Προσχεδιασμένη η διαγραφή του από το ΕΛΑΜ, δήλωσε ο βουλευτής Ανδρέας Θεμιστοκλέους

Τα όσα η ηγεσία του ΕΛΑΜ επικαλείται για να δικαιολογήσει τη διαγραφή μου από την κοινοβουλευτική του ομάδα, δεν είναι τίποτε άλλο παρά «προφάσεις εν αμαρτίαις, τα οποία ούτε τα στελέχη τους δεν τα πιστεύουν», ανέφερε ο Βουλευτής Λεμεσού Ανδρέας Θεμιστοκλέους, υποστηρίζοντας ότι η διαγραφή του είχε αποφασιστεί από το βράδυ της εκλογής του.

Ο κ.Θεμιστοκλέους παραχώρησε το πρωί διάσκεψη Τύπου στα γραφεία του, στη Λεμεσό, ξεκαθαρίζοντας πως ο ίδιος δεν προτίθεται να παραδώσει την κοινοβουλευτική του έδρα και πως θα παραμείνει ανεξάρτητος βουλευτής.

«Το Σύνταγμα είναι ξεκάθαρο, αν όμως κάποιοι θέλουν, τη βούληση του λαού στις εκλογές να την ακυρώνουν οι κομματάρχες και έχουν τη διάθεση να το πράξουν, να κατεβάσουν νομοθέτημα στη Βουλή για τροποποίηση του», είπε και τόνισε ότι «οι βουλευτικές έδρες και τα κάστρα καταλαμβάνονται, δεν παραδίδονται και δεν προδίδονται».

Όπως ανέφερε ο κ.Θεμιστοκλέους, ενώ το θέμα της μετεξέλιξης του ΕΛΑΜ ήταν η βασική προϋπόθεση της αποδοχής της πρότασης για να είναι ο ίδιος αριστίνδην υποψήφιος, «ξαφνικά αυτή η προϋπόθεση πετάχτηκε στον κάλαθο των αχρήστων και εισέπραξα από τον Πρόεδρο του, ότι πλέον δεν μου πέφτει κανένας λόγος για την μετεξέλιξη του ΕΛΑΜ και την ίδια ώρα απέκλεισε και την εξ αξιώματος συμμετοχή μου στα συλλογικά όργανα του κόμματος του».

Αναφέρθηκε επίσης σε επιστολή που έλαβε από το κόμμα, στις 4 Οκτωβρίου, και στην οποία θα έπρεπε να απαντήσει εάν αποδεχόταν και συμμορφωνόταν με το περιεχόμενο της, το οποίο κατά τον Ανδρέα Θεμιστοκλέους «ζητούσε, μεταξύ άλλων, τη φίμωση μου και την μετατροπή μου σε άβουλο Βουλευτή».  «Η απάντηση μου προς την επιστολή αυτή ήταν η καθ’ ολοκληρία απόρριψη της», συμπλήρωσε.

«Λυπούμαι για τη δημιουργηθείσα κατάσταση. Η ρήξη δεν έγινε εξ υπαιτιότητάς μου, αλλά αυτοί επέλεξαν και αποφάσισαν τη διαγραφή μου από μέλος της κοινοβουλευτικής τους ομάδας», ανέφερε και πρόσθεσε ότι «τα όσα επικαλούνται για να δικαιολογήσουν τη διαγραφή μου, δεν είναι τίποτε άλλο παρά προφάσεις εν αμαρτίαις, τα οποία ούτε τα στελέχη τους δεν τα πιστεύουν».

Ερωτηθείς σχετικά είπε ότι οι λόγοι για τη διαγραφή του φαίνεται να είναι βαθύτεροι και θα πρέπει να ερωτηθεί η ηγεσία του ΕΛΑΜ επί τούτου, ενώ υποστήριξε ότι η διαγραφή του είχε αποφασιστεί από το βράδυ της εκλογής του.

«Ο αρχικός σκοπός τους, από ότι εκ των υστέρων αποδεικνύεται, είναι πως απλά ήθελαν, εγώ και συνυποψήφιοι μου, να κουβαλήσουμε ψήφους για να εκλέξουν τον εκλεκτό τους, με τη διαφορά ότι υπολόγισαν λάθος και αντί του εκλεκτού τους εκλέχθηκα εγώ», είπε ο Ανδρέας Θεμιστοκλέους.

Πρόσθεσε δε ότι ο ίδιος έκανε μεγάλο αγώνα για να πείσει παλιούς συναγωνιστές και φίλους του στον ΔΗΣΥ για να τον στηρίξουν, ότι πρόσφερε πολλά στο ΕΛΑΜ και πως πλέον θα παραμείνει στη Βουλή ως ανεξάρτητος Βουλευτής.

Τελευταία Ενημέρωση: 12 Οκτωβρίου 2021 - 12:58

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Ποινή φυλάκισης 2 ετών σε 25χρονο οδηγό για τροχαίο το 2020
12:13
Σε κρίσιμη κατάσταση το θύμα επίθεσης με μαχαίρι σε τρένο του Λονδίνου
11:45
Δεν παραδέχεται ενοχή ο 44χρονος οδηγός για το τετραπλό τροχαίο
11:30
Τμήμα Μετεωρολόγιας 2ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
11:17
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών
10:43
Προβλήματα στην εξεύρεση εξαρτημάτων για τα αυτοκίνητα
10:37
Πρόταση νόμου ΑΚΕΛ για την καθυστέρηση των προϋπολογισμών
09:57
Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν 4 drone των ανταρτών Χούθι
09:53
Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις κατέρριψαν 26 ρωσικά drone κατά τη διάρκεια της νύχτας
09:30
Ερωτοκρίτου: Συμπεριφορά που δεν χαρακτηρίζει συντεταγμένο κράτος η καθυστέρηση προϋπολογισμών
09:13
Ορέν Ανόλικ: Ο ναυτικός αποκλεισμός της Γάζας έχει αρθεί μόνο για την Κύπρο
08:57
Παραγωγική χαρακτήρισε τη συνάντηση του στο Ισραήλ με τον ομόλογο του ο υπουργός Ενέργειας
08:50
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.