Εκτεταμένες ζημιές από φωτιά σε διαμέρισμα στον Στρόβολο

Εκτεταμένες ζημιές προκλήθηκαν σε διαμέρισμα στον Στρόβολο και στον εξοπλισμό του από φωτιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα.

Ανακοίνωση της ΠΥ αναφέρει ότι στις 18.11 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά στο διαμέρισμα στον πρώτο όροφο τριώροφης πολυκατοικία στον Στρόβολο. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από Πυροσβεστικό Σταθμό Ακρόπολης με δύο πυροσβεστικά οχήματα με τα πληρώματα τους και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 18.33.

Από την πυρκαγιά έπαθε εκτεταμένες ζημιές ολόκληρο το διαμέρισμα με τον εξοπλισμό του. Από τον καπνό και την θερμότητα επηρεάστηκε η βαφή εξωτερικά της πολυκατοικίας καθώς επίσης και η βεράντα του πάνω ορόφου. Κατά την ώρα εκδήλωσης της πυρκαγιάς δεν υπήρχε κανένας μέσα. Οι ένοικοι των υπόλοιπων διαμερισμάτων δεν κινδύνευσαν και βγήκαν έξω από μόνοι τους.

Τα αίτια θα διερευνηθούν σήμερα σε συνεργασία με την Αστυνομία και Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία.
 
Από τις 06.00 χθες το πρωί έως και τις έξι σήμερα η ΠΥ ανταποκρίθηκε  σε 36 κλήσεις για βοήθεια , 25 πυρκαγιές, 10 ειδικές εξυπηρετήσεις και 1 ψευδή κλήση.

Στις 14.15 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά η οποία έκαψε έκταση τριών εκταρίων από ξηρά χόρτα, χαμηλή άγρια βλάστηση, ελαιόδεντρα, ακακίες και καλαμιώνες στο χωριό Αυγόρου. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από Πυροσβεστικό Σταθμό Αμμοχώστου και Υπαίθρου Ξυλοφάγου με τρία πυροσβεστικά οχήματα με τα πληρώματα τους και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 16.10.

Επιπρόσθετα για την κατάσβεση της πυρκαγιάς εργάστηκε και ένα πυροσβεστικό όχημα από τις Βρετανικές Βάσεις και ένας ιδιωτικός γεωργικός ελκυστήρας. Η πυρκαγιά προκλήθηκε από σπινθηρισμούς ηλεκτρικών καλωδίων μετά από πρόσκρουση σ ’αυτά φορτηγού οχήματος.

Η ώρα 16.57 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά η οποία έκαψε έκταση πέντε δεκαρίων από ξηρά χόρτα, χαμηλή άγρια βλάστηση, ελαιόδεντρα και λάστιχα άρδευσης στους Αγίους Τριμιθιάς. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από Πυροσβεστικούς Σταθμούς Λευκωσίας με δύο πυροσβεστικά οχήματα με τα πληρώματα τους και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 18.16. Οι δυνάμεις πυρόσβεσης προστάτευσαν  εκκλησάκι της Οσίας Μαρίας Αιγύπτιας.

Η πυρκαγιά επεκτάθηκε σε ένα πρόχειρο υποστατικό στον περίβολο της εκκλησίας (διαστάσεων 3Χ3 μέτρα κατασκευασμένο από τσίγκους και ξύλινα πλακάτ) στο οποίο φυλάσσονταν ιματισμός και δωρεές πιστών. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΚΧΡ/ΑΓΚ)

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 18:30

Τελευταιες Ειδησεις

25 Σεπτεμβρίου
O πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής δίνει «έναν χρόνο» στο Ισραήλ για να αποσυρθεί από τα παλαιστινιακά εδάφη
06:29
24 Σεπτεμβρίου
Η μείωση του βασικού επιτοκίου από την τουρκική ΚΤ προκάλεσε αναταραχές
18:47
Τηλεφωνική επικοινωνία Μακρόν-Τζόνσον
18:44
Η ΕΕ καταδικάζει τις κυβερνοεπιθέσεις «Ghostwriter» και δείχνει τη Ρωσία
18:30
Συνάντηση ΠτΔ - Λαβρόφ: Προσηλωμένη η Μόσχα σε λύση η οποία να συνάδει με τα ψηφίσματα των ΗΕ
18:06
Ηθική υποχρέωση του Γ. Ελεγκτή να συζητήσει δημόσια την έκθεσή του, υποστηρίζει ο Δήμαρχος Παραλιμνίου
17:53
Την προσήλωση της ΚΔ για επίτευξη λύσης του κυπριακού στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας επανέλαβε ο ΠτΔ (βίντεο)
16:51
«Στη χώρα του γιατί»: Η εκπομπή που δίνει απαντήσεις στις πιο αθώες ψυχές με τον πιο ευφάνταστο τρόπο (trailer+photos)
16:31
Πτώση για την τιμή R του κορωνοϊού στην Αγγλία
16:17
Γεγονός οι πρώτες ουρές οχημάτων στα πρατήρια στη Βρετανία από οδηγούς που φοβούνται ελλείψεις καυσίμων
15:57
ΥΠΠΑΝ: Tο Πρόγραμμα του σχολικού αθλητισμού να εμπνεύσει στα παιδιά την αγάπη για την άσκηση
15:57
Ευχαριστίες Προέδρου Βουλής προς τον Πρέσβη της Κίνας για τις σταθερές θέσεις στο Κυπριακό
15:45
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand