ΟΕΛΜΕΚ: Οι εκπαιδευτικοί είναι έτοιμοι να υποδεχτούν τα παιδιά στις 8 Φεβρουαρίου

Οι εκπαιδευτικοί είναι έτοιμοι να υποδεχτούν τα παιδιά στις 8 Φεβρουαρίου, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Θέμης Πολυβίου, προσθέτοντας ότι εκπλάγηκαν από την χθεσινή απόφαση, διότι ανέμεναν να ξεκινήσει έστω η Γ΄ Λυκείου από τη Δευτέρα.
 
Κληθείς να σχολιάσει την χθεσινή απόφαση του Υπουργικού για επιστροφή των παιδιών της Γ΄ Λυκείου στις 8 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο της σταδιακής άρσης των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας, ο κ. Πολυβίου είπε ότι «εκπλαγήκαμε διότι αναμέναμε να ξεκινήσει έστω η Γ΄ Λυκείου από τη Δευτέρα».
 
«Εντάξει, τις αποφάσεις τις λαμβάνουν οι ειδικοί. Κατά συνέπεια αν αυτοί έκριναν ότι πρέπει να επιστρέψει η Γ΄ Λυκείου στις 8 Φεβρουαρίου, εμείς είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε τα παιδιά. Απλώς έχουμε δύο θέματα για τα οποία θα είμαστε έντονοι . Το πρώτο θέλουμε να εφαρμοστεί κατά γράμμα η εξαγγελία του Υπουργού Υγείας ότι οι επιστρέφοντες εργαζόμενοι θα κάνουν το rapid test πάνω σε συστηματική βάση και εμείς θεωρούμε ότι είναι απαραίτητο το rapid test να γίνεται και για τα παιδιά», πρόσθεσε.
 
Σημείωσε ότι από τον Οκτώβριο που τέθηκε αυτό το θέμα «λέγαμε και συμφωνούσε και το Υπουργείο ότι θα γίνεται το rapid test και για τα παιδιά».
 
«Τώρα δεν ξέρω γιατί βγάζουν έξω τα παιδιά. Και το άλλο σημείο που θέσαμε και στάλθηκε και σχετική επιστολή στον Υπουργό, αφορά το θέμα των εμβολιασμών. Εμείς θεωρούμε ότι από την στιγμή που επιστρέφουμε στις εργασίες μας και θα είμαστε με 200, 300, 400, 500 πολλές φορές παιδιά και δεκάδες συνάδελφοι μεταξύ τους, πρέπει, όπως έκανε η Ελλάδα, η Γερμανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, να δώσουμε προτεραιότητα στον εμβολιασμό και των εκπαιδευτικών. Φυσικά πάνω σε προαιρετική βάση. Αν έχει κάποιον που δε θέλει να εμβολιαστεί είναι δικαίωμα του» συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς ενόψει της επιστροφής των παιδιών της Γ΄ Λυκείου στα σχολεία αν θα έχουν οποιαδήποτε συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας, ο κ. Πολυβίου είπε ότι μετά την εξαγγελία των νέων μέτρων και της χαλάρωσης που επήλθε αναμένουν ότι σίγουρα ο Υπουργός θα τους καλέσει να δουν τα δεδομένα, να δουν ποιες είναι οι εκτιμήσεις για την επιστροφή και των υπόλοιπων τάξεων του σχολείου, να δουν τι θα γίνει με το θέμα της ύλης.
 
«Οπόταν ναι, αναμένουμε ότι θα γίνει μια συνάντηση με τον κ. Υπουργό», σημείωσε.
 
Σε ερώτηση αν τους έχει δοθεί κάποιο πλάνο για την ύλη και γενικά πως θα γίνει η επανένταξη αυτών των μαθητών στις σχολικές μονάδες, ο κ. Πολυβίου είπε ότι «είχαμε μιλήσει με τον κ. Υπουργό πριν δέκα μέρες και είπαμε αφού ληφθούν οι αποφάσεις για την επιστροφή θα συζητήσουμε και τα θέματα που αφορούν την ύλη και όλα».
 
«Άρα, είναι σε εκκρεμότητα αυτά τα πράγματα, τα οποία θα δούμε με την επιστροφή των παιδιών στα σχολεία», κατέληξε.

 

Πηγή ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 15:35

Τελευταιες Ειδησεις

25 Μαΐου
Ελληνική Τράπεζα: Λυπηρή και απογοητευτική η απόφαση της ΕΤΥΚ να προχωρήσει σε απεργιακά μέτρα
13:16
Λευκωσία: Καταγγελία-σοκ για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση μαθήτριας σε ώρα λειτουργίας του σχολείου (ΒΙΝΤΕΟ)
13:11
Σε έλλειψη «ενότητας» στη Δύση για τον πόλεμο στην Ουκρανία, αναφέρεται ο Ζελένσκι στο Νταβός
12:39
Υπό εξέταση η αναστολή της υποχρέωσης χρήσης προστατευτικής μάσκας σε εσωτερικούς χώρους
12:32
Στον 5ο τελικό θα κριθεί ο τίτλος
12:00
Επιδόθηκε στην Ντάουνινγκ Στριτ η έκθεση της Σου Γκρέι για το partygate
11:52
Θελεί να μιλήσει επευθείας μόνο με τον Πούτιν και όχι μέσω μεσολαβητών, ξεκαθαρίζει ο Ζελένσκι
11:41
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενημερώθηκε για την υγεία της Υπουργού Εργασίας - Παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση (ΒΙΝΤΕΟ)
11:26
Ακόμα μια υπόθεση πολιτογράφησης ενώπιον της ΝΥ, θα μελετηθεί με τη δέουσα προσοχή, λέει στο ΚΥΠΕ ο Γενικός Εισαγγελέας
11:20
Νέες προκλητικές ενέργειες ευθείας αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδος από την Τουρκία
11:15
Υπό κράτηση δύο άτομα για τις απαλλαγές από την Ε.Φ. έναντι χρηματικής αμοιβής
11:04
Βρετανικό Υπ. Άμυνας: Στις αποθήκες μένουν σημαντικές ποσότητες ουκρανικών σιτηρών λόγω του ρωσικού ναυτικού αποκλεισμού
10:37
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand