Η Ελλάδα μεγαλώνει, είπε ο Ελληνας Πρωθυπουργός για την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Ιόνιο

«Η Ελλάδα μεγαλώνει για πρώτη φορά από το 1947» σημείωσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός σε τοποθέτησή του στη Βουλή στη συζήτηση για το νομοσχέδιο επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Ιόνιο στα 12 ναυτικά μίλια.


Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η Ελλάδα διατηρεί το ίδιο δικαίωμα και για άλλες περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανομένης και της Κρήτης, όποτε αυτό κριθεί αναγκαίο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η Αθήνα προσέρχεται στις διερευνητικές επαφές με την Τουρκία με ελπίδα και αυτοπεποίθηση, αλλά και μηδενική αφέλεια και υπογράμμισε ότι «υπάρχει η προοπτική ουσιαστικών κυρώσεων αν αυτή δεν διατηρεί την αποκλιμάκωση σε βάθος χρόνου»

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η ψήφιση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα και στην Τουρκία. «Έχουμε καταλήξει σε διαδοχικές συμφωνίες με Ιταλία και Αίγυπτο. Οι συμφωνίες αποτελούν αποτέλεσμα σκληρών και δύσκολων διαπραγματεύσεων […]

Πρόκειται για δυο κρίκους ειρήνης και συνεργασίας αλλά και υπόδειγμα ασφάλειας και σταθερότητας σε μία περιοχή που κάποιοι απειλούν να μετατρέψουν σε ναρκοπέδιο. Μόλις πρόσφατα ο Αλβανός πρωθυπουργός δήλωσε ότι η επέκταση στα 12 μίλια είναι αναφαίρετο δικαίωμα της Ελλάδος αποδεικνύοντας ότι η Μεσόγειος μπορεί να γίνει θάλασσα ειρήνης», τόνισε.

Σημείωσε, επιπλέον, ότι αντικείμενο των διερευνητικών θα είναι «ο καθορισμός των θαλασσίων ζωνών στο Αιγαίο αλλά και στην Μεσόγειο» και υπογράμμισε ότι «αν δεν καταφέρουμε να συμφωνήσουμε πρέπει να αποφασίσουμε για τον τρόπο που θα παραπέμψουμε τις διαφορές μας στο διεθνές δίκαιο».
 
Σημειώνεται ότι το νομοσχέδιο «καθορισμός του εύρους της αιγιαλίτιδας ζώνης στη θαλάσσια περιοχή του Ιονίου και των Ιονίων Νήσων μέχρι το Ακρωτήριο Ταίναρο της Πελοποννήσου», θα τεθεί σήμερα σε ονομαστική ψηφοφορία και αναμένεται να εγκριθεί με ευρεία πλειοψηφία καθώς ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, Ελληνική Λύση και Μέρα25 τάχθηκαν υπέρ, ενώ το ΚΚΕ θα δηλώσει «παρών».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 15:45

Τελευταιες Ειδησεις

24 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
21:58
Γαλλία: Σύλληψη 16χρονου για προγραμματισμένη επίθεση στο όνομα του Ισλαμικού Χαλιφάτου
21:52
Υποβάλλονται αύριο οι υποψηφιότητες για τους Προέδρους των Επαρχιακών Οργανισμών και για τους Δημάρχους
21:39
Έξι συν μια προτάσεις νόμου για ρύθμιση των πολλαπλών συντάξεων και του ορίου αφυπηρέτησης
20:56
Συζήτησαν και για την Κύπρο Ερντογάν και Σταϊνμάιερ στην Άγκυρα
20:54
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι καλωσορίζει το αμερικανικό πακέτο βοήθειας ύψους 61 δισεκ. δολαρίων
20:31
Τον Απρίλιο η Ρωσία θα διπλασιάσει τα έσοδα της από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο
18:42
Το Ισραήλ λέει πως «προχωράει» με την επίθεση στη Ράφα – Ο στρατός έκανε όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες
18:13
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Ρωσία αποτελεί υπαρξιακή απειλή για την Ευρώπη
17:31
Iσραήλ: Διακόσιες χιλιάδες πολίτες κατέφυγαν στα καταφύγια λόγω drone της Χεζμπολάχ
17:27
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 24/04/24
17:05
Αποφυγή κυκλοφορίας σε ανοικτούς χώρους λόγω σκόνης συνιστά το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας
16:25
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.