Καλπάζει ο κορωνοϊός σε Βραζιλία και Μεξικό

Καλπάζει ο κορωνοϊός σε Βραζιλία και Μεξικό ενώ αυξημένα είναι τα κρούσματα και σε άλλες χώρες.

Βραζιλία: Σχεδόν 4 εκατομμύρια τα συνολικά κρούσματα. Πάνω από 123.000 οι θάνατοι.

---------------------------

Το Υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 1.184 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 και 46.934 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2. Ο συνολικός απολογισμός της πανδημίας στην λατινοαμερικανική χώρα, ο δεύτερος βαρύτερος στον κόσμο, είναι 123.780 νεκροί και 3.997.865 περιπτώσεις μόλυνσης, σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου.

Μεξικό: 575 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19, 4.921 κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό σε 24 ώρες
------------
Το Υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε 575 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 4.921 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2. Ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού στο Μεξικό έφθασε τους 65.816 νεκρούς επί συνόλου 610.957 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί. Η κυβέρνηση της χώρας όπου καταγράφεται ο τρίτος βαρύτερος απολογισμός της πανδημίας στην υφήλιο έχει επισημάνει ότι ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό στην πραγματικότητα μάλλον είναι πολύ υψηλότερος από αυτόν των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Αυστραλία: 15 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19, 113 επιβεβαιωμένες μολύνσεις από τον κορωνοϊό σε 24 ώρες στη Βικτόρια
---------------
Οι υγειονομικές αρχές στη Βικτόρια, την πολιτεία της Αυστραλίας που μετατράπηκε στο επίκεντρο του λεγόμενου δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα, ανακοίνωσαν σήμερα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψαν 15 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 113 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.  Μία ημέρα νωρίτερα, οι αρχές είχαν κάνει λόγο για έξι θανάτους και 90 μολύνσεις.

Η Μελβούρνη, η πρωτεύουσα της πολιτείας και δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας, διανύει την πέμπτη εβδομάδα του lockdown που επιβλήθηκε σε αυτή για την αποτροπή της διασποράς του ιού, διάρκειας έξι εβδομάδων. Οι πολιτειακές αρχές είναι προγραμματισμένο να παρουσιάσουν το χρονοδιάγραμμα της χαλάρωσης των έκτακτων περιοριστικών μέτρων την Κυριακή.

Γερμανία: Οκτώ θάνατοι εξαιτίας της COVID-19, 1.311 κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό σε 24 ώρες
----------------

Άλλοι οκτώ ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19 τις προηγούμενες 24 ώρες στη Γερμανία, με τον απολογισμό της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα να φθάνει τους 9.231 νεκρούς ως αυτό το στάδιο, κατά τα δεδομένα τα οποία συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ. Το ίδιο διάστημα επιβεβαιώθηκαν 1.311 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί να φθάνει τους 246.166, ανέφερε ακόμη το ινστιτούτο, το οποίο είναι ειδικευμένο στις λοιμώδεις νόσους.

Κίνα: 11 κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό, όλα "εισαγόμενα"
----------

Το κινεζικό Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι ως τα μεσάνυχτα χθες Τετάρτη ενημερώθηκε για τον εντοπισμό 11 νέων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, έναντι οκτώ την προηγουμένη, διευκρινίζοντας ότι όλα ήταν "εισαγόμενα", κατά την ορολογία που χρησιμοποιεί το Πεκίνο όταν αναφέρεται σε ταξιδιώτες από το εξωτερικό που διαπιστώνεται πως έχουν προσβληθεί αφού εισέλθουν στην επικράτεια.

Αυτή είναι η 18η συνεχόμενη ημέρα που δεν εντοπίζεται καμία περίπτωση εντόπιας μετάδοσης του κορωνοϊού στην Κίνα. Δεν διαπιστώθηκε κανένας θάνατος εξαιτίας της COVID-19. 17 ασθενείς κρίθηκε πως αποθεραπεύτηκαν και έλαβαν εξιτήρια από τα κινεζικά νοσοκομεία. Συνεχίζουν να νοσηλεύονται 192, οι τρεις σε σοβαρή κατάσταση. Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας στην Κίνα, όπου ο κορωνοϊός έκανε την πρώτη εμφάνισή του τον Δεκέμβριο, ανέρχεται σε 4.634 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19 - ο αριθμός των θανάτων παραμένει αμετάβλητος από τον Μάιο - επί συνόλου 85.077 μολύνσεων από τον SARS-CoV-2.

Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-Xinhua/ΜΑΝ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 19:01

Τελευταιες Ειδησεις

23 Απριλίου
Ο Ζοζέπ Μπορέλ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τους αμάχους στη Γάζα
21:13
Διακοπές ηλεκτροδότησης την Παρασκευή σε κοινότητες Λεμεσού - Λάρνακας
20:37
Κοκτέιλ Αφρικανικής σκόνης και ψηλών θερμοκρασιών σε περιοχές της Ελλάδας
20:14
Νέα Υόρκη: Διαδηλώσεις φοιτητών υπέρ των Παλαιστινίων - 130 συλλήψεις
20:07
Φόρο τιμής στους αιχμαλώτους της εισβολής του '74, απέτισε ο Πρ. Χριστοδουλίδης
20:01
Νεκροί μαχητές της Χαμάς από πλήγματα ακριβείας του Ισραηλινού στρατού
18:34
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 23 Απριλίου 2024
18:00
«Χίτλερ της εποχής μας ο Νετανιάχου», επιμένει ο Ερντογάν
17:46
Κατηγορίες εναντίον των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών για την εισαγωγή σκύλων
17:40
Η νεκροτομή δεν αποκάλυψε το φύλο και την ηλικία του πτώματος στην Αγία Θέκλα
17:37
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 23/04/24
16:29
ΑΚΕΛ: Επιβάλλεται η μεταρρύθμιση στο φορολογικό σύστημα
16:18
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.