Ανοιξε τις πύλες του το 16ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Αγίας Νάπας

Άνοιξε χθες βράδυ 9 Οκτωβρίου τις πύλες του το 16ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Αγίας Νάπας, το οποίο θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 16 Οκτωβρίου.

Σε ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται πως τα εγκαίνια τέλεσε ο  Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος ο οποίος σε χαιρετισμό του είπε πως η Αγία Νάπα πέραν από κατεξοχήν τουριστικός προορισμός,  είναι και πρωτοπόρος στη διοργάνωση εκδηλώσεων και πολιτιστικών δρώμενων που επιτυγχάνουν  να εμπλουτίσουν το τουριστικό προϊόν της Κύπρου.

«Οι εκδηλώσεις αυτές προσφέρουν παράλληλα στους ντόπιους και ξένους επισκέπτες υψηλής ποιότητας ψυχαγωγία» είπε και χαρακτήρισε το Μεσαιωνικό Φεστιβάλ της Αγίας Νάπας «ένα από τα καλύτερα Φεστιβάλ της Κύπρου». 

Στο δικό του χαιρετισμό ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Χρίστος Ζαννέττου ανέφερε πως «η αναβίωση του Σταυροφορικού Βασιλείου της Μεσαιωνικής Κύπρου μέσω της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας του Μεσαιωνικού Φεστιβάλ Αγίας Νάπας, εντάσσεται στο τρίπτυχο Πολιτισμός – Παιδεία – Πολιτιστικός Τουρισμός».

Σύμφωνα με τον ίδιο όλες οι δράσεις του Φεστιβάλ στοχεύουν στην καλλιέργεια του μορφωτικού επιπέδου του κόσμου, στην προβολή σε ντόπιους και ξένους επισκέπτες της πλούσιας παράδοσης του τόπου, στην ανάδειξη των επιτευγμάτων της πολιτιστικής δραστηριότητας της περιοχής και στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος.

Ανέφερε ακόμα ότι «το Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Αγίας Νάπας έχει χαρακτηριστεί από κάθε άποψη άρτια οργανωμένο, θεματολογικά ελκυστικό και καλλιτεχνικά καινοτόμο γι’ αυτό και έχει ανέβει στα μάτια και στην πολιτιστική συνείδηση του κόσμου, πολύ ψηλά και έχει καταστεί ως μία από τις πιο σημαντικές εκδηλώσεις, στην Κύπρο και διεθνώς, φτάνοντας να γίνει συνώνυμο της περιοχής και να επιλεγεί από το Υφυπουργείο Τουρισμού ως η μεγάλη εκδήλωση της επαρχίας Αμμοχώστου».

Ο Δήμαρχος εξέφρασε την πεποίθηση πως «με τον τρόπο αυτό θα συμβάλουμε στην πολύπλευρη ανάπτυξη της Κύπρου, αφού οι δεκάδες πολιτιστικές δράσεις που διοργανώνονται στον Δήμο προωθούν τη διάδοση της πολιτιστικής παρακαταθήκης της Αγίας Νάπας αλλά και της χώρας μας γενικότερα και οξυγονώνουν την τοπική τουριστική οικονομία».

Διαβεβαίωσε ακόμα ότι «ο Δήμος θα καταβάλει το μέγιστο των δυνατοτήτων του και η πολιτική του θα είναι πάντοτε πλαισιωμένη από δράσεις πολιτισμού, με στόχο την διατήρηση της παράδοσης και την προώθηση του πολιτισμού μας».

Ο Υφυπουργός Τουρισμού ξεναγήθηκε  από τον Δήμαρχο Αγίας Νάπας στο λαογραφικό μουσείο - Αγροτόσπιτο και στα περίπτερα χειροτεχνιών  όπου είχε την ευκαιρία  να συνομιλήσει  με τους τεχνίτες και δημιουργούς. Επίσης απονεμήθηκε στον κ. Περδίο αναμνηστική ασπίδα και το λάβαρο του Φεστιβάλ, ενώ ακολούθησε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων με τον Δήμαρχο του Γκελεντζίκ, πόλη της Ρωσίας με την οποία ο Δήμος Αγίας Νάπας είναι αδελφοποιημένος».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «η πρώτη βραδιά του Φεστιβάλ άρχισε με την μεγάλη παρέλαση των μουσικοχορευτικών συγκροτημάτων και Ομάδων, που διεξήχθη κατά μήκος της λεωφόρου Μακαρίου και ολοκληρώθηκε  με την συναυλία «Δρόμοι Παλιοί» που έδωσαν οι καλλιτέχνες  Λάκης Χαλκιάς και Σοφία Παπάζογλου».

Τελευταία Ενημέρωση: 10 Οκτωβρίου 2021 - 12:10

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

27 Σεπτεμβρίου
Ουκρανία-δημοψήφισμα: Τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν ότι η συντριπτική πλειονότητα τάσσεται υπέρ της ένταξης στη Ρωσική Ομοσπονδία
21:58
O Υπουργός Εσωτερικών μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη για σειρά επαφών
21:52
Την προσήλωση στις προσπάθειες λύσης του Κυπριακού υπό την αιγίδα των ΗΕ επανέλαβε εκπρόσωπος του Βρετανικού ΥΠΕΞ
21:05
Δένδιας: θα αποτύχουν οι πολιτικές όσων χωρών επιδιώκουν να επανασχεδιάσουν τον συνοριακό χάρτη
20:11
Ένα μήνα φυλάκιση επέβαλε στον Ανδρέα Σουτζιή το στρατιωτικό δικαστήριο στα κατεχόμενα
19:00
Τρεις αγωγοί του Nord Stream υπέστησαν μεγάλες ζημιές
18:48
Εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από την Πρεσβεία του Ιράν στην Κύπρο
18:22
Ελεγκτική Υπηρεσία: Η κυβέρνηση αντιλήφθηκε ότι το νέο Σχέδιο της εταιρείας ήταν παράνομο και το τερματίζει
17:52
Μέτωπο με την Γερμανία άνοιξε σήμερα το Τουρκικό ΥΠΕΞ
17:28
Πράσινη οικονομική ανάπτυξη υποσχέθηκε ο Στάρμερ των Εργατικών - Κατηγόρησε τους Τόρις για διχασμό και ανικανότητα
17:16
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο καιρού (27/09/22)
16:38
Τα Υπ.Οικονομικών και Μεταφορών τερματίζουν τις διαπραγματεύσεις με Hermes
16:28
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand