Έληξε η απεργία στα λεωφορεία της Cyprus Public Transport στη Λευκωσία

Λήξη της απεργίας αποφάσισαν σήμερα σε Γενική τους Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Σολωμού, οι εργαζόμενοι στην Cyprus Public Transport με την αποδοχή της κατ΄ αρχήν συμφωνίας, οποία κατέληξαν οι δύο πλευρές μετά από διαπραγματεύσεις στο Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Κλάδου Μεταφορών της ΣΕΚ Χαράλαμπος Αυγουστής, «η κατ΄ αρχή συμφωνία επιλύει το βασικό πρόβλημα της συμπληρωμής των μισθών για δύο μήνες και επιπλέον θέματα που είχαν προκύψει με τη μισθοδοσία»
 
Ο κ. Αυγουστή είπε ότι έχει καθοριστεί μια συνάντηση την ερχόμενη Τρίτη στο Υπουργείο Εργασίας για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων σε άλλα θέματα που παραμένουν ανοικτά με την εταιρεία.
 
«Οι εργαζόμενοι με αυτή την απόφαση δίνουν τον χρόνο στην εταιρεία να προχωρήσει να κάνει όλες τις διορθώσεις στη μισθοδοσία. Η εταιρεία έχει επιδείξει καλή θέληση και οι εργαζόμενοι αναγνωρίζοντας αυτή τη διάθεση επανήλθαν στις εργασίες τους», συμπλήρωσε.

Εξάλλου, σε ανακοίνωση του το Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων αναφέρει ότι μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις, το αρνητικό κλίμα που επικρατούσε στον τομέα των λεωφορείων, στις Επαρχίες Λευκωσίας και Λάρνακας έχει ανατραπεί, με αποτέλεσμα να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ της νέας εταιρείας Cyprus Public Transport και των Συντεχνιών και να επιλυθεί σημαντικός αριθμός των διαφορών που έχουν προκύψει.

«Η απεργία θεωρείται πλέον λήξασα, με επανέναρξη εργασιών των Λεωφορείων Λάρνακας στις 2/9/2020 και των Λεωφορείων Λευκωσίας σήμερα 3/9/2020», σημειώνεται.

Το Τμήμα εκφράζει θερμές ευχαριστίες και στις δύο πλευρές, οι οποίες έχουν δεσμευτεί όπως διατηρήσουν το πνεύμα σύνεσης και συνεργασίας και συνεχίσουν να επιλύουν στο ίδιο κλίμα εμπιστοσύνης και καλή τη πίστει, τυχόν μελλοντικές διαφορές που δυνατόν να προκύψουν.

Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΜΑΝ/ΓΒΑ)

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 19:00

Τελευταιες Ειδησεις

20 Απριλίου
Επίθεση της Ουκρανίας με drones προκάλεσε πυρκαγιά σε αποθήκη καυσίμων
16:42
Ο Γεώργιος Σκαλιάς ειδικός σύμβουλος του Προέδρου για θέματα εκπαίδευσης
16:39
ΑΚΕΛ: Οι περιπτώσεις ψευδών δηλώσεων να διερευνηθούν πριν από τις εκλογές
16:39
Υπ.Δικαιοσύνης: Υπάρχουν ευθύνες για την απόδραση του υπόδικου
16:34
Μακραίνει η λίστα των θυμάτων στη Γάζα
15:46
Έλληνας Υπ.Άμυνας: Ο ελληνικός εναέριος χώρος θα καταστεί αδιαπέραστος
14:55
Έκκληση για αυτοσυγκράτηση από Αίγυπτο και Τουρκία
13:39
Ελλάδα: Μικρά προβλήματα από την κακοκαιρία
13:29
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 20 Απριλίου 2024
13:00
Ντουμπάι: Τεράστιο το κόστος των ζημιών από τις πλημμύρες των προηγούμενων ημερών
12:35
Επιστολή ΑΚΕΛ στον υπουργό Οικονομικών για την πράσινη φορολογία
12:18
Ελλάδα: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες
11:47
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.