Τουρκικό ΥΠΑΜ εναντίον τουρκικού Τύπου για NAVTEX: Βλάπτει εθνικά συμφέροντα

Δεν αντικατοπτρίζουν την αλήθεια και βλάπτουν τα εθνικά συμφέροντα οι αξιολογήσεις που γίνονται στον τουρκικό τύπο σχετικά με την νέα NAVTEX που εξέδωσε η Τουρκία για την ανατολική Μεσόγειο ανοιχτά της Μερσίνας.

Σε ανακοίνωσή του το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας, αναφέρει ότι “κάποια μέσα ενημέρωσης προέβησαν σε μη ρεαλιστικές και παραπλανητικές αξιολογήσεις σχετικά με το NAVTEX που ανακοινώθηκε για τις δραστηριότητες του πλοίου σεισμικής έρευνας Ορούτς Ρέις”.

“Στο πλαίσιο της εργασίας συλλογής σεισμικών δεδομένων της τουρκικής Εταιρείας Πετρελαίου (TPAO) και των δραστηριοτήτων γεώτρησης, συνεχίζονται οι δραστηριότητες γεώτρησης του Ορούτς Ρέις στη Μεσόγειο, του Μπαρμπαρός στη Μαύρη Θάλασσα, όπως και των γεωτρυπάνων Φατίχ και Κανουνί και το πλοίο Demir-2 επίσης στην Μαύρη Θάλασσα, υπό τη συνοδεία υπό τη συνοδεία και τον έλεγχο των δυνάμεων του πολεμικού ναυτικού μας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, “οι περιοχές που καθορίζονται στις τρέχουσες δραστηριότητες έρευνας και γεώτρησης καθορίζονται σύμφωνα με τις επιστημονικές, τεχνικές απαιτήσεις και ανάγκες, σύμφωνα με την υφαλοκρηπίδα μας, η οποία καθορίστηκε από τη Συμφωνία Υφαλοκρηπίδας που υπογράψαμε με την ‘τδβκ’ 2011 και των οποίων τα σύνορα κοινοποιήθηκαν στον ΟΗΕ στις 18 Μαρτίου 2020..Σε αυτό το πλαίσιο, η περιοχή που απαιτείται για το σκάφος σεισμικής έρευνας Ορούτς Ρέις στα νοτιοδυτικά του κόλπου της Μερσίνας δημοσιεύτηκε με την έκδοση της NAVTEX”, υποστηρίζεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας “όταν εξετάσει κανείς το πεδίο, είναι σαφές ότι οι ισχυρισμοί που διατυπώθηκαν είναι εντελώς αναληθείς” και προστίθεται πως “σε μια τέτοια περίοδο που οι δραστηριότητες στο Γαλάζια Πατρίδα διεξάγονται πιο έντονα από ποτέ με το συντονισμένο έργο των αρμόδιων υπουργείων και ιδρυμάτων, υπάρχει ένα υποκείμενο κίνητρο, αν όχι άγνοια, πίσω από τους ισχυρισμούς και τις κατηγορίες με σκοπό να παραπλανήσουν το ευγενές έθνος μας και να βλάψουν τις εθνικές μας δραστηριότητες”.

Το τουρκικό ΥΠΑΜ καταλήγει αναφέροντας ότι “η προστασία και η υπεράσπιση των δικαιωμάτων, των συμφερόντων και των συμφερόντων μας στη Γαλάζια Πατρίδα μας θα συνεχιστεί με αποφασιστικότητα, όπως συνέβη μέχρι τώρα”.

Πηγή: Άννα Ανδρέου

Τελευταία Ενημέρωση: 12 Οκτωβρίου 2021 - 16:44

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
22:00
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Στις 13 Μαϊου η νέα συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στην Άγκυρα
17:45
Διασπάθιση χρήματος και κατάχρηση εξουσίας διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία στο ΥΠΕΞ
17:40
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ για σύμβαση, οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
17:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.