Διάταγμα για αποθέματα σιτηρών ύψους 4% από τους εμπορευόμενους, θα εκδώσει ο Υπουργός Γεωργίας

Διάταγμα για τη συγκέντρωση αποθεμάτων σιτηρών ύψους 4% από τους εμπορευόμενους, μέχρι την 1η Μαρτίου 2022, θα εκδώσει ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Καδής, ενώ μέχρι τη συγκέντρωση των αποθεμάτων, επιθεωρητές του Υπουργείου θα διενεργούν τακτικούς ελέγχους ως προς την ομαλή λειτουργία της προμήθειας και διάθεσης των σιτηρών προς όλους τους κτηνοτρόφους.

Αυτό αποφασίστηκε σε συνάντηση το απόγευμα της Τετάρτης των εκπροσώπων όλων των αγροτικών οργανώσεων με τον Υπουργό Γεωργίας, ο οποίος εξέφρασε επίσης την πρόθεση της Κυβέρνησης για παροχή προσωρινής στήριξης στην κυπριακή κτηνοτροφία λόγω της δραματικής αύξηση των τιμών των πρώτων υλών ζωοτροφών, παγκοσμίως, αναφέροντας παράλληλα πως θα παρουσιάσει τους τελικούς σχεδιασμούς της Κυβέρνησης εντός των επόμενων ημερών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Γεωργίας, ο κ. Καδής συζήτησε με τους εκπροσώπους των αγροτικών οργανώσεων το θέμα της επάρκειας των σιτηρών στην αγορά, καθώς και την ανάγκη για στήριξη των κτηνοτρόφων, που επηρεάζονται άμεσα από τη δραματική αύξηση των τιμών των πρώτων υλών ζωοτροφών, που παρατηρείται σε παγκόσμιο επίπεδο τους τελευταίους μήνες.

Κατά τη συνάντηση, η οποία διεξήχθη σε ιδιαίτερα εποικοδομητικό κλίμα, ο Υπουργός Γεωργίας ενημέρωσε τους εκπροσώπους του αγροτικού κινήματος για τις ενέργειες στις οποίες προέβη τις τελευταίες μέρες σε σχέση και με τα δύο πιο πάνω θέματα και ειδικότερα για τη συνάντηση που είχε με τους εμπόρους ζωοτροφών αλλά και τις επαφές του για το θέμα στο πλαίσιο του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας της ΕΕ.

Ως προς την επάρκεια σιτηρών, επιβεβαιώθηκε, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ότι υπάρχουν πλέον στην αγορά οι απαιτούμενες ποσότητες για την κάλυψη των διατροφικών αναγκών όλων των παραγωγικών ζώων του τόπου μας.

Αναφορικά με τις διαθέσιμες εναλλακτικές λύσεις, «αποφασίστηκε όπως άμεσα τροχοδρομηθούν οι διαδικασίες τήρησης αποθεμάτων, όπως προβλέπεται από τη σχετική Νομοθεσία, με στόχο τη συγκέντρωση αποθεμάτων ύψους 4% από τους εμπορευόμενους, μέχρι την 1η Μαρτίου 2022» και «προς τον σκοπό αυτό, ο Υπουργός Γεωργίας θα εκδώσει σχετικό Διάταγμα».

Όσον αφορά τη δραματική αύξηση των τιμών των πρώτων υλών ζωοτροφών που παρατηρείται σε παγκόσμιο επίπεδο και πλήττει αναπόφευκτα και την κυπριακή κτηνοτροφία τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα με την ανακοίνωση, έγινε αναλυτική παρουσίαση της υφιστάμενης κατάστασης για όλους τους κτηνοτροφικούς κλάδους και «υπογραμμίστηκε η πρόθεση της Κυβέρνησης για παροχή προσωρινής στήριξης, ώστε να δοθεί χρόνος στην αγορά να λειτουργήσει ορθολογικά και να επιμεριστεί το αυξανόμενο κόστος παραγωγής σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα».

Στη βάση των όσων συζητήθηκαν, ο Υπουργός θα παρουσιάσει τους τελικούς σχεδιασμούς της Κυβέρνησης εντός των επόμενων ημερών, προστίθεται.

Τελευταία Ενημέρωση: 13 Οκτωβρίου 2021 - 19:39

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.