Συνάντηση ΥΠΠΑΝ, εκπαιδευτικών και Δρ. Πανά για Ζητήματα Υγειονομικών Πρωτοκόλλων

Προκειμένου να διευκρινιστούν κάποια ζητήματα στα υγειονομικά πρωτόκολλα, τα οποία έχουν θέσει οι εκπαιδευτικές οργανώσεις, πραγματοποιείται στις 10 σήμερα το πρωί, συνάντηση του Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομου Προδρόμου, με τους Προέδρους των εκπαιδευτικών οργανώσεων ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ και τη δρα Ζωή Δωροθέα Πανά.


Κατά τη συνάντηση θα συζητηθούν ορισμένες ιδιαίτερες πτυχές του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου, που θα εφαρμοσθεί στα σχολεία.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες θα παρουσιαστούν στα σχολεία και στη Μέση Γενική και στη Μέση Τεχνική Εκπαίδευση, όπως και στη Δημοτική, τη Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου, ενώ η Μέση Γενική και Μέση Τεχνική θα έπρεπε να επιστρέφουν στα θρανία σήμερα, 4 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να δοθεί ο χρόνος για να διασαφηνιστούν προηγουμένως πλήρως όλα τα ζητήματα υγειονομικής προστασίας και αυτό είναι το ζητούμενο κατά τη σημερινή συνάντηση.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Υπουργός Παιδείας είπε πως στη σημερινή συνάντηση θα διευκρινιστούν κάποια ζητήματα στα υγειονομικά πρωτόκολλα, τα οποία έχουν θέσει οι εκπαιδευτικές οργανώσεις και όπως το ζήτησαν οι ίδιες οι εκπαιδευτικές οργανώσεις να έχουν και την απευθείας συνεννόηση με κάποιο μέλος της επιδημιολογικής ομάδας.

Σημείωσε ότι στις 7 Σεπτεμβρίου, εκτός των άλλων εργασιών (διαχωρισμός σε τμήματα, διανομή βιβλίων, κοινοποίηση του προγράμματος), θα γίνει ενημέρωση των μαθητών και μαθητριών για το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Ανέφερε, επίσης, ότι από τη Δευτέρα θα διανέμουν σε όλους τους γονείς, στις περίπου 100.000 οικογένειες των παιδιών που φοιτούν στα σχολεία, ένα ενημερωτικό βιβλιαράκι που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει μια σειρά από ενέργειες, «που μας έχουν υποδείξει το Υπουργείο Υγείας, οι Ιατρικές Υπηρεσίες», ότι πρέπει να κάνουν οι γονείς για να παρακολουθούν και οι ίδιοι την υγεία των παιδιών τους .

«Επομένως, η συζήτηση που θα γίνει σήμερα ανάμεσα στις εκπαιδευτικές οργανώσεις και την Δρα Πανά αφορούν πρώτο συγκεκριμένα ερωτήματα που έχουν τεθεί για τα Πρωτόκολλα, για παράδειγμα πώς ακριβώς εφαρμόζονται τα πρωτόκολλα στα εργαστήρια, κατά πόσο οι προσωπίδες αντί της μάσκας είναι η λύση την οποία θα χρησιμοποιούμε εκεί όπου χρειάζεται η επαφή, για παράδειγμα, για παιδιά που έχουν ακουστικά προβλήματα ή στη λογοθεραπεία. Θα διευκρινιστούν τέτοια πράγματα συν κάποιες άλλες ερωτήσεις τις οποίες έχουν υποβάλει οι εκπαιδευτικές οργανώσεις, τις οποίες δεν είναι αρμόδιο το Υπουργείο Παιδείας να δώσει διευκρινήσεις και κρίνουμε ότι θα είναι καλύτερο, όπως το επιθύμησαν και οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί, να έρθουν σε άμεση επαφή με ένα μέλος της επιδημιολογικής ομάδας, η οποία επιδημιολογική ομάδα έχει δώσει και τις κατευθύνσεις στα σχολεία», πρόσθεσε.

Η κα. Πανά, συνέχισε ο κ. Προδρόμου, «το γνωρίζουμε από την προηγούμενη σχολική χρονιά ότι ήταν ένα από τα δύο πρόσωπα, -η άλλη ήταν η Δρα Κολιού-, που είχαν κάνει τα επιμορφωτικά σεμινάρια για το Υγειονομικό Πρωτόκολλο σε εκατοντάδες εκπαιδευτικούς, εκπροσώπους των γονέων, συνοδούς της ειδικής εκπαίδευσης, κ.λπ».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 18:59

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
06:13
Οι ΗΠΑ άσκησαν το βέτο που διαθέτουν κατά τη ψηφοφορία στο Συμβούλιο Ασφαλείας για την ένταξη της Παλαιστίνης ως κράτους πλήρους μέλους στον ΟΗΕ
06:05
Έλαβε χώρα η αντεπίθεση του Ισραήλ εναντίον του Ιράν-Έπληξε στρατιωτική αεροπορική βάση
05:45
18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
22:00
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.