Οι πράσινες πολιτικές στο επίκεντρο συζήτησης Υπουργού Ενέργειας με Οικολόγους

Η μεταμόρφωση της οικονομίας σε μια πράσινη οικονομία είναι πλέον γεγονός και κάτι που πρέπει να γίνει και βάσει των προσδοκιών και των στόχων της ΕΕ, δήλωσε η Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Νατάσα Πηλείδου, έπειτα από συνάντηση που είχε το πρωί με τον Πρόεδρο του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, Χαράλαμπο Θεοπέμπτου, και συνεργάτες του.

Από την πλευρά του, ο κ. Θεοπέμπτου είπε, σε δηλώσεις του, πως είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν μια σειρά από πολύ καυτά θέματα όπως είναι τα θέματα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η διαχείριση των βιομηχανικών περιοχών, τα θέματα που αφορούν τα βιοκαύσιμα και τα θέματα των πνευματικών δικαιωμάτων.

Σημείωσε πως συμφώνησαν στα πιο πολλά θέματα που συζήτησαν. «Τις δυσκολίες τις καταλαβαίνουμε και είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε μαζί σας για να βρούμε την επίλυση των προβλημάτων», ανέφερε απευθυνόμενος στην κ. Πηλείδου.
 
Ο κ. Θεοπέμπτου επεσήμανε πως αυτά είναι μια σειρά από θέματα «τα οποία θέλουμε να προωθηθούν. Μας ενδιαφέρουν ιδιαίτερα. Θέματα όπως θερμομονώσεις και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας δημιουργούν και πολλές θέσεις εργασίας, βοηθούν να πετύχουμε τους στόχους μας, είναι θέματα τα οποία είναι win-win situation, για αυτό τα προωθούμε και θέλουμε να προχωρήσουμε το συντομότερο δυνατόν για να μπορούμε να επιτύχουμε και τους στόχους μας», σημείωσε και ευχαρίστησε την Υπουργό για την επίσκεψη.

Η κ. Πηλείδου είπε από την πλευρά της πως είχαν μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση. Επεσήμανε πως η μεταμόρφωση της οικονομίας σε μια πράσινη οικονομία είναι πλέον γεγονός και κάτι που πρέπει να γίνει και βάσει των προσδοκιών και των στόχων της ΕΕ.
 
«Επομένως ελπίζουμε ότι θα έχουμε τη συνεργασία και τη δική σας και όλων στην πραγματοποίηση των πολύ πιο φιλόδοξων στόχων που θα θέσει πλέον η Κυπριακή Δημοκρατία και στο πλαίσιο της Στρατηγικής της για την Ενέργεια και το Κλίμα για το 2030 αλλά και πιο μακροπρόθεσμα», ανέφερε.
 
Είπε πως και τα σχέδια που προωθούν και οι διάφορες άλλες ενέργειες θα δώσουν τα κίνητρα τόσο στις επιχειρήσεις όσο και στους πολίτες και στα νοικοκυριά να αγκαλιάσουν τις πράσινες πολιτικές και να γίνουμε όλοι πιο περιβαλλοντικά ευαίσθητοι.
 
Ανέφερε πως σήμερα συζητήθηκαν και πολλές άλλες πολιτικές όπως οι βιομηχανικές περιοχές, η ανάπτυξη και η ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας, και η προώθηση άλλων πράσινων πολιτικών.
 
Ευελπιστούμε ότι σε όλα αυτά θα προχωρήσουμε με γρήγορους ρυθμούς ούτως ώστε να πετύχουμε τους συλλογικούς στόχους και προς όφελος βεβαίως της Κύπρου και των πολιτών της, σημείωσε.

Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΗΦ)

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 18:31

Τελευταιες Ειδησεις

28 Σεπτεμβρίου
Σε 22 καταγγελίες για παραβίαση των μέτρων κατά της Covid προχώρησε η Αστυνομία
10:03
Υπό κράτηση 18χρονος για οκτώ υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών
09:47
Πετρέλαιο: Πάνω από τα 80 δολάρια το βαρέλι η τιμή του μπρεντ
09:22
Ελλάδα: Ανοίγει τις πύλες της αύριο η έκθεση "ΚΑΛΛΟΣ. Η Υπέρτατη Ομορφιά"
09:12
Γερμανία: Σχεδόν 4.200 κρούσματα, 101 θάνατοι εξαιτίας της Covid-19 σε 24 ώρες
09:03
Επιδείνωση της κατάστασης στο Αρκαλοχώρι από τη νέα σεισμική δόνηση των 5,4 βαθμών
08:57
Οι ΗΠΑ «καταδικάζουν» την εκτόξευση πυραύλου της Βόρειας Κορέας
08:54
H Pfizer αρχίζει κλινική δοκιμή για χάπι κατά της COVID
08:47
Παιδιατρική Εταιρεία: Απόλυτα επιβεβλημένος ο εμβολιασμός όλων των παιδιών για εποχική γρίπη
08:36
Να εξερευνήσει νέες ιδέες ο ΓΓ του ΟΗΕ, ελπίζει ο Τατάρ
08:21
ΠτΔ: Οι διαφορές καταγράφηκαν, προσανατολίζεται σε διορισμό ειδικού απεσταλμένου ο ΓΓ ΟΗΕ
08:16
27 Σεπτεμβρίου
Η Κυβέρνηση ανέλαβε δράσεις για προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, είπε ο Υφ. Ναυτιλίας
21:50
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand