Μαριονέτες στην πασαρέλα στην επίδειξη μόδας της κολεξιόν του Τζέρεμι Σκοτ για τον Moschino

Με την πανδημία του νέου κορωνοϊού, οι σχεδιαστές μόδας γίνονται δημιουργικοί για να παρουσιάσουν συλλογές με μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης για τη σεζόν Άνοιξη / Καλοκαίρι 2021.

Ανεβάζοντας την εφευρετικότητα σε άλλο επίπεδο ο Τζέρεμι Σκοτ επέλεξε μια παράσταση με μαριονέτες για την πιο πρόσφατη επίδειξη μόδας για τον Moschino στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μόδας του Μιλάνο.

Οι μαριονέτες που δημιουργήθηκαν από το Jim Henson`s Creature Shop αντικατέστησαν τα μοντέλα με εξαιρετικές λεπτομέρειες. Ο Τζέρεμι Σκοτ παρουσίασε σε μία ταινία παραγωγής του Αλεξ Γουίντερ, 40 δημιουργίες που σχεδιάστηκαν αρχικά σε κανονικές διαστάσεις και στη συνέχεια έγινε η προσαρμογή τους για τις κούκλες 76 εκατοστών στο ατελιέ του, στο Μιλάνο.

Οι μαριονέτες απεικόνιζαν προσωπικότητες της μόδας της πραγματικής ζωής, όπως η αρχισυντάκτρια της Vogue, Αννα Γουίντουρ και ο Βρετανός δημοσιογράφος, Χέιμις Μπόουλς στην πρώτη σειρά των καλεσμένων και η Soo Joo Park στη σκηνή.

Επιλέγοντας να γιορτάσει την κουλτούρα της υψηλής ραπτικής εν μέσω πανδημίας, ο Τζέρεμι Σκοτ προσπάθησε να προσφέρει μια φανταστική απόδραση για όσους παραμένουν στο σπίτι. "Ήταν σίγουρα ένα έργο αγάπης", δήλωσε στη βρετανική Vogue.

"Είναι πολύ πιο εύκολο να κάνεις μια παράσταση με αληθινά μοντέλα και να τους φοράς ρούχα σε παραδοσιακό μέγεθος, να ανοίγεις τη μουσική - και να προχωράς. Σκηνοθέτησα την ταινία... ήταν μια από τις πιο εκπληκτικές και προκλητικές δημιουργικές απόπειρες που έχω κάνει ποτέ", πρόσθεσε.

Ο Σκοτ έχει σχέση με μερικούς από τους μαριονετίστες που δούλεψαν στην ταινία από τις πρώτες μέρες του στο Λος Άντζελες, στα μέσα της δεκαετίας του 2000. "Ήμουν ο πρώτος σχεδιαστής που έντυσε ποτέ τη Miss Piggy!" επισήμανε.

Ακόμη και εκείνοι εντυπωσιάστηκαν από την ιδέα. Είναι λάτρεις της μαριονέτας - αλλά ακόμη και για αυτούς φάνηκε ριζοσπαστικό να κάνω κάτι τόσο κομψό και σικάτο", πρόσθεσε.

Γι αυτή τη σεζόν ο Τζέρεμι Σκοτ υιοθέτησε μια βασιλική παλέτα χρωμάτων, απάλυνε τα προηγούμενα ζεστά ροζ και μπλε ελεκτρίκ υπέρ του φωτεινού πράσινου (pea green) και του σάπιου μήλου, του απαλού χρυσού και ανοιχτού γαλάζιου - όλα τα χρώματα που θυμίζουν τις πούδρες από εικόνες ροκοκό στα τέλη του 17ου αιώνα.

Τα μοντέλα - μαριονέτες παρουσίασαν φορέματα και βραδινές τουαλέτες με όγκο και φλοράλ κεντήματα, κορσέδες και εντυπωσιακές τσάντες. Η ασυμμετρία ήταν εμφανής παντού με υφάσματα σε αντίθεση και διαφορετικές σιλουέτες και μήκη.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 18:30

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Διαταγή διεθνούς δικαστηρίου προς Ιρσαήλ
20:52
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
18:00
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων
16:03
Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα - 24 Μαρτίου 2024
15:50
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.