Βρετανία: Αυστηροποίηση των μέτρων περιορισμού λόγω πανδημίας

Αυστηροί νέοι περιορισμοί στις κοινωνικές συναθροίσεις σε ολόκληρη την Αγγλία αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα Τετάρτη, καθώς η βρετανική κυβέρνηση προσπαθεί να θέσει υπό έλεγχο την απότομη αύξηση των λοιμώξεων από την Covid-19, ιδιαίτερα ανάμεσα στους νέους ανθρώπους.

Από την ερχόμενη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, θα απαγορεύεται η συνάθροιση άνω των έξι ατόμων θα δηλώσει αύριο απόγευμα ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον. Οι παραβάτες θα βρίσκονται αντιμέτωποι με πρόστιμο 100 λιρών στερλινών, το οποίο θα διπλασιάζεται σε κάθε επανάληψη της παράβασης φτάνοντας έως και τις 3.200 λίρες κατ 'ανώτατο όριο.

Αυτό το νέο όριο θα ισχύει για συναθροίσεις σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, σε ιδιωτικά καταλύματα, σε εξωτερικούς δημόσιους χώρους και χώρους όπως παμπ και εστιατόρια.

Ο αριθμός των κρουσμάτων στη Βρετανία άρχισε να αυξάνεται ξανά τις τελευταίες ημέρες. Αν και τα τεστ διεξάγονται πιο εκτεταμένα και ο αριθμός των νοσηλευομένων - διαγνωσμένων με κορονοϊό, είναι πολύ χαμηλότερος από εκείνον κατά την περίοδο κορύφωσης της επιδημίας, οι υπουργοί φοβούνται ότι αυτή αρχίζει να ξεφεύγει από τον έλεγχο.

«Πρέπει να δράσουμε τώρα για να σταματήσουμε την εξάπλωση του ιού», θα πει ο Τζόνσον. «Έτσι απλοποιούμε και ενισχύουμε τους κανόνες για την κοινωνική επαφή - καθιστώντας τους πιο κατανοητούς και πιο εύκολο για την αστυνομία να τους επιβάλει».

Το προηγούμενο όριο στον αριθμό των ατόμων που μπορούσαν να συναθροίζονται ήταν 30.

Χθες καταγράφηκαν 2.460 ημερήσιες λοιμώξεις 2.948 τη Δευτέρα και 2.988 την Κυριακή - μια απότομη αύξηση από τα επίπεδα των περίπου 1.000 ημερήσιων λοιμώξεων τον Αύγουστο. Η αύξηση αυτή αποδίδεται στην υψηλή μετάδοση του ιού μεταξύ των νέων.

Οι νέοι κανόνες δεν θα ισχύουν για χώρους εργασίας ή σχολεία, και θα υπάρχουν εξαιρέσεις για γάμους, κηδείες και ορισμένα οργανωμένα ομαδικά αθλήματα. Η Σκοτία, η Ουαλία και η Βόρεια Ιρλανδία ορίζουν τις δικές τους πολιτικές για περιοριστικά μέτρα κατά της πανδημίας.

Περιορισμοί είχαν ήδη επιβληθεί σε τοπικό επίπεδο σε μέρη της χώρας για την καταπολέμηση εστιών της νόσου, με σκοπό την αποφυγή νέων απαγορεύσεων σε εθνικό επίπεδο, καταστροφικών για την οικονομία.

Τα νέα περιοριστικά μέτρα θα δυσκολέψουν την προσπάθεια της κυβέρνησης να πειστεί ένα δύσπιστο μέρος της κοινωνίας ότι είναι ασφαλές να επιστρέψει στους χώρους εργασίας του. Παράλληλα αυτά αποτελούν ένα βήμα οπισθοχώρησης στην ανάκαμψη της Βρετανίας από μια πανδημία που προκάλεσε περισσότερους θανάτους (41.500 νεκρούς) και την μεγαλύτερη οικονομική ζημιά στη χώρα από ό,τι στους Ευρωπαίους εταίρους και μια εκτεταμένη κριτική στην ηγεσία του Τζόνσον.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 18:56

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Τμήμα Μετεωρολόγιας 2ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
11:17
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών
10:43
Προβλήματα στην εξεύρεση εξαρτημάτων για τα αυτοκίνητα
10:37
Πρόταση νόμου ΑΚΕΛ για την καθυστέρηση των προϋπολογισμών
09:57
Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν 4 drone των ανταρτών Χούθι
09:53
Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις κατέρριψαν 26 ρωσικά drone κατά τη διάρκεια της νύχτας
09:30
Ερωτοκρίτου: Συμπεριφορά που δεν χαρακτηρίζει συντεταγμένο κράτος η καθυστέρηση προϋπολογισμών
09:13
Ορέν Ανόλικ: Ο ναυτικός αποκλεισμός της Γάζας έχει αρθεί μόνο για την Κύπρο
08:57
Παραγωγική χαρακτήρισε τη συνάντηση του στο Ισραήλ με τον ομόλογο του ο υπουργός Ενέργειας
08:50
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
06:27
Ληστεία με κουκουλοφόρους χθες το βράδυ σε οικία στην Ερήμη.
06:03
Νιγηρία: Επιστρέφουν στα σπίτια τους οι 137 μαθητές που απήχθησαν πριν από 3 εβδομάδες
05:58
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.