Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του ΥΠΕΞ με τον Ύπατο Εκπρόσωπο Ζοζέπ Μπορέλ.

Ολοκληρώθηκε στις Βρυξέλλες η συνάντηση του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Ύπατο Εκπρόσωπο Ζοζέπ Μπορέλ.


Σύμφωνα με διπλωματική πηγή, στη συνάντηση ο Ύπατος Εκπρόσωπος προέβη σε διεξοδική ενημέρωση για τις επαφές του με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών Τσαβούσογλου και μετέφερε την εκτίμηση της ΕΥΕΔ για επιθυμία από πλευράς Άγκυρας για ενίσχυση των ευρωτουρκικών σχέσεων.
 
Επιπλέον, αναγνωρίστηκε η ανάγκη για πολύ περισσότερες έμπρακτες ενέργειες από την Τουρκία για επιβεβαίωση της προαναφερθείσας εκτίμησης.   

Όπως σημειώνεται, το αμέσως επόμενο διάστημα θα είναι καθοριστικό για εξακρίβωση των πραγματικών προθέσεων της Άγκυρας. Επιπλέον καταγράφηκε ότι το Κυπριακό αποτελεί ευρωπαϊκό πρόβλημα. Η ΕΕ έχει θέσει ξεκάθαρα προς όλους τους ενδιαφερόμενους ότι επιθυμεί να είναι παρούσα στις διεργασίες, αφού ανάμεσα σε άλλα, η Κυπριακή Δημοκρατία είναι και θα συνεχίσει να είναι και μετά τη λύση κράτος μέλος της ΕΕ.  Ζητούμενο είναι μετά τη λύση του Κυπριακού, η Κυπριακή Δημοκρατία να μπορεί να είναι ένα λειτουργικό κράτος μέλος της ΕΕ. Μέσα και σε αυτό το πλαίσιο είναι εκτός συζήτησης η αλλαγή βάσης λύσης του Κυπριακού, επισημαίνει η διπλωματική πηγή.
 
Όπως δήλωσε και χθες ο Ύπατος Εκπρόσωπος μετά το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων, οι εργασίες υλοποίησης των σχετικών Συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Δεκεμβρίου συνεχίζονται, με τη συζήτηση στις Ομάδες Εργασίας των προτάσεων που υποβλήθηκαν για υιοθέτηση στοχευμένων μέτρων και την ετοιμασία Έκθεσης για την Τουρκία που θα υποβληθεί στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Μαρτίου. Γίνεται κατανοητό ότι στην εν λόγω Έκθεση θα συμπεριλαμβάνεται ειδικό κεφάλαιο για το ρόλο της Τουρκίας στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού. 

Ο Υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε νωρίτερα και με τον Αντιπρόεδρο της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά και αντικείμενο την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και τη συνεργασία στο μεταναστευτικό, αλλά και τον Επίτροπο αρμόδιο για τη διεύρυνση Ολιβιέ Βαρχέλι.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 15:37

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.