Πολύ θερμές και στενές οι σχέσεις Ρωσίας με Ελλάδα και Κύπρο, λέει ο Λαβρόφ

Δεν βλέπω κανένα λόγο για τον οποίο η Ελλάδα και η Κύπρος θα μπορούσαν να πειστούν ότι η Ρωσία είναι εχθρός τους ή ακολουθεί μια πολιτική που δεν είναι φιλική προς αυτές, δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Σεργκέι Λαβρόφ, απαντώντας σε ερώτηση στο πλαίσιο διάσκεψης Τύπου.

Υπογράμμισε πως η Ρωσία έχει «πολύ θερμές, στενές σχέσεις» και «πνευματικούς δεσμούς» με την Ελλάδα και την Κύπρο και πως δεν υπάρχει κάποια εχθρότητα μεταξύ οποιουδήποτε στη Ρωσία, την Ελλάδα και την Κύπρο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ρωσικής πρεσβείας στη Λευκωσία ερωτηθείς αν δηλώσεις Αμερικανών διπλωμάτων για αλλαγή της στάσης της Ρωσίας απέναντι στην Ελλάδα και την Κύπρο έχουν κάποια βάση, ο κ. Λαβρόφ σημείωσε ότι «εάν οι Αμερικανοί διπλωμάτες το λένε αυτό στην Ελλάδα και στην Κύπρο, τότε το λένε και σε οποιαδήποτε άλλη χώρα».

«Δεν βλέπω κανένα λόγο για τον οποίο αυτές οι χώρες θα μπορούσαν να πειστούν ότι η Ρωσία είναι εχθρός τους ή ακολουθεί μια πολιτική που δεν είναι φιλική προς αυτές.  Κάποιος προσπαθεί να τις πείσει, αλλά οι πολιτικοί με κοινή λογική μπορούν να δουν την όλη αλήθεια: ότι η προσπάθεια είναι απλώς να δημιουργήσουν έναν εχθρό για τη Ρωσική Ομοσπονδία".

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας χαρακτήρισε τέτοιες μεθόδους «βάναυσες δημόσιες πιέσεις», οι οποίες δεν αντιστοιχούν στις έννοιες της διπλωματίας. 

Επεσήμανε πως "δεν μπορούν όλοι σε αυτές τις χώρες όπως η Κύπρος και η Ελλάδα να ανταποκριθούν δημόσια σε τέτοιες πολεμικές ιαχές, γιατί φοβούνται να προσβάλουν τον `Μεγάλο Αδελφό`".
 
Τόνισε ότι η Ρωσία έχει «πολύ θερμές, στενές σχέσεις» και «πνευματικούς δεσμούς» με την Ελλάδα και την Κύπρο και πως δεν υπάρχει κάποια εχθρότητα μεταξύ οποιουδήποτε στη Ρωσία, την Ελλάδα και τη Κύπρο. Σημείωσε δε πως πρόσφατα επισκέφθηκε την Ελλάδα και την Κύπρο και συνομίλησε τηλεφωνικά με τον ΥΠΕΞ της Κύπρου, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 15:45

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.