Ο Χ. Πισσαρίδης Πρόεδρος Οικονομικού Συμβουλίου EuroAsia Interconnector

Ο Sir Χριστόφορος Πισσαρίδης, βραβευμένος με Νόμπελ και καθηγητής Οικονομικών στο London School of Economics, έχει διοριστεί ως Πρόεδρος του Οικονομικού Συμβουλίου της EuroAsia Interconnector, της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ισραήλ-Κύπρου-Ελλάδας (Κρήτη).

Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο κ. Πισσαρίδης, με διεθνή αναγνώριση για την προσφορά του στον τομέα των οικονομικών επιστημών, τον Φεβρουάριο του 2020, επελέγη από τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ως Πρόεδρος της Επιτροπής που είναι επιφορτισμένη με τη μακροπρόθεσμη αναπτυξιακή στρατηγική της Ελλάδας.
 
«Είναι ιδιαίτερη τιμή για εμάς να καλωσορίσουμε έναν διακεκριμένο οικονομολόγο και έναν ιδιαίτερα σεβαστό ακαδημαϊκό, όπως είναι ο Δρ. Πισσαρίδης, ο οποίος θα συμβάλει με τη γνώση και την εκτεταμένη σοφία του», δήλωσε ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Στρατηγικής της Διασύνδεσης EuroAsia Interconnector και πρώην Υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ιωάννης Κασουλίδης.
 
«Χτίζουμε γέφυρες μεταξύ ηπείρων, καθώς το ηλεκτρικό δίκτυο της Κύπρου θα συνδεθεί με την Ελλάδα στην Κρήτη. Η διασύνδεση EuroAsia Interconnector τερματίζει την ενεργειακή απομόνωση της Κύπρου, του τελευταίου κράτους μέλους της ΕΕ που παραμένει πλήρως απομονωμένο χωρίς καμία ενεργειακή διασύνδεση», πρόσθεσε ο κ. Κασουλίδης.
 
«Η διασύνδεση EuroAsia Interconnector θα συνεισφέρει σημαντικά κοινωνικά και οικονομικά οφέλη για όλες τις εμπλεκόμενες χώρες και θα βοηθήσει στην ανάπτυξη των ενεργειακών πόρων της Ανατολικής Μεσογείου, κυρίως από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τις πρόσφατες ανακαλύψεις αποθεμάτων υδρογονανθράκων», σημείωσε.
 
Το κόστος κατασκευής για την πρώτη φάση της διασύνδεσης Κύπρου-Ελλάδας (Κρήτη) με ισχύ στα 1.000MW εκτιμάται σε 1,8 δισεκατομμύρια ευρώ. Η ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου-Ελλάδας (Κρήτη) PCI 3.10.1 θα τεθεί σε λειτουργία έως τον Δεκέμβριο του 2023, με την διασύνδεση Ισραήλ-Κύπρου PCI 3.10.2 να ολοκληρώνεται επίσης έως τον Δεκέμβριο του 2023.
 
Ως κορυφαίο ευρωπαϊκό έργο κοινού ενδιαφέροντος, το οποίο έχει χαρακτηριστεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως «λεωφόρος ηλεκτρικής ενέργειας», το EuroAsia Interconnector PCI 3.10 Ισραήλ-Κύπρος-Ελλάδα (Κρήτη) είναι επιλέξιμο για επιχορήγηση από το ταμείο των 8,7 δισ. Ευρώ (2021-2027 ) του Μηχανισμού «Συνδέοντας την Ευρώπη» (CEF).

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 18:37

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.