22 αναφορές πιθανών ανεπιθύμητων ενεργειών από εμβολιασμό για COVID-19

Συνολικά 22 αναφορές πιθανών ανεπιθύμητων ενεργειών έλαβε κατά τον πρώτο μήνα χορήγησης των αδειοδοτημένων εμβολίων για την COVID-19 (26/12/2020-26/01/2021), ο Τομέας Φαρμακοεπαγρύπνησης και Κλινικών Δοκιμών των Φαρμακευτικών Υπηρεσιών, Υπουργείο Υγείας.

 
Όπως αναφέρεται, το 82% των αναφορών υποβλήθηκε από επαγγελματίες υγείας και το 18% από τους ίδιους τους ασθενείς ή οικείους των.
 
Το 41% των αναφορών αφορά μη συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες και το 59% συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες. Στο σύνολο των ανεπιθύμητων ενεργειών, κανένα περιστατικό δεν προκάλεσε θάνατο ή νοσηλεία/παράταση νοσηλείας, ή ήταν απειλητικό για την ζωή του ασθενή, ή προκάλεσε ανικανότητα ή αναπηρία. Το σύνολο των περιστατικών ήταν παροδικά ή αντιμετωπίστηκαν με ίαση των ασθενών.
 
Παράλληλα, οι Φαρμακευτικές Υπηρεσίες ενημερώνουν ότι έχει τεθεί σε λειτουργία η υπηρεσία ηλεκτρονικής υποβολής ανεπιθύμητων ενεργειών από τον εμβολιασμό από την ιστοσελίδα www.kitrinikarta.gov.cy.
 
Η Κίτρινη Κάρτα είναι το σύστημα της Κυπριακής Δημοκρατίας για την αναφορά πιθανών ανεπιθύμητων ενεργειών σε φαρμακευτικά προϊόντα που διαχειρίζονται οι Φαρμακευτικές Υπηρεσίες και κυκλοφορούν στην Κυπριακή Δημοκρατία.
 
Ο Τομέας Φαρμακοεπαγρύπνησης και Κλινικών Δοκιμών των Φαρμακευτικών Υπηρεσιών καλεί τους επαγγελματίες υγείας και τους ασθενείς να επαγρυπνούν και να αξιολογούν για πιθανή συμπτωματολογία από φαρμακευτικά προϊόντα που λαμβάνουν, και να ενημερώνουν τις αρμόδιες Αρχές για περαιτέρω διερεύνηση.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 15:37

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
18:00
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.