Νομότυπα ενήργησε στο θέμα υποβολής υποψηφιοτήτων, λέει η ΕΔΕΚ για καταγγελίες από επτά μέλη

Η ηγεσία της ΕΔΕΚ «τήρησε όλες τις νομότυπες διαδικασίες ώστε να αποστερηθούν από κάποιους οι δικαιολογίες διασυρμού του κόμματος», αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΕΚ, Μορφάκης Σολομωνίδης.

Προσθέτει ότι «μετά τις συστηματικές προσφυγές διαφόρων στα δικαστήρια με κύριο στόχο τον διασυρμό του κόμματος, επικαλούμενοι μάλιστα διάφορες δικαιολογίες και προσχήματα, η ηγεσία της ΕΔΕΚ τήρησε όλες τις νομότυπες διαδικασίες ώστε να αποστερηθούν από κάποιους οι δικαιολογίες διασυρμού του κόμματος που συστηματικά επιχειρείται από γνωστούς κύκλους».

Ως εκ τούτου, αναφέρει ο κ. Σολομωνίδης, η παραλαβή των αιτήσεων για υποψηφιότητα στην Κεντρική Επιτροπή και στην ηγεσία, έπρεπε να κατατεθεί από τους ενδιαφερόμενους εντός του χρονοδιαγράμματος που είχε ανακοινωθεί και προϋπόθεση ήταν είτε προσωπική παρουσία είτε με πιστοποιημένη εξουσιοδότηση από πιστοποιούντα υπάλληλο.

«Οι συναγωνιστές που προβαίνουν σε δημόσια καταγγελία δεν τήρησαν τα πιο πάνω ούτε με ενημέρωσαν για οποιοδήποτε κώλυμα τους ώστε να γίνει η όποια διευθέτηση», καταλήγει η γραπτή δήλωση του Γενικού Διευθυντή της ΕΔΕΚ.

Σε δική τους ανακοίνωση τα μέλη της ΕΔΕΚ των οποίων η υποψηφιότητα δεν έγινε αποδεκτή, αναφέρουν ότι «η υπό τον κ. Σιζόπουλο ηγεσία της ΕΔΕΚ σύρει το κόμμα όλο και πιο βαθιά στο βάραθρο και το τελευταίο κατόρθωμά της είναι η μη παραλαβή των αιτήσεων για υποβολή υποψηφιότητας για την Κεντρική Επιτροπή από επτά μέλη του Κινήματος τα οποία διετέλεσαν επί σειράν ετών μέλη της Κεντρικής Επιτροπής ή/και του Πολιτικού Γραφείου».

Προσθέτουν ότι «ως δικαιολογία προβλήθηκε το ότι δεν παρουσιάστηκαν αυτοπροσώπως για να υποβάλουν τις υποψηφιότητες τους αν και το κόμμα δέχεται πάντα υποβολή υποψηφιοτήτων είτε με προσωπική παρουσία του αιτούντος, μέσω ΦΑΞ ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή ακόμα και τηλεφωνικώς όπως έγινε πριν από 20 μέρες στη Λεμεσό».

Τα επτά μέλη της ΕΔΕΚ αναφέρουν ότι «επιβεβαιώνεται ακόμα μια φορά το γεγονός ότι με αντικαταστατικούς, αντιδημοκρατικούς και αυταρχικούς χειρισμούς επιχειρούν να πνίξουν κάθε φωνή διαμαρτυρίας».

Την ανακοίνωση υπογράφουν οι: Γεωργιάδης Μιχάλης, Ιωαννίδης Αντώνης, Κτίστης Σωκράτης, Μαυρομμάτη Λουΐζα, Πιερίδης Γιάννης, Ρούσος Χρίστος και Χριστοδούλου Πέτρος.

Τελευταία Ενημέρωση: 12 Οκτωβρίου 2021 - 20:31

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

19 Οκτωβρίου
Οι ΗΠΑ δεν θα συμμετάσχουν στις συνομιλίες για το Αφγανιστάν στη Μόσχα
08:18
Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας υπέρ της κατάργησης της νομικής ασυλίας του μονάρχη
08:15
Καταγγέλθηκαν 17 πολίτες και τέσσερα υποστατικά για παραβιάσεις των μέτρων κατά του COVID
07:29
Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Ξεκινά νέα συζήτηση για τους δημοσιονομικούς κανόνες
07:26
Δέκα Πρέσβεις κληθηκαν στο τουρκικό ΥΠΕΞ λόγω Καβαλά
06:50
Μειώνονται σήμερα οι τιμές του πετρελαίου στις ασιατικές αγορές
06:49
Σήμερα στην Αθήνα η 9η σύνοδος κορυφής των ηγετών Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου
06:28
Νιγηρία: Τουλάχιστον 43 νεκροί από επίθεση ενόπλων
06:25
Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε πύραυλο άγνωστου τύπου
06:24
18 Οκτωβρίου
Το θέμα των πολιτογραφήσεων ενόψει των «βουλευτικών» έθεσε η Γενί Ντουζέν
21:42
Aίγυπτος: Απαγόρευση εισόδου σε μη εμβολιασμένους φιλάθλους και σε μη εμβολιασμένους δημοσίους υπαλλήλους
21:32
Πλησίασαν τις 50 χιλιάδες τα ημερήσια κρούσματα κορωνοϊού στο Ην. Βασίλειο
21:02
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand