Ο Λουκασένκο δεν αποκλείει το ενδεχόμενο πρόωρων προεδρικών εκλογών

Ο Λευκορώσος ηγέτης Αλεξάντρ Λουκασένκο δήλωσε σήμερα ότι δεν θα παραιτηθεί, παρά το κύμα διαμαρτυριών εναντίον της παραμονής του στην εξουσία, αλλά δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων προεδρικών εκλογών σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης, δήλωσε ο διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού Moscow Talks.

Σύμφωνα με το RIA, σημείωσε εξάλλου ότι πρόωρες εκλογές θα μπορούσαν να διεξαχθούν έπειτα από μια αναθεώρηση του Συντάγματος.

Ο Λουκασένκο δήλωσε εξάλλου ότι, αν εγκαταλείψει την εξουσία, θα δεχθούν επίθεση οι υποστηρικτές του, πρόσθεσε ο Ρομάν Μπαμπαγιάν, ο οποίος ήταν ένας από τους δημοσιογράφους που πήραν νωρίτερα σήμερα συνέντευξη από τον Λευκορώσο ηγέτη.

Ο Λουκασένκο σημείωσε επίσης ότι μπορεί να παρέμεινε στην εξουσία για λίγο παραπάνω, αλλά είναι το μόνο πρόσωπο που μπορεί να προστατεύσει τη χώρα προς το παρόν, μετέδωσαν παράλληλα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, επικαλούμενα τις δηλώσεις που έκανε σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ορισμένα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

"Ναι, μπορεί να έμεινα λίγο παραπάνω", δήλωσε, σύμφωνα με το TASS.

Ο Λουκασένκο ηγείται της Λευκορωσίας από το 1994. Η αμφισβητούμενη επανεκλογή του με συντριπτική πλειοψηφία στις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν στις 9 Αυγούστου στη χώρα, προκάλεσε ένα κύμα μαζικών διαμαρτυριών στη χώρα, με την αντιπολίτευση να καταγγέλλει ότι τα αποτελέσματα των εκλογών αποτελούν προϊόν εκτεταμένης νοθείας.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 18:56

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
22:00
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Στις 13 Μαϊου η νέα συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στην Άγκυρα
17:45
Διασπάθιση χρήματος και κατάχρηση εξουσίας διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία στο ΥΠΕΞ
17:40
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ για σύμβαση, οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
17:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.