατά τα πρώτα στοιχεία της έρευνας αυτοκτόνησε, είπε από την πλευρά της η Λίσα-Αν Καλπ, εκπρόσωπος του Ομοσπονδιακού Γραφείου λρευνας (FBI) στο Μέμφις, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Η εκπρόσωπος σημείωσε πως η έρευνα βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη. Τα αμερικανικά ταχυδρομεία ανέφεραν ότι η διοίκηση και το προσωπικό έχουν "συγκλονιστεί από την τραγωδία αυτή".

Τα βίαια επεισόδια με τη χρήση πυροβόλων όπλων σε χώρους εργασίας αποτελούν αέναα επαναλαμβανόμενη μάστιγα για την αμερικανική κοινωνία. Τα χρόνια από το 1970 ως το 1990, υπάλληλοι ή πρώην υπάλληλοι δολοφόνησαν κάπου σαράντα ανθρώπους μέσα σε αμερικανικά ταχυδρομεία. Στα επεισόδια αυτά οφείλεται η έκφραση της αργκό "going postal" (μπορεί να αποδοθεί "έφυγες ταχυδρομικώς"), με την οποία περιγράφονται στις ΗΠΑ ξεσπάσματα ανεξέλεγκτης οργής σε χώρους εργασίας, που όχι σπάνια αποδεικνύονται μοιραία.

Τελευταία Ενημέρωση: 13 Οκτωβρίου 2021 - 08:45

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Ελλάδα: Στον ανακριτή σήμερα ο Βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος
06:27
ΟΗΕ: Ο θαλάσσιος διάδρομος της Κύπρου για ανθρωπιστική βοήθεια στην Γάζα βοήθησε αλλά δεν αρκεί
05:37
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Υψιστη προτεραιότητα για την κυβέρνηση ο τομέας της ενέργειας
05:34
Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για τους Προέδρους των Επαρχιακών Οργανισμών και τους Δημάρχους
05:33
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
05:24
24 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
21:58
Γαλλία: Σύλληψη 16χρονου για προγραμματισμένη επίθεση στο όνομα του Ισλαμικού Χαλιφάτου
21:52
Έξι συν μια προτάσεις νόμου για ρύθμιση των πολλαπλών συντάξεων και του ορίου αφυπηρέτησης
20:56
Συζήτησαν και για την Κύπρο Ερντογάν και Σταϊνμάιερ στην Άγκυρα
20:54
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι καλωσορίζει το αμερικανικό πακέτο βοήθειας ύψους 61 δισεκ. δολαρίων
20:31
Τον Απρίλιο η Ρωσία θα διπλασιάσει τα έσοδα της από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο
18:42
Το Ισραήλ λέει πως «προχωράει» με την επίθεση στη Ράφα – Ο στρατός έκανε όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες
18:13
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.