Αυστρία: Ο υπουργός Εξωτερικών Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ θα είναι ο επόμενος καγκελάριος μετά την παραίτηση του Κουρτς

Θα είναι μια "τεράστια πρόκληση", δήλωσε ο 52χρονος Σάλενμπεργκ, ένας διπλωμάτης καριέρας, ο οποίος είναι ΥΠΕΞ της χώρας από το 2019. Πηγές που πρόσκεινται στον Σάλενμπεργκ πρόσθεσαν ότι ο μέχρι σήμερα ΥΠΕΞ αναμένεται να συναντηθεί με τον πρόεδρο της χώρας Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν και να ορκιστεί μέσα στις επόμενες ημέρες.

Η απόφαση του Κουρτς να παραιτηθεί εξαιτίας της εμπλοκής του ονόματός του σε υπόθεση διαφθοράς σημαίνει ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός στον οποίο μετέχουν το συντηρητικό κόμμα του, το Λαϊκό Κόμμα Αυστρίας, και οι αριστεροί Πράσινοι θα συνεχίσει να υφίσταται. Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος των Πρασίνων Ζίγκριντ Μάουερ είπε ότι ο Σάλενμπεργκ δεν εμπλέκεται στην υπόθεση διαφθοράς για την οποία κατηγορείται ο Κουρτς και ως εκ τούτου μπορεί να ηγηθεί της κυβέρνησης.

Η ίδια δήλωσε στο δίκτυο ORF ότι ο Κουρτς δεν μπορεί να επιστρέψει στην κυβερνώσα συμμαχία. Οι Πράσινοι είχαν ανακοινώσει την πρόθεσή τους να απομακρύνουν τον Κουρτς με πρόταση μομφής που κατέθεσαν η οποία είναι προγραμματισμένο να συζητηθεί την Τρίτη στη βουλή, σε περίπτωση που εκείνος δεν παραιτούνταν. Ο Κουρτς θέλει να παραμείνει αρχηγός του κόμματός του και να γίνει κοινοβουλευτικός εκπρόσωπός του. Η αντιπολίτευση είναι αντίθετη σε αυτό υποστηρίζοντας ότι έτσι θα παραμείνει ένας πολιτικός με τεράστια επιρροή παρά την ποινική έρευνα εις βάρος του. Το "σύστημα Κουρτς" έτσι θα διατηρηθεί, δήλωσε χαρακτηριστικά η Παμέλα Ρέντι-Βάγκνερ, η αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών .

Ο Σεμπάστιαν Κουρτς ανακοίνωσε χθες την παραίτησή του, μεσούσης μιας νέας πολιτικής κρίσης στη χώρα αυτή της κεντρικής Ευρώπης. O Σεμπάστιαν Κουρτς έκανε την ανακοίνωση αυτή αφότου τέθηκε υπό έρευνα ως ύποπτος για αδικήματα διαφθοράς. Ο Κουρτς δήλωσε σε ανακοίνωση που στάλθηκε χθες στα μέσα ενημέρωσης ότι προτείνει τον υπουργό Σάλενμπεργκ ως διάδοχό του και ότι σκόπευε να παραμείνει αρχηγός του συντηρητικού κόμματός του και να αναλάβει ως επικεφαλής του στο κοινοβούλιο.

Μετά την ανακοίνωση, την Τετάρτη, από την εισαγγελία, της έναρξης διενέργειας έρευνας σε βάρος του για διαφθορά, ο Σεμπάστιαν Κουρτς τελούσε υπό πίεση να αποσυρθεί. Ο 35χρονος ηγέτης αρνείτο μέχρι τότε, καταγγέλλοντας "κατασκευασμένους" ισχυρισμούς.

Τελευταία Ενημέρωση: 10 Οκτωβρίου 2021 - 18:39

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

19 Μαρτίου
Τμήμα Μετεωρογίας-2ο Δελτίο Καιρού 19/3/2024
11:21
Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Ενδεικτικές των προθέσεων της Αγκύρας οι δηλώσεις Ερντογάν
10:57
Αθήνα: Πρόδηλη στρέβλωση της ιστορικής αλήθειας οι δηλώσεις Ερντογάν για την Κύπρο
10:36
Εντός του έτους νομοσχέδιο το οποίο θα διέπει τη δημιουργία πανεπιστημιακών κλινικών
09:48
Μεγάλες ζημίες προκλήθηκαν από τη χθεσινή θεομηνία
09:14
Έτοιμο το "Τζένιφερ" να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια 500 τόνων στη Γάζα
08:53
Υπουργός Ενέργειας: Εφικτή η ολοκλήρωση του τερματικού στο Βασιλικό
08:48
Τρία οχήματα καταστράφηκαν ολοσχερώς από φωτιά στη Γεροσκήπου
08:38
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
06:48
ΗΠΑ: Νεκρός ο Μαρουάν Ίσα - Το «Νο3» του στρατιωτικού σκέλους της Χαμάς
06:38
Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν πυραύλους και drones των Χούθι
06:15
Βρυξέλλες: Βοήθεια ύψους 5 δισ. ευρώ στην Ουκρανία ενέκριναν οι Υπουργοί Εξωτερικών
06:02
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.