Σε σχολεία της Λεμεσού περιόδευσε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας

Την ικανοποίησή του για την ομαλή λειτουργία των σχολείων με τηλεκπαίδευση, εξέφρασε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Πρόδρομος Προδρόμου, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα το Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Λινόπετρας, καθώς και το Γυμνάσιο Νεάπολης στη Λεμεσό.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, κατά την επίσκεψή του, τόσο στο Γυμνάσιο Νεάπολης, όσο και στο Δημοτικό Λινόπετρας, o κ. Προδρόμου εξέτασε ζητήματα που προκύπτουν από τη λειτουργία των σχολείων με εξ αποστάσεως εκπαίδευση.
 
Εξέφρασε ικανοποίηση για την ομαλή λειτουργία των σχολείων με τηλεκπαίδευση, σημειώνοντας ότι το Υπουργείο, όπως και η κοινωνία, εκτιμούν την αφοσίωση, την ευσυνειδησία, το φιλότιμο και τις μεγάλες προσπάθειες, που καταβάλλουν οι εκπαιδευτικοί όλο αυτό το διάστημα.
 
Τόσο στο Δημοτικό όσο και στο Γυμνάσιο ο Υπουργός είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με αριθμό εκπαιδευτικών που παρευρίσκονταν και άκουσε τις εισηγήσεις και τις παρατηρήσεις τους.
 
Συγκεκριμένα, προστίθεται, στο Δημοτικό Σχολείο Λινόπετρας παρουσιάστηκε, από τη Διεύθυνση του Σχολείου, το Σχέδιο Δράσης που εκπονήθηκε και εφαρμόζεται  και αναλύθηκαν οι πρακτικές της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται από πλευράς των εκπαιδευτικών του σχολείου.
 
 Έγινε, επίσης, αναφορά για το πνεύμα συλλογικής προσπάθειας που επικρατεί και για τη στήριξη και την ενημέρωση  των οικογενειών των παιδιών, ιδιαίτερα δε των παιδιών της ειδικής εκπαίδευσης. Αναφέρθηκε χαρακτηριστικά πως, μέσα στις δεδομένες συνθήκες, το σχολείο ήταν καλά εξοπλισμένο και πιο έτοιμο σε σχέση με τον περασμένο Μάρτιο.
 
Στο Γυμνάσιο Νεάπολης συζητήθηκαν και ευρύτερα θέματα που προκύπτουν για τη συνέχεια της σχολικής χρονιάς, τον προγραμματισμό της διδασκαλίας μετά τη λήξη των περιοριστικών μέτρων και τη βελτίωση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.
 
Έγινε, παράλληλα, ενημέρωση για τις ιδιαίτερες συνθήκες που υπάρχουν στο Γυμνάσιο, καθώς ένα μεγάλο ποσοστό του μαθητικού πληθυσμού ανήκει στην ομάδα των παιδιών με μεταναστευτική βιογραφία.
 
Ο Υπουργός τόνισε τη μεγάλη σημασία που το Υπουργείο δίνει στο θέμα αυτό και ότι μέσα στις επόμενες μέρες θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις από το Υπουργείο για την πολιτική που αφορά στα παιδιά με μεταναστευτική βιογραφία, αφού το πρόγραμμα υποδοχής και ένταξης τους, όπως σημειώνει η ανακοίνωση, αποτελεί προτεραιότητα του Υπουργείου και της Κυβέρνησης γενικότερα.
 
Στο Νηπιαγωγείο Λινόπετρας, όπου η διδασκαλία διεξάγεται με φυσική παρουσία των παιδιών, ο Υπουργός είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τις εκπαιδευτικούς του σχολείου και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η διδασκαλία θα συνεχιστεί ομαλά με την πιστή τήρηση των Υγειονομικών Πρωτοκόλλων.
 
Ο κ. Προδρόμου υπογράμμισε εκ νέου πως, επισκεπτόμενος τα σχολεία αποκομίζει την πραγματική εικόνα, η οποία δείχνει ότι, το σχολείο ανταποκρίνεται στην αποστολή του και πως, η ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης είναι μια πραγματικότητα με την οποία πλέον θα ζούμε και γίνεται πλέον συνείδηση. Παράλληλα ανέφερε ότι στις συνομιλίες με τους ομολόγους του, μέσω των  Συμβουλίων της ΕΕ, φαίνεται να αποτελεί κοινή διαπίστωση πως η Κύπρος βρίσκεται σε πολύ καλή θέση όσον αφορά στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες.
 
Τον Υπουργό Παιδείας συνόδευσαν ο Διευθυντής Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης Κυπριανός Λούης, ο Διευθυντής Δημοτικής Εκπαίδευσης  Μάριος Στυλιανίδης και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες. Παρών στην επίσκεψη στο Δημοτικό ήταν και ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Γονέων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης , Σωτήρης Χριστοφή.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 15:37

Τελευταιες Ειδησεις

13 Ιουνίου
"Bibi ciao": Στην Ιερουσαλήμ, διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου γιόρτασαν χθες βράδυ τη "νίκη"
08:00
Τυνησία: Νέα επεισόδια έπειτα από διαδήλωση εναντίον της αστυνομικής βαρβαρότητας
07:56
ΥΠΕΞ: Δεν συμβιβαζόμαστε με την κατοχή και το απαράδεκτο στάτους κβο
07:17
Πυρκαγιά χθες στα κατεχόμενα εντός της νεκρής ζώνης
06:35
Σύλληψη 65χρονου για μεγάλη ποσότητα αδασμολόγητων προϊόντων καπνού
06:15
12 Ιουνίου
Ένας θάνατος και 42 νέα περιστατικά κορονοϊού
21:32
Επαναρχίζει ο αγώνας Δανία-Φιλανδία
21:12
Σε 79 τα σημεία δειγματοληψίας της Κυριακής για rapid test
21:12
Ουαλία - Ελβετία 1-1
20:55
Η Αίγυπτος θα στείλει στο διάστημα δύο δορυφόρους το 2022
20:53
Δύο συλλήψεις στη Λάρνακα για κατοχή 1 κιλού κοκαΐνης
20:39
Θεσσαλονίκη: Νεκρός εντοπίστηκε άνδρας μετά την κακοκαιρία
20:33
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand