Θα γίνουν τομές προς άμεση επίλυση των προβλημάτων στα δημόσια νοσηλευτήρια, είπε ο ΠτΔ σε γιατρούς και νοσηλευτές

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η πυροσβεστική παρέμβαση του προέδρου της Δημοκρατίας, για επίλυση των προβλημάτων στα δημόσια νοσηλευτήρια, που είχαν ως αποτέλεσμα τις έντονες επικρίσεις εναντίον του ΟΚΥπΥ, από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των γιατρών και των νοσηλευτών, καθώς και από διευθυντικά στελέχη του ίδιου του οργανισμού.

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης, είχε σήμερα διαδοχικές συναντήσεις με τους οργανωμένους ασθενείς και τις συντεχνίες των επαγγελματιών υγείας.

Ο πρόεδρος της "Οσάκ", Μάριος Κουλούμας δήλωσε ικανοποιημένος μετά τη συνάντηση, υπογραμμίζοντας ότι ο Πρόεδρος διαβεβαίωσε τους ασθενείς πως δεν πρόκειται να υπάρξει καμία αλλαγή στη φιλοσοφία και στο νόμο του ΓΕΣΥ. Αναφέρθηκε, μάλιστα, σε πλήρη ταύτιση απόψεων με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.   

Ο κύριος Κουλούμας δήλωσε πως ο πρόεδρος Αναστασιάδης, εξέφρασε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για συνέχιση της μεταρρύθμισης στον τομέα της Υγείας, όπως αυτή έχει σχεδιαστεί, με προώθηση του ΓεΣΥ και επίλυση των προβλημάτων προς όφελος των ασθενών και των πολιτών.

Λίγο πριν από το μεσημέρι, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε επαφές με τις συντεχνίες των γιατρών και νοσηλευτών του δημοσίου.  

Σε δηλώσεις μετά το πέρας της συνάντησης, τα στελέχη των συντεχνιών ανέφεραν ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας διαβεβαίωσε πως θα γίνουν τομές, εκεί και όπου πρέπει, ώστε να υπάρξει άμεση επίλυση των ζητημάτων που αντιμετωπίζουν τα δημόσια νοσηλευτήρια.

Δήλωσαν, ακόμη, ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης τόνισε πως δεν πρόκειται ποτέ να συναινέσει στο κλείσιμο των δημόσιων νοσηλευτηρίων και στην ιδιωτικοποίησή τους.  

Κατόπιν παράκλησης του προέδρου της Δημοκρατίας, αποφασίστηκε να μην πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη για την Πέμπτη, εκδήλωση διαμαρτυρίας των νοσηλευτών, έξω από τη Βουλή.

Τελευταία Ενημέρωση: 12 Οκτωβρίου 2021 - 14:08

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

27 Οκτωβρίου
Η κλιματική αλλαγή θα εκτοπίσει εκατομμύρια κατοίκους της Ανατολικής Αφρικής έως το 2050, λέει η Παγκόσμια Τράπεζα
21:41
Συνολικά 479 καταγγελίες στην Πάφο για τροχαίες παραβάσεις
20:43
Αύξηση των πωλήσεων ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην ΕΕ το τρίτο τρίμηνο του 2021
20:27
Ένας θάνατος και 200 νέα περιστατικά της νόσου COVID-19 εντοπίστηκαν την Τετάρτη
19:50
Η Τεχεράνη συμφωνεί στην επανέναρξη τον Νοέμβριο των διαπραγματεύσεων για τη διάσωση της πυρηνικής συμφωνίας
19:40
Αεροσκάφος της EgyptAir που εξέπεμψε σήμα κινδύνου επέστρεψε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο του Καΐρου
19:37
Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε δασική πυρκαγιά παρά την Κοινότητα Λιοπετρίου
19:34
Πτώση παρουσίασε την Τετάρτη το Χρηματιστήριο
19:03
Γερουσιαστής Κρις Κουνς: Η διαθρησκευτική ηγεσία του Οικουμενικού Πατριάρχη για την κλιματική αλλαγή είναι έμπνευση για όλους μας
18:35
Νέος σεισμός 3,1 βαθμών, με επίκεντρο στην περιοχή Γεράσας
18:12
Για το Κυπριακό και την τουρκική προκλητικότητα στη ανατολική Μεσόγειο συζήτησαν ΠτΔ και Βαρβιτσιώτης
17:59
Η υπόσχεση του Ουάρντα ενόψει Ομόνοιας (VIDEO)
17:44
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand