Ποινή φυλάκισης στον πρώην Δημοτικό Γραμματέα Λάρνακας για παρέμβαση σε δικαστική διαδικασία

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας επέβαλε σήμερα ποινή φυλάκισης πέντε μηνών, αρχίζοντας από σήμερα, στον πρώην Δημοτικό Γραμματέα Λάρνακας Λευτέρη Εμπεδοκλή, 59 ετών, αφού κρίθηκε ένοχος σε κατηγορία παρέμβασης σε δικαστική διαδικασία, δηλαδή ότι προσπάθησε να επηρεάσει λειτουργό του Δήμου, που επρόκειτο να καταθέσει σε δίκη, στην οποία ήταν κατηγορούμενος για υπόθεση κλοπής από δημόσιο λειτουργό, απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.


Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης όπως αναφέρθηκαν στο Δικαστήριο, ο 59χρονος, ενώ τον Ιούνιο του 2018 ήταν κατηγορούμενος σε υπόθεση για την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης πέντε χρόνων, προσπάθησε να επηρεάσει λειτουργό του Δήμου.  
 
Συγκεκριμένα ενώ πλησίαζε η κατάθεση λειτουργού του Δήμου Λάρνακας, ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου, ο πρώην Δημοτικός Γραμματέας, τον επισκέφθηκε και τού εισηγήθηκε να διαβάσει συγκεκριμένο ερωτηματολόγιο το οποίο είχε ετοιμάσει με τον δικηγόρο του. 
 
Ωστόσο ο λειτουργός του Δήμου Λάρνακας μετέβη στην Αστυνομία και έκανε καταγγελία, η οποία οδήγησε στη σύλληψη του πρώην Δημοτικού Γραμματέα.
 
Η υπόθεση εκδικάστηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας το οποίο την περασμένη εβδομάδα τον έκρινε ένοχο στην κατηγορία της παρέμβασης σε δικαστική διαδικασία και είχε ορίσει την 21η Ιανουαρίου ως ημερομηνία για επιβολή ποινής στον 59χρονο.
 
Σήμερα το Δικαστήριο επέβαλε στον πρώην Δημοτικό Γραμματέα Λάρνακας ποινή φυλάκισης πέντε μηνών, αρχίζοντας από σήμερα η οποία δεν συντρέχει με την ποινή που του έχει ήδη επιβληθεί.
 
Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην Δημοτικός Γραμματέας Λάρνακας καταδικάστηκε στις 23 Απριλίου 2019 σε φυλάκιση πέντε ετών, αφού βρέθηκε ένοχος, ύστερα από ακροαματική διαδικασία, στις κατηγορίες της κλοπής από δημόσιο λειτουργό, απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. 
 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 15:44

Τελευταιες Ειδησεις

26 Σεπτεμβρίου
Βουλευτικές εκλογές στην Ισλανδία: Η κυβερνητική συμμαχία οδεύει να διατηρήσει την πλειοψηφία της
10:03
Σε 18 καταγγελίες πολιτών και 6 υποστατικών για παραβίαση μέτρων κατά Covid προχώρησε η Αστυνομία
09:54
Στα 4,75 εκατ. θανάτους και 232,3 εκατ. κρούσματα ο παγκόσμιος απολογισμός του Covid
09:52
Τη Δευτέρα η συνάντηση Γκουτέρες με Αναστασιάδη- Τατάρ
09:50
Σύλληψη 59χρονου ως υπόπτου για υπόθεση εντοπισμού φυτωρίου παραγωγής κάνναβης
09:48
Σύλληψη 22χρόνου για εμπρησμό παρεκκλησιού
09:43
Ελβετία: Οι Ελβετοί αποφασίζουν σήμερα για τον γάμο των ομοφυλόφιλων
08:51
Χειροπέδες σε 34χρόνη- Έτρεχε με 134 χλμ σε κεντρική Λεωφόρο της Λευκωσίας
07:50
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενημέρωσε τον Ρόμπερντ Μενέντεζ για τις πρόσφατες εξελίξεις
06:57
Γερμανικές εκλογές: Ανοίγουν οι κάλπες για 60,4 εκατομμύρια ψηφοφόρους
06:51
ΗΠΑ: Τουλάχιστον 3 νεκροί στον εκτροχιασμό επιβατικού συρμού στη Μοντάνα
06:48
Βέλγιο: Πράσινο φως για τη χορήγηση τρίτης δόσης στους άνω των 65
06:44
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand