Έντονη ανησυχία Κλάδου Γενικού Νοσηλευτικού Προσωπικού ΠΑΣΥΔΥ για τμήμα νεογνών Μακαρείου

Την έντονη ανησυχία και διαμαρτυρία του εκφράζει ο Κλάδος Γενικού Νοσηλευτικού Προσωπικου ΠΑΣΥΔΥ για το ζήτημα της στελέχωσης του τμήματος νεογνών στο Μακάρειο, ο οποίος σημειώνει παράλληλα ότι σε συνεδρία του την Τρίτη θα εξετάσει και τα θέματα στελέχωσης και θα πάρει τις ενδεδειγμένες αποφάσεις με γνώμονα το συμφέρον των ασθενών άλλα και την προστασία των νοσηλευτών ώστε να παρέχουν φροντίδα υγείας σε συνθήκες ασφάλειας .

«Αναφορικά με το θέμα που προέκυψε με την στελέχωση του τμήματος Νεογνών του Νοσοκομείου ΝΑΜ ΙΙΙ ,ως Κλάδος εκφράζουμε για πολλοστή φορά την ανησυχία μας και την έντονη διαμαρτυρία μας για την αδιαφορία που παρατηρείται εκ μέρους του ΟΚΥπΥ να εφαρμόσει τη συμφωνία για στελέχωση καθώς επίσης και την υπόσχεση που έδωσε προ ενός μηνός περίπου, ενώπιον της Επιτροπής Υγείας της Βουλής, για αντικατάσταση των 6 Νοσηλευτών που απουσιάζουν με άδεια Μητρότητας ή ασθενείας», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Κλάδου.

Όπως είναι γνωστό, προστίθεται, η Εντατική Νεογνών του ΝΑΜ ΙΙΙ είναι το μοναδικό τμήμα που καλύπτει Παγκύπρια όλα τα περιστατικά (Δημόσιων και Ιδιωτικών νοσοκομείων) και θα έπρεπε η πολιτεία ,Υπουργείο Υγείας και ΟΚΥπΥ, να φροντίζουν το εν λόγω τμήμα να είναι επαρκώς στελεχωμένο ώστε να μπορεί να προσφέρει  φροντίδα υγείας απρόσκοπτα και με ασφάλεια.

Σημειώνεται ότι «η πληρότητα του τμήματος ξεπερνά πολύ συχνά το 100% χωρίς να υπάρχει περιθώριο να αρνηθεί οποιοσδήποτε να παρέχει φροντίδα στο κάθε νεογνό που επιβάλλεται να εισαχθεί στο εν λόγω τμήμα. Ως εκ τούτου η επαρκής στελέχωση είναι διπλά επιβεβλημένη».

Ενημερώνει ότι το Διοικητικό Συμβούλιο σε τακτική του συνεδρία την ερχόμενη Τρίτη «ανάμεσα στα θέματα που θα εξετάσει είναι και τα θέματα στελέχωσης και θα πάρει τις ενδεδειγμένες αποφάσεις με γνώμονα, πάνω απ΄όλα,το συμφέρον των ασθενών άλλα και την προστασία των νοσηλευτών ώστε να παρέχουν φροντίδα υγείας σε συνθήκες ασφάλειας».

Τελευταία Ενημέρωση: 10 Οκτωβρίου 2021 - 13:53

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

27 Μαΐου
Σειρά μέτρων στήριξης πολιτών και επιχειρήσεων ανακοίνωσε ο ΥΠΟΙΚ
14:47
Εκτός ελέγχου φωτιά στα κατεχόμενα Πάναγρα, οδεύει προς το δάσος
14:41
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η δυνατή Ελλάδα ενοχλεί» με αποτέλεσμα να δεχόμαστε από τους γείτονές μας λεονταρισμούς
14:35
ΠΟΥ: Η ευλογιά των πιθήκων μορεί να αναχαιτισθεί, αν δράσουμε τώρα, λέει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας
14:25
Υπουργικό Συμβούλιο: Τέρμα οι μάσκες σε εσωτερικούς χώρους, εξαιρουμένων χώρων υψηλής επικινδυνότητας
14:18
Έκρηξη στο κέντρο της Αθήνας – Ενας τραυματίας
14:00
Τη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου για τα ΜΟΕ και τις νέες τουρκικές προκλήσεις ζητούν οι Οικολόγοι-Συνεργασία Πολιτών
13:50
Σιζόπουλος: ​Τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης υποβαθμίζουν το κυπριακό σε δικοινοτικό πρόβλημα και απενοχοποιούν την Τουρκία
13:44
Συναντήσεις με υψηλόβαθμους αξιωματούχους στις ΗΠΑ θα έχει ο ΥΠΑΜ Χαράλαμπος Πετρίδης
13:36
Αρχίζουν επιθεωρήσεις παγκύπρια για καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας και παραβίαση των όρων εργοδότησης
13:02
Η Ρωσία μπορεί να εξαγάγει 50 εκατομμύρια τόνους δημητριακών, λέει ο υπ. Γεωργίας της χώρας
12:35
Το σημαντικό ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν τα κοινοβούλια για την πάταξη της διαφθοράς υπογράμμισε η ΠτΒ
12:34
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand